To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - [rally]czy Robert Kubica się skończył i dlaczego tak szybko?

Marek23 - Pon 26 Lis, 2012

Vlodarsky napisał/a:
Czy już wiadomo czy i co pojedzie Kubika następne ?

Ma zakaz startów od polskiego narodu. Ultimatum, albo zdrowa ręka i F1,albo nic. Jezdzac w rajdach pokazuje slaby poziom i upokarza Polskę na arenie międzynarodowej. Grono motorsportowych ekspertów w przerwach pomiedzy paleniem kapcia na światłach pracuje nad alternatywnym planem startów dla Kubicy. Niestety na razie zamrozili mu licencje. Sorry Vlodi...

Vlodarsky - Pon 26 Lis, 2012

Ja tam uważam, że niech sobie jeździ co chce i jak chce... a jak powie "walczę o mistrzostwo" to znaczy, że będzie się czuł na siłach i wtedy można komentować jak mu idzie. Osobiście mam nadzieje, że daleko zajdzie.
WuRC - Wto 27 Lis, 2012

Dzwon Loixa:

GeKo - Wto 27 Lis, 2012

trochę uczniowsko wygląda, takie błędy to my popełniamy a nie goście z mln km na OSach.
pit - Wto 27 Lis, 2012

ja nie wiem niech się Marek23 wypowie
:roll:
naprawde dalej to ma się ciagnąć?

A RK skoro nie DTM,WTCC,rajdy,F1 to może rallycross? tam by szybko się zrechabilitował w sensie trochę kręcenia jest. To by bylo fajne :]

rasta - Wto 27 Lis, 2012

was79 napisał/a:
Michał napisał/a:
KUBIKA SZYBSZY OD MROSA NA UŁĘŻY !!!!

Hehe właśnie powinien startować w morsie, bo:
- jest mega tani w upalaniu,
- ma pancerną skrzynie,
- serwis w kraju u Zbysia,
- klepie wszystkich i wszystko,

Wszystko się zgadza, Robert już nawet do mnie dzwonił w sprawie budowy takiego Focusa ;D

Marek23 - Wto 27 Lis, 2012

pit napisał/a:
A RK skoro nie DTM,WTCC,rajdy,F1 to może rallycross? tam by szybko się zrechabilitował w sensie trochę kręcenia jest. To by bylo fajne :]

A czemu nie rajdy? Wogóle to bym do niego zadzwonił na Twoim miejscu i wyjaśnił,że rajdy nie,ale rallycross tak.
PS. Jeszcze to przemyślałem i to masakrycznie głupia uwaga z tym rallycrossem :wall:

Benoit Nogier, szef juniorskiego teamu Citroena w WRC:""Po tych dwóch rajdach najbardziej w Robercie zaimponowała nam jego motywacja i profesjonalizm. Wiedzieliśmy jak potrafi być szybki na asfalcie, bo wcześniej pokazywał to w mniejszych włoskich rajdach, ale tutaj walczył z kierowcą takim jak Freddy Loix, którego poziom znamy - to uczestnik w mistrzostwach świata. Ważne było, aby zobaczyć, jak Robert wypada z porównaniu z takimi kierowcami. Udowodnił, że jest naprawdę bardzo szybki na asfalcie i potrafi łatwo dostosować się do zmiennych warunków. To bardzo ważne w tym sporcie i zarazem coś innego od tego, do czego zawodnik przywyka jeżdżąc bolidami jednomiejscowymi. To jednak z największych trudności dla kierowców wyścigowych, ale czasy Roberta pokazują, że on to potrafi. Jeśli będzie kontynuował starty w rajdach, może wiele osiągnąć w ciagu kilu lat. Jest on dla siebie bardzo wymagający i stara się jak najbardziej zbliżyć do perfekcji. To jedne z powodów, dla których osiągnął takie sukcesy w Formule 1. Wypadek w rajdzie Var nic nie zmienia jeżeli chodzi o naszą ocenę Kubicy i ewentualną wspólną przyszłość. To, co nam pokazał w ten weekend robi ogromne wrażenie. Jego tempo i prędkość są świetne. Oczywiście musi jeszcze pracować i my możemy bardzo mu w tym pomóc, dać odpowiednie otoczenie. W F1 w bolidzie siedzi sam. W rajdach więcej czynników ma wpływ na osiągi, jak na przykład pilot i inni ludzie dookoła. Musi się jeszcze uczyć. To duże wyzwanie, aby zapanować nad tym wszystkim w przyszłym roku."

pit - Wto 27 Lis, 2012

Ty chlopie weź ty se sam zadzwoń i powiedz co ma robić, jest to wolna dyskusja gdzie się dyskutuje.Zaczynam mieć zdanie na twój temat jak szymrolek. Srasz się do innych a sam NARZUCASZ swoje zdanie dookoła. Weź już odpuść bo nudne się to robi.

