To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Problemy z Saxo, historia, rozbudowa...?

Bart - Wto 28 Kwi, 2009

jeśli przekroczysz liczbę punktów to dostajesz papier pocztą, może to trochę trwać.
Jeśli wcześnie zatrzyma Cię policja to prawko tracisz na miejscu :]

tyle powiedział pan policjant na kursie pt. "Jak zmniejszyć liczbę punktów karnych o 6"

pP - Wto 28 Kwi, 2009

tak sobie wchodzę, patrzę co ciekawego bart napisał w temacie o rozbudowie saxo, a tu:
bart napisał/a:
jeśli przekroczysz liczbę punktów to dostajesz papier pocztą, może to trochę trwać.
Jeśli wcześnie zatrzyma Cię policja to prawko tracisz na miejscu

:rotfl:
sorki za OT

Anonymous - Wto 28 Kwi, 2009

Ale ostatnio jak się na fotoradar naciąłem to przyszło zawiadomienie, że mam się stawić dnia takiego i takiego i z powodu właśnie późnego zawiadomienia sprawa trafiła do grodzkiego i w sumie po 4 miesiącach od wydarzenia doszły mi ptk na konto. Mam nadzieje, że teraz będzie podobnie, bo nie chcę stracić prawka w szczycie sezonu ....

Ale już nie róbmy OT :P

Co może być z moją jednostką napędową, co ciekawe ostatnio zaobserwowałem, że gaśnie na zakrętach w prawo - może akurat tak wypadło, ale kilka razy się tak zdarzyło...

I mam pytanko: czy jeśli zaświeci się kontrolka od silnika chociaż na sekundę, to czy w pamięci kompa zostaje zapisany ten błąd...?

martin.h - Wto 28 Kwi, 2009

Mr Lucky 13 napisał/a:
I mam pytanko: czy jeśli zaświeci się kontrolka od silnika chociaż na sekundę, to czy w pamięci kompa zostaje zapisany ten błąd...?

Raczej nie. Jeśli gaśnie silnik, to masz nadmiar paliwa i sonda sygnalizuje za bogatą mieszankę.

A co do opon to polecam Kumho Ku31. Sam zbieram na taki komplet.

Czyli sonda sygnalizuje i komp wyłącza jednostkę...?

Mr Lucky 13 napisał/a:
Czyli sonda sygnalizuje i komp wyłącza jednostkę...?

Nie.

Podczas jazdy gdy gaśnie silnik, zostaje odcięta iskra, ale podczas ponownego zapalenia zostaje trochę paliwa z wcześniejszego wtrysku. Wtryskiwana jest do tego kolejna dawka i jest jej za dużo. Sonda sygnalizuje za bogatą mieszankę, ale po chwili wszystko wraca do normy i lampka gaśnie. Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłem.

Dzięki bardzo za helpa, zobaczymy czy mechanik mi to potwierdzi :D , ale ciekawe co będzie do wymiany.... :/

A czemu kontrolka czasami gaśnie na następny dzień...? (w ciągu dnia włączam i wyłączam go wielokrotnie i to nie pomaga)
KonradMK - Wto 28 Kwi, 2009

może jak lecisz w prawo to siła odśrodkowa porusza jakiś przewód przez co auto gaśnie.

[quote="martin.h"]
Mr Lucky 13 napisał/a:

A co do opon to polecam Kumho Ku31. Sam zbieram na taki komplet.

O coś takiego Ci chodziło:

TOYO

Chodziło mi o to -> http://cgi.ebay.co.uk/185...%3A1|240%3A1318
Anonymous - Czw 30 Kwi, 2009

A te toyki co linka podałem są spoko...? Cena zachęca :)
Anonymous - Pon 11 Maj, 2009

Witam :)

Furka już na chodzie. Okazało się, że cewka zapłonowa była totalnym szrotem. Po wymianie silnik nie gaśnie, nic nie przerywa nawet na bardzo niskich obrotach :D

Przy okazji polikwidowałem trochę luzów w zawieszce, bo czeka mnie zrobienie geometrii... I tu mam pytanie: w jakim stanie może być belka aby w miarę dokładnie to zrobić? Czasami mam wrażenie, że jak spojrzę z tyłu to koła lekko krzywo stoją na ziemi..

Barejka - Pon 11 Maj, 2009

Mr Lucky 13, mam tak samo ale to chyba zludzenie ;D czasami jedzie sie z kompletem osob i nic nie trze nawet na ostrych dolach ;D