ICE - In Car Entertainment - zakup lustrzanki -Ma ktos znajomego w FotoJokerze lub Nikon?
Michał - Nie 24 Lis, 2013 weź jeszcze poczytaj o fuji x-e1.
Trochę sobie pofociłem takim sprzętem - nie ukrywam ze byłem naprawde zdziwiony zajebistą jakością . Myśle aby go zakupić dla siebiekamil - Śro 27 Lis, 2013 podobno mistrz no i dostępność do różnych obiektywów za pomocą adapterówPiTT - Śro 27 Lis, 2013 dzieki Waszym opiniom namowilem ojca na rx100 i musze przyznac ze jakosc fotek i filmow jest na serio bardziej niz zadowalajaca
jesli ktos nie ma ochoty nosic ze soba ciezkiego i duzego sprzetu to smialo moze bracMichał - Śro 27 Lis, 2013 ale rx100 II ?
bo jakaś poprawiona wersja sie pojawiłaPiTT - Śro 27 Lis, 2013
Michał napisał/a:
ale rx100 II ?
bo jakaś poprawiona wersja sie pojawiła
ta pierwsza bo sporo tansza
w II widzialem ze ma ruchomego judasza anjas - Czw 28 Lis, 2013 II ma judasza i stopke do lampy zewnętrznej. Reszta to chyba to samo.dzik - Czw 28 Lis, 2013 trochę lepsza matryca też, lepsza na wyższych isopP - Czw 28 Lis, 2013 mam do sprzedania Canon 5d mk2 stan bardzo dobry. jakby ktoś był zainteresowany to zapraszam na PWanjas - Czw 28 Lis, 2013
dzik napisał/a:
trochę lepsza matryca też
nie jest to mozliwe, nie ma lepszej matrycy niz w rx-100 PiTT - Czw 28 Lis, 2013 pytanie
canon 6d vs 60d... wiadomo ze cenowo przepasc
ja sie nie orientuje w canonach a znajomy mysli o przesiadce na pelna klatka, warto czy lepiej nich kupi dobre szklo do 60d np canona 35 1.4
i taka opcja 5d mark III, czy pomiedzy 6d bylaby zauwazalna roznica w jakosci??dzik - Czw 28 Lis, 2013 6D, zdecydowanie, 5DmkIII ma gorszą (!) jakość obrazuMichał - Pią 29 Lis, 2013 6D i MKIII różnią się bardzo jak i niewiele
ta sama matryca , ale w MKIII nowy procesor już
6D gorzej o wiele zrobiony ( plastik ) natomiast plusem ( poza wifi ) jest to ze 6D jest mniejszy i lżejszy od MKIII. Ja uzywam 6D - na mkIII nie ma co zmieniać.
6D nie ma lepszej jakości obrazu bo matryca jest ta sama jak pisałem, natomiast szum jest mniejszy NIEZNACZNIE na 6D właśnie ( mówie o trybie movies )kamil - Pią 29 Lis, 2013 szkło to podstawadzik - Pią 29 Lis, 2013
kamil napisał/a:
szkło to podstawa
Powtarzany mit.
Przypnij ten sam słoik do pełnej klatki i dostanie skrzydeł z wielu powodów.
Mam zdjęcia z 5DmkII i słikiem za 30PLN które zdejmują gacie.
Michał napisał/a:
6D i MKIII różnią się bardzo jak i niewiele
ta sama matryca , ale w MKIII nowy procesor już
6D gorzej o wiele zrobiony ( plastik ) natomiast plusem ( poza wifi ) jest to ze 6D jest mniejszy i lżejszy od MKIII. Ja uzywam 6D - na mkIII nie ma co zmieniać.
6D nie ma lepszej jakości obrazu bo matryca jest ta sama jak pisałem, natomiast szum jest mniejszy NIEZNACZNIE na 6D właśnie ( mówie o trybie movies )
Nie jest ta sama:
6D: 5472 x 3648
5DmkIII: 5760 x 3840
Procesor jest ten sam w obu: Digic 5+
6D ma słabszy filtr AA co daje delikatnie wyższą ostrość obrazu i jest trochę lepszy przy wysokich ISO na zdjęciach.
http://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-6d/24Pirania - Pią 29 Lis, 2013
PiTT napisał/a:
dzieki Waszym opiniom namowilem ojca na rx100 i musze przyznac ze jakosc fotek i filmow jest na serio bardziej niz zadowalajaca
jesli ktos nie ma ochoty nosic ze soba ciezkiego i duzego sprzetu to smialo moze brac