To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Wydech

kubas - Wto 21 Lip, 2009

Dobra jeszcze szybkie pytanie jakiej grubosci wziasc kwasowke ? (chodzi mi o grubosc scianek)
mi - Wto 21 Lip, 2009

2" w 1.4? o_O
106 - Wto 21 Lip, 2009

no co :) troche luzno bedzie...
kubas - Wto 21 Lip, 2009

nie pomogliscie mi :)

to tylko 0,25 cala wiecej niz jest obecnie, a to jest pod przyszly silnik oczywiscie mod :)

Młody Papież - Śro 22 Lip, 2009

wydech już szykujesz pod turbo? ;) a masz kolektor od stuxa? :]

polecam te linki:
http://www.tuning.endi.pl..._ognia,227.html
http://moto.allegro.pl/it..._z_wydechu.html

kubas - Czw 23 Lip, 2009

kurwaaaaaaa czy 2 cale to jest tak duzo ? ja pierdykam... przeciez wy tez macie 2 cale czy sie myle ? fakin krejziiiiiiiiiiiiiiiiiiii
TOXIC - Czw 23 Lip, 2009

Hamownia prawdę Ci powie :) Z mojej strony gratki za odwagę :) Trzeba próbować żeby udać mogło się coś ;)
kubas - Czw 23 Lip, 2009

106 do siebie wrzucil 2 cale... ja to szykuje co najmniej pod silnik 1,6 a moze i 1,9. Loko gdzies pisal ze do saxofona chcialby 2 cale lukasz z tego co wiem tez ma 2 cale.. wiec o co chodzi ? Jakby co to zawsze bede mogl serie zalozyc.
martin.h - Czw 23 Lip, 2009

Z tego co wiem to 2" stosują wszyscy w seryjnych i średnio zmodzonych silnikach 1.6 serii TU - odmula wydech i nie powoduje za dużego przeciągu. Łukasz ma 2,25". Czy w 1.4 2" to dobry wybór? Okaże się na hamowni, ale według mnie powinno być OK. W UK łączą wydechy 2 calowe z motorem 1.4 75 KM i jest OK, pytanie czy na 1.9 nie będzie to za mało?
kubas - Czw 23 Lip, 2009

http://moto.allegro.pl/it...ewka_od_ss.html dobra dac cos takiego w ktorymś miejscu zeby rozprezalo wydech ? Bo na pierwszych stronach ade pisze o jakims elemencie rozprezajacym tylko nie wiem czy akurat to sie nadaje. No i w ktorym miejscu najlepiej to wspawac ?

Co do 1,9 to nie wiadomo czy bedzie 1,9 w chwili obecnej blizej jestem 1,6 z 206 xs :)

michool_vt - Czw 23 Lip, 2009

za kolektorem
kubas - Czw 23 Lip, 2009

mam taki wiesniacki kolektor wiadomo seria krotka i potem rura w kształcie litery U ktora w serii juz jest 2 calowa. Rura + kolektor to taki mniej wiecej customowy kolektor jakby. Wiec moze odrazu za ta rura w ksztalcie U dac ?
Loko - Czw 23 Lip, 2009

Ale plecionka to nie jest element rozprężający, jak kupisz 2 calową to w środku będzie miała średnice 2 cali, to tylko z zewnątrz tak dziwnie wyglada. Elementem rozprężajacym to może być jakiś tłumik.
kubas - Czw 23 Lip, 2009

hmm

a to ta plecionka to nie jest ta komora u 106 ?

kolektor siakis taki jest z tym kawalkiem dzielacym go na koncu, bedzie obrabiany na tyle na ile sie da i tu pytanie czy wywalic ten kawalek czy zostawic ?

106 - Czw 23 Lip, 2009

zdecydowanie nie :) u mnie to element staly.. nie pleciony i ponoc nazywa sie
to komora rezonansowa. w przekroju wyglada to mniej wiecej tak... tyle ze to
troche takie stozkowate jest...

````` _______
____/ _______\_____
____ ______________
,,,,,,,\________/

o to wlasnie ten element przed spawem