ICE - In Car Entertainment - zakup lustrzanki -Ma ktos znajomego w FotoJokerze lub Nikon?
bizon - Pon 21 Sty, 2013
zefir napisał/a:
dobra ma ktos dostep do tanszych lamp blyskowych nowych lub prawie nowych??
sb700/sb800/sb900/sb910?
spory zakres, ponieważ jak moge kupic lepsza lampe za dobry hajs to wole dopłacić??
sprawa nie jest pilna , a może ktoś chce sprzedać
dzialalam sporo z sb800, robi robote. forum nikona anjas - Wto 22 Sty, 2013
kosmita napisał/a:
Jeśli to nowość, to raczej na pewno niedługo będzie tańszy
Juz trochę jest na rynku, przynajmniej z pól roku. Cena spadła juz o prawie tysiaka, pewnie będzie dalej spadała.PiTT - Wto 22 Sty, 2013
Autoholiczka napisał/a:
Fascynatom fotografii polecam Canon EOS 40D + 24-105 f4 i lampę 580EX II
taki dobry ten canon?
serio pytam bo zupełnie nie przypadły mi do gustu "niższe" modele lustrzanek
bawiłem się 5D mark II i 7D i sprawiały nawet pozytywne wrażenie, ale i tak nikon jakoś najlepiej mi leży
szkło raczej ciemne, chyba że ostrzy dobrze
w innym przypadku kupowanie przeciętnego zestawu totalnie mija się z celem i taki aparacik sony wygrywa
bardzo dobrze można taraz kupic D300, a to już całkiem sensowna opcja
dobra ma ktos dostep do tanszych lamp blyskowych nowych lub prawie nowych??
sb700/sb800/sb900/sb910?
spory zakres, ponieważ jak moge kupic lepsza lampe za dobry hajs to wole dopłacić??
sprawa nie jest pilna , a może ktoś chce sprzedać
dzialalam sporo z sb800, robi robote. forum nikona
wlasnie ostatnio spedzilem weekend z sb800 stad moje zainteresowanie lampami Autoholiczka - Wto 22 Sty, 2013
PiTT napisał/a:
Autoholiczka napisał/a:
taki dobry ten canon?
serio pytam bo zupełnie nie przypadły mi do gustu "niższe" modele lustrzanek
bawiłem się 5D mark II i 7D i sprawiały nawet pozytywne wrażenie, ale i tak nikon jakoś najlepiej mi leży
szkło raczej ciemne, chyba że ostrzy dobrze
w innym przypadku kupowanie przeciętnego zestawu totalnie mija się z celem i taki aparacik sony wygrywa
bardzo dobrze można taraz kupic D300, a to już całkiem sensowna opcja
Znam dobrze tą układankę. 40D to dość stary model, miałem go ponad rok, fatalny LCD.
24-105 dość dobre szkło ale do pełnej klatki, mam je na 5D, na cropie wg mnie to kiepski wybór. Z tym zakresem robi się zoom o mało użytecznym zakresie, ani szeroko, a tylko trochę tele. Do cropów są dużo lepsze szkła jak np 15-85. Na cropie mają sens tylko L-ki tele, węższe to topienie kasy.
Co nie zmienia faktu że zestaw 40D + 24-105 dostaje po dupie od RX-100
I to na serio, przewaga na szkle 2EV, RX ma lepsze wyższe ISO od 40D spokojnie o kolejne 2EV i robi się śmiesznie.Bonczek - Wto 22 Sty, 2013 anjas, mistrz ten aparat też takiego potrzebuję.Yarko - Wto 22 Sty, 2013 swoją drogą, został poczyniony ogromny skok jakościowy w matrycach, np. Canon 6D ma w pełni użyteczne iso 12800!
przykłady poniżej:
Barejka - Wto 22 Sty, 2013 gdybym mial gitare to bym na niej gral Bonczek - Wto 22 Sty, 2013 To użyteczne ISO to że w końcu można z niego robić zdjęcia?Yarko - Wto 22 Sty, 2013 no jak dla mnie szumy są akceptowalne, kontrast, szczegółowość nie budzi zastrzerzeń, także imho jest dobrze Bonczek - Wto 22 Sty, 2013 Yarko, żartuję ja totalnie nie wiem o co chodzi bizon - Wto 22 Sty, 2013 sony a700 ma uzyteczne iso 400.
takze, 12800, respekt.Młody Papież - Śro 23 Sty, 2013
Bonczek napisał/a:
Yarko, żartuję ja totalnie nie wiem o co chodzi
haj fajf ku.wa Bouku! ja też nie mam pojęcia o czym jest pisane ale i tak ciekawe Michał - Śro 23 Sty, 2013 60D użyteczne to 1250 +/- .
Już widze jak robie kotleta na 12800 z tanim szkłem f3.5 piękna sprawa