Co masz za problem w tym że ja bym chętnie zobaczył RK w rallycrossie? co masz do rallycrossu? i dlaczego to masakrycznie głupia uwaga?

W jednym z wywiadów powiedział RK że jeżeli rajdy w przyszłym roku to tylko na najwyższym poziomie a to dla niego za głeboka woda. Stąd moje stwierdzenie że nie rajdy. Wspomniał też że wyścigi w aucie z dachem. Rajdy to nie wyścigi o ile mi wiadomo.

Twoje stwierdzenie jest bez sensu,bo na razie jeździ i według mnie idzie mu bardzo dobrze. Inni uważają,że słabo,ale cóż podejrzewam,że przez wiele lat zawodowo uprawiali sport, upalają,śledzą rajdy non stop i tak sądzą.

Rallycross to raczej dyscylina dla szybkich emerytów, niż kierowców,którzy są bardzo szybcy. Poza zepsutą ręką RK ma mega szybkość w sobie,ale tu znów niektórzy sądzą inaczej. Ja nie narzucam zdania, nie pisze gdzie Robet ma jeździć. Jeździ w rajdach to sie jaram, pojdzie gdzie indziej,ok. Ale ciężko się czyta w całym polskim necie co ma robert zrobić.

Co do zdania, to możesz mieć, tak jak ja twierdze,że w tym temacie Ty i Szymior jesteście osłami. Tyle sobie możemy na forum napisać. Nic wiecej z tego nie wyniknie.

Michał - Wto 27 Lis, 2012

Maras, weź nie wyzywaj wszystkich od osłów.
To że ktoś ma inne zdanie nie znaczy że jest osłem :)

Dla mnie są osłami, sorry, tak uważam.
pit - Wto 27 Lis, 2012

ja skończyłem z tobą gadać , peace :)

Napisałem o rallycrossie z uśmieszkiem wiadomo że nie ukręci. Ale fajnie było.
I nie uważam też że to dla emerytów wystarczy obejrzeć British Rallycross. IMO tyle szacunku mam do tej dyscypliny co do innych. Motorsport kontaktowy to jest to. Dlatego chętnie zobaczył bym RK w V8 supercars, zaraz zadzwonie ;D

Dobra ciach bajera nie robię OT więcej
pozdro

MMaxiA7 - Wto 27 Lis, 2012

pit napisał/a:

W jednym z wywiadów powiedział RK że jeżeli rajdy w przyszłym roku to tylko na najwyższym poziomie a to dla niego za głeboka woda. Stąd moje stwierdzenie że nie rajdy.

WRC to za "głęboka woda" dla Roberta? Ty tak stwierdziłes czy RK w wywiadzie? jak tak to poproszę linka :) jak jedyny polak w mś od kilku lat jeszcze się nie utopił w tej wodzie to i Kubica dał by radę :lol2:

Podejrzewam że jakby RK startował dalej w subaru z First Motorsport,nie byłoby takiego szumu po rajdzie ,ok miałby ładne czasy i niebyłoby go na mecie,czyli podobnie jak we Włoszech a jak wykorzystał to subaru na oesach by tylko wiedział inżynier z First.Ale dzięki starcie w Citroenie, chyba zobaczyło szefostwo fabrycznego zespołu że oprócz motywacji, prędkości, RK umie bardzo dobrze wykorzystać możliwości samochodu, sądze że jarali się wykresami z auta po każdym oesie :rotfl:

pit - Wto 27 Lis, 2012

rajdy na najwyższym poziomie czyli mistrzoswta świata WRC , a nie WRC samochody :)

od 1:40

Przem_106 napisał/a:
http://www.youtube.com/watch?v=6DLmohcd9JI&feature=related

Warte zobaczenia, szczegolnie 27-28s :lol2:

ps
chciałem z nim o tym pogadać ale nie odbiera tel.

krzysiek_ - Wto 27 Lis, 2012

Wszystko spoko tylko zapominacie, że dzwona miał naprawdę poważnego. Opiekę zdrowotną zresztą też na najwyższym poziome ale mimo to należy go podziwiać za jazdę zresztą jak ktoś dla "rehabilitacji" jeździ wuracami to znaczy, że naprawdę osiągnął wysoki poziom w swojej karierze.
Trzeba życzyć mu jak najlepiej bo widać, że chce jeździć i tyle. :)