MotorSport - [rally]czy Robert Kubica się skończył i dlaczego tak szybko?
106 - Śro 28 Lis, 2012
Cytat:
Dziennik L'Equipe rozmawiał z Robertem Kubicą po zakończeniu Rallye du Var. Polak zdradza, że utrzymuje kontakt z ekipami M-Sportu i Citroena i być może zjawi się za rok w Rajdowych Mistrzostwach Świata - choć niekoniecznie w samochodzie WRC. Kubica wolałby najpierw poznać trasy, a dopiero potem włączyć się do walki z czołówką. Nadal pozostaje też opcja startów w wyścigach.
- Dyskutuję z Fordem i M-Sportem o ewentualnej przyszłej współpracy, ale ponieważ jeszcze nie zdecydowałem, czy będę startował w rajdach czy wyścigach, rozmowy o planach nie są łatwe - mówi Kubica. - Muszę szybko podjąć decyzję, bowiem sezon 2013 jest tuż za rogiem. Dyskusje zaplanowane na grudzień są kluczowe.
- Wszystko zależy od możliwości, jakie będę miał w rajdach - podkreśla. - Nie chciałbym jeździć w nich przez rok i w listopadzie znowu nie wiedzieć, co będę robił w kolejnym sezonie. Jeśli wybiorę rajdy, muszę mieć program na dwa, trzy lata, aby przygotować się a potem walczyć o najwyższe pozycje
faldzip - Śro 28 Lis, 2012 No i to jest wlasciwe podejscie - widac, ze zdaje soebie sprawe, ze WRC to nie przelewki, ale jesli mialby startowac, to musi to byc full pro bez opjerdalania sie! Janusz - Śro 28 Lis, 2012 dzisiaj na obronie pracy, zapytano mnie o Kubice, poleciłem jednak komisji zarejestrować sie na tym forum i przeczytać ten temat aby poczytać te wypowiedzi eksperckie i dowiedzieć się prawdy gdyż jam nie godny takiego eksperctwa Vlodarsky - Śro 28 Lis, 2012 Nie piszcie proszę na inne tematy niż rajdowanie Kubicy. Marek i reszta jak macie zatruwać środowisko to odpocznijcie lepiej od tego tematu albo nawet forum. Nie jesteście tu sami.
Czy jakis inny portal też piszę o tym ? Jeszcze w fakcie jest info Koto - Śro 28 Lis, 2012 Pokój, miłośc i słodkie popierdywanie... Chyba trzeba będzie ignorowac temat Bad-i - Pią 30 Lis, 2012
Czy jakis inny portal też piszę o tym ? Jeszcze w fakcie jest info
http://m.onet.pl/sport,ekf9rKoto - Nie 02 Gru, 2012 "He was amazing," Breen told Motorsport News. "He totally dominated the rally and was one of the most down to earth people I've ever met.
"He actually came up to me at the pre-event press conference and said congratulation on the SWRC title!
"It was absolutely humbling to have somebody like him, somebody from his background, come over to me.
"It would be fantastic to see him in rallying next season, he's got such speed - I think he opened everybody's eyes in France last week."Cartoon - Czw 13 Gru, 2012 http://eurosport.onet.pl/...,wiadomosc.htmlrasta - Czw 13 Gru, 2012 Git martin.h - Wto 18 Gru, 2012 Tutaj cicho, a Robert zaliczy ERC w Fieście RRC, ciekaw jestem jak wypadnie na tle konkurencji GeKo - Wto 18 Gru, 2012 Na razie to nic nie wiadomo.
https://www.facebook.com/...450841104973907roj - Wto 18 Gru, 2012 ale Martin nie wkleił linka, żeby każdy mógł się zastanowić czy to prawda czy nie i na ile wiarygodne jest źródło tylko zakomunikował
Cytat:
Robert zaliczy ERC w Fieście RRC,
więc chyba postanowione martin.h - Wto 01 Sty, 2013 Kubica zakończył motorsportową karierę