k-mart - Pon 29 Mar, 2010 Fajnie ze martin.h bierze udzial w tym temacie!grzech - Pon 29 Mar, 2010
Bad-i napisał/a:
Kamil a ile chcesz przeznaczyc na przedni zawias. Bo ja bede sprzedawał swojego HP Sportinga - jest praktycznie nowy bo nawet jeszcze w tej chwili jest na regeneracji w Czechach.
mozna prosic o orientacyjna cene ? moze byc PW.kamil - Pon 29 Mar, 2010 Czy jest różnica w zawieszeniu miedzy Ph I a PH 2 ? siedzę właśnie w katalogu KYB i widzę, że nie ma dla PH II AGX...
Czy 106 także się różni w zawieszeniu niż Saxo VTS ? na stronie IC znalazłem Eibachy Pro Kit Saxo obniżają 30 mm E2204-120 464.83 a do Peugeot 106 s16/gti obniżają 20 mm E7016-120 cena 517 pln.
Ja już zgłupiałem...myślałem że saxo/106 niczym się nie różni w zawieszeniu i to samo się tyczy między PHI i PHII
Czy ktoś mnie może oświecić ?rasta - Pon 29 Mar, 2010
eM napisał/a:
No i jak już ktoś sprawdził regeneracja kosztuje tyle co nowy zestaw.
I nie wszystko regenerują dziś byłem przejazdem o wpadłem co "specy" z Zerkopolu.
Nie chciałem nic regenerować, chciałem tylko zasięgnąć rady specjalistów od Bilstein, niestety na wejściu dostałem info, że oni nie regenerują i nie zajmują się B16 i nic na jego temat nie widzą. I w ogóle to powinienem się skontaktować z Niemcami. Ogólnie jak kolo usłyszał b16 nie nie chciał ze mną gadać "Bo my zajmujemy się tylko zawieszeniem max. B14"
Nie polecam....saxorulez - Wto 30 Mar, 2010 kamil,
nie ma róznicy pomiezy Saxo a 106 w zawieszeniu.. co do PhI i PhII wydaje mi się że różnic również nie ma.Grzesiek VTS - Wto 30 Mar, 2010 W jedyna saxo mam B8 i jest lux wczesniej na seryjnych amorkach bylo -3.5 cm i masakra saxofon jezdzil jak chcial.
W drugim Spaxa i juz jest inaczej bardziej sztywno podskakuje na wybojach, jest twardszy od b8 na 10000 procent.
W trzecim saxofonie na KYB UR dlugo nie jezdzilem zmienilem je na spaxa -3.5 cm,kyb to cos pomiedzy seryjnym a b8 i spaxem wg mnie w saxo.
Taki moje zdanie.kamil - Wto 30 Mar, 2010 To w czym tkwi sekret że spężyna obniżająca Eibacha dla peugeota kosztuje 100 więcej i obniża o 20 m a sprezyna do saxo o 30 mm ?Jakarti - Wto 30 Mar, 2010 saxo jezdza lanserzy a a peugotem lamerzy saxorulez - Wto 30 Mar, 2010 agriimartin.h - Wto 30 Mar, 2010
kamil napisał/a:
To w czym tkwi sekret że spężyna obniżająca Eibacha dla peugeota kosztuje 100 więcej i obniża o 20 m a sprezyna do saxo o 30 mm ?
Jeśli chodzi o obniżenie to pomiędzy VTS i S16 nie powinno być takiej różnicy, wszak masa jest zbliżona, pewnie jest to sprężyna do rejlaka, który jest trochę lżejszy. Co do różnic w cenie, to może pochodzą z różnych dostaw?Vlodarsky - Wto 30 Mar, 2010 w oryginale w saxo jest inna sprężyna do wersji z kilmą i bez saxorulez - Wto 30 Mar, 2010
martin.h napisał/a:
pewnie jest to sprężyna do rejlaka,
a może jest to spręzyna -20mm do 106 i -30 do Saxo wynikająca z tego że panowie inżynierowie opracowali najpierw spręzyne do 106 a potem do Saxo nie będąc świadomymi że to to samo auto.kamil - Wto 30 Mar, 2010 oki, ja chyba optuje za tą od saxo -30 mm finalnie wyjdzie -15mm. Jak sądzicie tak będzie dobrze czy jedna pozostać przy droższej o 100 pln -20 finalnie -5mm...PiTT - Wto 30 Mar, 2010
kamil napisał/a:
oki, ja chyba optuje za tą od saxo -30 mm finalnie wyjdzie -15mm. Jak sądzicie tak będzie dobrze czy jedna pozostać przy droższej o 100 pln -20 finalnie -5mm...
bierz żeby było chociaż -20 niżej
w serii masz bardzo wysoko przód, -20 spowoduje że wizualnie będzie lepiej wyglądał kamil - Wto 30 Mar, 2010 Stary ty tylko myślisz o lansie i jak najniżej i żeby d*ziwki piszczały , a ja myslę o tylnej belce żeby mi nie padła za szybko, więc pozostaje chyba spręzyna od saxo -30 czyli finalnie -15mm