Techniczne - Problemy z Saxo, historia, rozbudowa...?
Bart - Wto 28 Kwi, 2009 jeśli przekroczysz liczbę punktów to dostajesz papier pocztą, może to trochę trwać.
Jeśli wcześnie zatrzyma Cię policja to prawko tracisz na miejscu
tyle powiedział pan policjant na kursie pt. "Jak zmniejszyć liczbę punktów karnych o 6"pP - Wto 28 Kwi, 2009 tak sobie wchodzę, patrzę co ciekawego bart napisał w temacie o rozbudowie saxo, a tu:
bart napisał/a:
jeśli przekroczysz liczbę punktów to dostajesz papier pocztą, może to trochę trwać.
Jeśli wcześnie zatrzyma Cię policja to prawko tracisz na miejscu
sorki za OTAnonymous - Wto 28 Kwi, 2009 Ale ostatnio jak się na fotoradar naciąłem to przyszło zawiadomienie, że mam się stawić dnia takiego i takiego i z powodu właśnie późnego zawiadomienia sprawa trafiła do grodzkiego i w sumie po 4 miesiącach od wydarzenia doszły mi ptk na konto. Mam nadzieje, że teraz będzie podobnie, bo nie chcę stracić prawka w szczycie sezonu ....Anonymous - Wto 28 Kwi, 2009 Ale już nie róbmy OT
Co może być z moją jednostką napędową, co ciekawe ostatnio zaobserwowałem, że gaśnie na zakrętach w prawo - może akurat tak wypadło, ale kilka razy się tak zdarzyło...
I mam pytanko: czy jeśli zaświeci się kontrolka od silnika chociaż na sekundę, to czy w pamięci kompa zostaje zapisany ten błąd...?martin.h - Wto 28 Kwi, 2009
Mr Lucky 13 napisał/a:
I mam pytanko: czy jeśli zaświeci się kontrolka od silnika chociaż na sekundę, to czy w pamięci kompa zostaje zapisany ten błąd...?
Raczej nie. Jeśli gaśnie silnik, to masz nadmiar paliwa i sonda sygnalizuje za bogatą mieszankę.
A co do opon to polecam Kumho Ku31. Sam zbieram na taki komplet.Anonymous - Wto 28 Kwi, 2009 Czyli sonda sygnalizuje i komp wyłącza jednostkę...?martin.h - Wto 28 Kwi, 2009
Mr Lucky 13 napisał/a:
Czyli sonda sygnalizuje i komp wyłącza jednostkę...?
Nie.
Podczas jazdy gdy gaśnie silnik, zostaje odcięta iskra, ale podczas ponownego zapalenia zostaje trochę paliwa z wcześniejszego wtrysku. Wtryskiwana jest do tego kolejna dawka i jest jej za dużo. Sonda sygnalizuje za bogatą mieszankę, ale po chwili wszystko wraca do normy i lampka gaśnie. Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłem.Anonymous - Wto 28 Kwi, 2009 Dzięki bardzo za helpa, zobaczymy czy mechanik mi to potwierdzi , ale ciekawe co będzie do wymiany.... Anonymous - Wto 28 Kwi, 2009 A czemu kontrolka czasami gaśnie na następny dzień...? (w ciągu dnia włączam i wyłączam go wielokrotnie i to nie pomaga)KonradMK - Wto 28 Kwi, 2009 może jak lecisz w prawo to siła odśrodkowa porusza jakiś przewód przez co auto gaśnie.Anonymous - Wto 28 Kwi, 2009 [quote="martin.h"]
Mr Lucky 13 napisał/a:
A co do opon to polecam Kumho Ku31. Sam zbieram na taki komplet.
O coś takiego Ci chodziło:
TOYOmartin.h - Wto 28 Kwi, 2009 Chodziło mi o to -> http://cgi.ebay.co.uk/185...%3A1|240%3A1318Anonymous - Czw 30 Kwi, 2009 A te toyki co linka podałem są spoko...? Cena zachęca Anonymous - Pon 11 Maj, 2009 Witam
Furka już na chodzie. Okazało się, że cewka zapłonowa była totalnym szrotem. Po wymianie silnik nie gaśnie, nic nie przerywa nawet na bardzo niskich obrotach
Przy okazji polikwidowałem trochę luzów w zawieszce, bo czeka mnie zrobienie geometrii... I tu mam pytanie: w jakim stanie może być belka aby w miarę dokładnie to zrobić? Czasami mam wrażenie, że jak spojrzę z tyłu to koła lekko krzywo stoją na ziemi..Barejka - Pon 11 Maj, 2009 Mr Lucky 13, mam tak samo ale to chyba zludzenie czasami jedzie sie z kompletem osob i nic nie trze nawet na ostrych dolach