Techniczne - Problemy z Saxo, historia, rozbudowa...?
Misiek_lbn - Wto 17 Mar, 2009 no to ładnie...
na minus, bez prawka jest do dupy
na plus, bez prawka będziesz miał więcej czasu na dopracowanie samochodu i oszczędzisz na beznynie...
coś Ty zrobił że straciłeś jechałeś po %% czy wideoradar Anonymous - Śro 18 Mar, 2009 Miałem już 16, a wczoraj ustawili się w bardzo nietypowym miejscu, nieoznakowanym doblo z aparatem w środku - jak mi po gałach strzeliło z 10m to aż przez chwilę nic nie widziałem, nawet nie byłem przekonany co to było, więc zrobiłem nawrotkę żeby się upewnić i jeszcze raz tamtędy pojechałem, zatrzymałem się obok, zabiłem ich wzrokiem i odjechałem na pełnej odcince zadymiając ich :P:P
Ja po % nigdy nie jeżdżę, nie dlatego że nie wolno, ale dlatego, że mi się po prostu źle kieruje Anonymous - Śro 18 Mar, 2009
Misiek_lbn napisał/a:
no to ładnie...
na minus, bez prawka jest do dupy
Jak ta droga teraz wygląda, muszę poczekać, aż mnie zawezwą na samorozpoznanie czy mogę już się zgłaszać do łordu..?
A jeśli muszę poczekać, to jak to później wygląda, długo się czeka na egzamin...? Pały fizycznie zabiorą mi prawo jazdy czy będzie nieważne po prostu...? Co grozi za poruszanie się z takim prawem jazdy...?Anonymous - Śro 18 Mar, 2009 Przechodził z Was ktoś może tą gehennę...? ;(Barejka - Śro 18 Mar, 2009 To jeszcze nic straconego chyba ze juz wiesz ze bedzie ponad 8 pkt jesli nie to trzeba isc do łordu na zbicie punktow i trza wolniej jezdzic Misiek_lbn - Śro 18 Mar, 2009 a na kogo jest samochód zarejestrowany
jeśli np. na tatę Twojego, to jego wezwą, powie że nie pamięta kto kierował, i będzie same $$ bez punktów do zapłacenia.
jeśli źle mówię to niech ktoś poprawi mnie Anonymous - Śro 18 Mar, 2009 Fura jest na mnie, także lipa, a kurs zbijający był przed wczoraj, a następny będzie za jakieś 3-4 tygi...Loko - Śro 18 Mar, 2009 Jaka tam znowu lipa, teraz na topie jest handel punktami, dogadujesz się ze znajomym który np. ma prawko ale nie jeździ, on bierze punkty odpalasz mu coś i wszyscy są szczęśliwi.Anonymous - Śro 18 Mar, 2009
Loko napisał/a:
Jaka tam znowu lipa, teraz na topie jest handel punktami, dogadujesz się ze znajomym który np. ma prawko ale nie jeździ, on bierze punkty odpalasz mu coś i wszyscy są szczęśliwi.
Wiem wiem, ale też było o tym głośno i nie jestem przekonany, czy teraz jeszcze się tak da...
Poza tam, zdjęcie z 10m wg mnie będzie bardzo wyraźne (poprawcie jeśli się mylę - strzeliło rażącym białym światłem (słyszałem też o niebieskim i czerwonym świetle)). Mozna się tak w żywe oczy wyprzeć...? GeKo - Śro 18 Mar, 2009 Można zawsze spróbować, kwestia ile miałeś przekroczone, sprawdz taryfikator i będziesz wiedział ile doliczą.Anonymous - Śro 18 Mar, 2009
GeKo napisał/a:
Można zawsze spróbować, kwestia ile miałeś przekroczone, sprawdz taryfikator i będziesz wiedział ile doliczą.
Tare znam na pamięć ale nie wiem ile dokładnie miałem, bo tak akurat wychodziło miedzy 40 a 60 km/h z dużo, bo hamowałem...Anonymous - Wto 28 Kwi, 2009 HEJKA HOTHATCHMANIACY ))
Dawno nie pisałem to podrzucam mały update
Prawko póki co mam - już 7 tydzień leci i nie dostałem żadnego zawiadomienia
A furka trafiła do warsztatu - było kilka powodów ku temu
- silnik gaśnie podczas jazdy, bez ostrzeżenia i zapala się na chwilę kontrolka od silnika nie ma znaczenia czy silnik rozgrzany czy zimny (macie jakieś sugestie...?)
- problemy z elektryką - muszę jakieś spięcie mieć albo coś, bo przestało działać radio, nie otwiera się szyba pasażera i przepaliło mi postojówkę i żarówkę drogową w lewym kloszu w tym samym momencie, a wszystkie bezpieczniki są OK
- problem z tylnym ogumieniem - moje firestonki nadają się na śmietnik, biją niesamowicie (co byście polecili w seryjnym rozmiarze 185-55/14 na tył...?)
- likwidacja luzów na drążkach i wahaczach i coraz bardziej we znaki daje się maglownica <???> (ostre pukanie przy kręceniu kierą - kiedyś to tylko było odczuwalne na parkingach, a teraz to każdy gwałtowniejszy ruch przy mniejszej prędkości powoduje głośne stukanie)
Z góry dziękuje za wszelkie sugestie i POZDRO 106 - Wto 28 Kwi, 2009 a to francuz jest bo nie sledzilem tematu od poczatku? Anonymous - Wto 28 Kwi, 2009 Tak jakby
Już sie przyzwyczaiłem do napraw co pół roku Michał - Wto 28 Kwi, 2009
Cytat:
Prawko póki co mam - już 7 tydzień leci i nie dostałem żadnego zawiadomienia
zawiadomienia nie dostaniesz. Musisz sie udać do urzędu komunikacji/policji samemu.