To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - zakup lustrzanki -Ma ktos znajomego w FotoJokerze lub Nikon?

kosmita - Śro 23 Sty, 2013

i celować w dobrą stronę
Michał - Śro 23 Sty, 2013

:rotfl:
PiTT - Czw 31 Sty, 2013

jest całkiem nieźle :>

mi - Czw 31 Sty, 2013

kosmita napisał/a:
i celować w dobrą stronę Obrazek

czy ktoś ma koncept jak dojść do źródła tego zdjęcia? Ja wiem, że ma 46 lat i pochodzi gdzieś z czeluści internetu, ale kurde - się przyglądam, przyglądam i nie jestem w stanie znaleźć żadnej cechy różniącej postać zilustrowaną od mojej teściowej.

A ten nikon... Telefonem kiedyś nakręciłem podobny filmik. Bratkiem konkretnie.

Bart - Czw 31 Sty, 2013

mi napisał/a:
kurde - się przyglądam, przyglądam i nie jestem w stanie znaleźć żadnej cechy różniącej postać zilustrowaną od mojej teściowej.

łehehe, serio to ona!

siema - Nie 24 Lis, 2013

Michał, Raspu, co myślicie o Canonie 70D (z np. 18-135 IS STM)? Prawda to, że robi szał przy filmowaniu?
Michał - Nie 24 Lis, 2013

ale do czego ?
siema - Nie 24 Lis, 2013

Do czegoś dynamiczniejszego niż partia szachów. No do kręcenia życia- pies, żona, dzieci na spacerze, wszystko co biega i nie chce ustawić się do ujęcia. Podobno 70D jako pierwszy sprawnie radzi sobie z AF w trybie nagrywania.
Michał - Nie 24 Lis, 2013

działa, osraj crop'a
szukaj 5dmkII uzywanego do 100 tyś klatek przebiegu

Bartli - Nie 24 Lis, 2013

A czy na pewno potrzeba lustrzanki do kręcenia rodzinnych filmików? Nie lepiej kupić jakiś porządny kompakt/hybrydę?
M - Nie 24 Lis, 2013

Czasem wystarcza telefon do krecenia :>
anjas - Nie 24 Lis, 2013

Bartli napisał/a:
A czy na pewno potrzeba lustrzanki do kręcenia rodzinnych filmików? Nie lepiej kupić jakiś porządny kompakt/hybrydę?

+1, po zakupie rx-100 muszę sprzedać kamerę, bo jej posiadanie nie ma żadnego sensu

Rasputin - Nie 24 Lis, 2013

Bartli napisał/a:

Też tak uważam. Kamera do takich rzeczy jest 100 razy lepsza. Zreszta kamera do profesjonalnego kręcenia też jest lepsza tylko różnica w kasie i jakości obrazu powoduje taka popularność luster.

siema - Nie 24 Lis, 2013

Bartli napisał/a:

Wzięło się to z tego, że mając lustrzankę Nikona nazbierało mi się trochę szkieł i dlatego gdy pojawił się D7000 chciałem złapać dwie sroki za ogon- nie mnożyć sprzętu (aparat/kamera) i korzystać z całej swojej szklarni. W przypadku Nikona był to bardzo zły pomysł ale tak sobie w tym błędzie tkwię, wychodząc z założenia, że na pewno nie będzie kamery pod ręką, gdy będę akurat chciał nakręcić film, a aparatu, gdy będę chciał cyknąć fotkę.
Faktem jednak jest, że może hybryda podołała by zdjęciom rodzinnym, a filmy na pewno kręcić będzie lepiej niż mój Nikon. Jedyny minus tego rozwiązania, że nie pozbędę się tego dziadowskiego D7000 :rotfl:
Coś oprócz RX100 rekomendujecie?

dzik - Nie 24 Lis, 2013

siema napisał/a:

Coś oprócz RX100 rekomendujecie?

RX100II

siema napisał/a:
Do czegoś dynamiczniejszego niż partia szachów. No do kręcenia życia- pies, żona, dzieci na spacerze, wszystko co biega i nie chce ustawić się do ujęcia. Podobno 70D jako pierwszy sprawnie radzi sobie z AF w trybie nagrywania.

Michał napisał/a:
działa, osraj crop'a
szukaj 5dmkII uzywanego do 100 tyś klatek przebiegu

Cudna rada.

70D też bym odpuścił, RX100. Ma naprawdę świetny tryb filmowania, działa lepiej niż dedykowane kamery w zakresie cenowym ok 3kPLN.