ICE - In Car Entertainment - zakup lustrzanki -Ma ktos znajomego w FotoJokerze lub Nikon?
PiTT - Sob 14 Gru, 2013 ładnie ktoś natrzaskał klatek
jak na amatora oczywiscie bo zawodowo to nic nadzwyczajnego Walle - Pon 16 Gru, 2013 raczej nie amatorsaki aparat, to i liczba klatek spora.pP - Pon 16 Gru, 2013 zobacz wszystkie aukcje w necie... żadna 5tka nie jest od profejsonalisty, hobbyści wszyscyCartoon - Pon 16 Gru, 2013 ta nie jest od hobbysty Walle - Pon 16 Gru, 2013
pP napisał/a:
zobacz wszystkie aukcje w necie... żadna 5tka nie jest od profejsonalisty, hobbyści wszyscy
a co mają napisać ? Żeby pstryknąć 110 000 fot hobbystycznie trzeba robić 1000 zdjęć co tydzień przez 2 lata. Takie ilosci się mniej więcej pstryka na eventach (tzw.kotlety).kamil - Wto 17 Gru, 2013 brak szacunku dla swojego czasu. Kiedyś były trójpaki po 36 klatek i dawało rade. Teraz 1000 na kotletach ehhh. Jak żyć.
W sumie to ja bym się nie bał tych 110 k klatek jezeli raz w roku był w serwisie na przeglądzie. Pewnie migawka też już była wymienianaPiTT - Wto 17 Gru, 2013 za ta kase bym bral 6d i masz nowy aparat ktory przez niektorych uwazany jest za nieco poprawiana wersje 5d mkII
6d jest za 6k a jak sobie vat odliczysz to juz zupelnie nie ma tematu
bawilem sie 5d mkIII i robi calkiem niezle wrazenie... mialbym dylemat czy nie przesiasc sie na canona... ew. czy wybrac D800
ale najsensowniej by mi bylo chyba przesiasc sie na D610 czyli poprawiana wersje D600 ktory mial problemy z brudzaca sie matryca
czasami nie rozumiem skad wynikaja ceny np D700... stary sprzet prawie w cenie nowego D610...Walle - Wto 17 Gru, 2013 przesiadaj się na canona, ma lepsze szkła Michał - Wto 17 Gru, 2013 a ja bym sie nie przesiadał na nowy system
ma szkła, ma opanowanego nikosia to po co kombinowaćWalle - Wto 17 Gru, 2013
Michał napisał/a:
a ja bym sie nie przesiadał na nowy system
ma szkła, ma opanowanego nikosia to po co kombinować
a jaki problem sprzedać i się nauczyć? Robiłem aparatem jaki ma Pitt, przesiadłem się ostatnio na Canona i czułem się jak ryba w wodzie. I miałem do dyspozycji szkła z rodziny "L", czego Nikon nie ma.....Michał - Wto 17 Gru, 2013
Walle napisał/a:
Michał napisał/a:
a ja bym sie nie przesiadał na nowy system
ma szkła, ma opanowanego nikosia to po co kombinować
I miałem do dyspozycji szkła z rodziny "L", czego Nikon nie ma.....
i co , taka kolosalna różnica w "jakości" ? Walle - Wto 17 Gru, 2013 Jest różnica moim skromnym zdaniem. Ale oczywiście co kto lubi.kamil - Wto 17 Gru, 2013 ami się lepiej cyka NikonemMichał - Wto 17 Gru, 2013 na czym widzisz różnice ?
na ekraniku aparatu ?
czy na swoim monitorze za 500-700 zł , nieskalibrowanym ?
czy może- jeszcze lepiej- na lapku ?
fakt jest taki ze są zajebiscie zbudowane, zajebiscie chodza pierścienie ( uważam że tak samo chodzą pierścienie w samyangach) i są mega wytrzymałe.
Mam Lke 17-40 f4 - ale to chyba jest najgorsza Lka z dostępnych mydło i do tego wolna w chuj.
6D ma jeden fajny plus - jest mały i poręczny.kamil - Wto 17 Gru, 2013 Dla mnie po prostu ma fajniejszy skok migawki, jest bardziej user friendly. Co do jakości zdjęć, to penie nie ma specjalnie różnic.