kubas - Sob 27 Mar, 2010 taka prawda lepiej sprowadzić gaza z Anglii a najlepiej było to zrobić jeszcze 2-3 miesiące temu bo miałem bardzo dobrą ofertę z przesyłką wychodziło chyba grubo poniżej 2k zł, Rudello i wasq skorzystali
http://www.corbymotorspor...n-kit-p-60.html Wychodzi około 2k zł kamil - Sob 27 Mar, 2010 no dobra, proszę o rozwiązania mojego problemu, bo, że ktoś kiedyś z anglii za małe pieniądze to fajne info tylko teraz nieaktualne...szukam rozwiązania żeby w tydzień kupić czy zamówić amortyzatory ale żeby było w miarę tanio a nie że wydam na B6 1700 plnkubas - Sob 27 Mar, 2010 W tym linku co podałem można teraz 1900zł + wysyłka Loko - Sob 27 Mar, 2010
kamil_wrc napisał/a:
dzięki Martin, ale ku*rwa szt B6 kosztuje 480 x 2 to 960 + 800 za tył + 500 za sprężyny to daje grubo pow 2000 k. W tym wypadku okazuje się, ze co ? że gwint tańszy niż jakiś zaj*ebany składak ?!
mają dobre ceny, ja za komplet b6 dałem ok 1200 zł, teraz pewnie będzie trochę więcej.
Jak chcesz do billa założyć jakiekolwiek sprężyny które obniża auto to zapomnij o b6 i kup b8.
Co do ceny to niestety tak wychodzi ze co najmniej niecałe 2 koła trzeba wyłożyć na komplet amory + sprężyny, innej opcji nie ma.kamil - Sob 27 Mar, 2010 olewam już sprężyny, przy takich cenach to już mnie nie stać.
Kubas, sorki, ale jak wygląda gwint w tylnym zawieszeniu ? sam amor ?martin.h - Sob 27 Mar, 2010
kamil_wrc napisał/a:
jak wygląda gwint w tylnym zawieszeniu ? sam amor ?
może i tak ja się nie będę upierał przy b6 - pewnie i tak żadna różnica...
oki, ale jaka różnica w sr ultra a agx ? czy to tylko kwestia pokrętełka. Czy ultra sr to analogiczne szkopskie B6 ?martin.h - Sob 27 Mar, 2010
kamil_wrc napisał/a:
ale jaka różnica w sr ultra a agx ?
Nie wiem jak do 106, ale do Subaru Ultra SR było na grubej sztycy.kamil - Sob 27 Mar, 2010 no i ? Martin, sorki , łopatologicznie wytłumacz. Lepszy czy gorszy do 106 + eibach od AGX, B6 na jazdę codzienną + track days ?
szukam różnic między ultra sr a agx a b6 i współdziałanie z pro kitem Eibachmartin.h - Sob 27 Mar, 2010
kamil_wrc napisał/a:
no i ? Martin, sorki , łopatologicznie wytłumacz. Lepszy czy gorszy do 106 + eibach od AGX, B6 na jazdę codzienną + track days ?
Ciężko powiedzieć, najlepiej popytać kogoś kto tym handluje o różnicę.ade - Sob 27 Mar, 2010 ultra sr to skrocony utwardzony amor bez regulacji...
jesli jest na grubej ladze to dobrze:d ale czy taki jest do saxo/106 to nie wiem:]kamil - Sob 27 Mar, 2010 o już lepiej, czyli dochodzimy do wniosku że ultra sr to analogiczne b6 a może i nawet b8 tylko, ze tańsze o jakieś 150 pln na szt.kubas - Nie 28 Mar, 2010
kamil_wrc napisał/a:
o już lepiej, czyli dochodzimy do wniosku że ultra sr to analogiczne b6 a może i nawet b8 tylko, ze tańsze o jakieś 150 pln na szt.