To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Subaru Impreza info pack

M - Pią 29 Maj, 2009

pewnie nawet z wlosami
Anonymous - Pią 29 Maj, 2009

no co zabraklo argumentow? objade go na kresce na bialym, luznym i kocich lbach. ide o zaklad spotykamy sie na oesie w karpatach, wchodzimy 1500 funtow brytyjskich na glowe, no chyba ze nie ma jaj..

fizyki nie oszukasz.

Marek23 - Pią 29 Maj, 2009

Jimek, a nie dosypał diler jakieś szmelcu do tych jointów?
dzik - Pią 29 Maj, 2009

martin.h napisał/a:

A moment jest bardzo ważny, zwróć uwagę, że ma prawie 500 Nm przy 3200 obr./min i wkręca się niemiłosiernie :jupi:

Z tego pogladu o momencie z czasem sie wyrasta (tylko czasami czasu brakuje).

Jedzie bo moc srednia jest wysoka, widac na wykresie mocy dzialanie zwezki.

no wlasnie dziku mi mowil ze subaru maja straty duze. felerna konstrukcja. kmart zaprzeczysz? a ja na bialym ogarniam, na podpisie przeciez widac. na Nringu nie bylem, nie szkodzi..
k-mart - Pią 29 Maj, 2009

JIMEK napisał/a:
no wlasnie dziku mi mowil ze subaru maja straty duze. felerna konstrukcja. kmart zaprzeczysz

straty duze to 1s na 1km

michool_vt - Pią 29 Maj, 2009

ja to pier.dole ściągam kominiare i ide za jimkiem :rotfl:
Marek23 - Pią 29 Maj, 2009

K-mart pisze z konta Jimka.
ps - Pią 29 Maj, 2009

hehehehe, Jimek albo chce zobaczyc jak to jest byc jak mistrz k-mart, albo pierwszy raz pisze na forum na pelnej bani :jupi:

czesi nie maja takiej tradycji w motorsporcie jak Polacy. Jestem Polakiem. Mam blizej do finlandii.

nie deprecjonowalbym jednak vrsa. ma ciezki przod wiec swietnie klei nawet na markgumie przy koleinie. Mysle ze moglbym sie naciac. Jestem swietnym drajwerem swoje w lesie zrobilem, fizyka stoi po mojej stronie, bylo seminarium hh.org o silnikach, lejby mam odrobione, wiem co mowie. subaru sklepie, ale vrsa bym nie deprecjonowal.

No qwa Wkręt roku . Kej uspokój się ;)
PieQt - Pią 29 Maj, 2009

ke? to chyba prze ciśnienie

grifin010, PieQt, warn.
saxorulez - Sob 30 Maj, 2009

dzik napisał/a:
Z tego pogladu o momencie z czasem sie wyrasta (tylko czasami czasu brakuje).

Jedzie bo moc srednia jest wysoka, widac na wykresie mocy dzialanie zwezki.

Czekałem na tą wypowiedz, jak dla mnie wykres słaby przez tą zwęzkę, równie dobrze mógł by sie do 3500 kręcić, gdyby nie ona to jechał by z moca po samo odcięcie.

Czy jak strojone są Subaraki na ulicę o podobnym setupie to też ustawione są do kręcenia do 3500 rpm ?? Podejrzewam że troszkę inaczej wtedy wygląda ich wykres

dzik - Sob 30 Maj, 2009

Odblokowalem, ale za jakiekolwiek smiecenie w temacie beda ostrzezenia.

Wg mnie wykres jest OK, zwezka ogranicza skutecznie moc maks (co widac), wiec celem jest uzyskam jak najwiecej mocy sredniej, im nizej moc maks sie pojawi tym wiecej mocy sredniej.
Gdyby zwezki nie bylo to by pewnie i rozwiazania (turbo) byly inne.