Loko - Nie 12 Lis, 2006 Hmm u mnie nie ma oleju na podłużnicy, wiec to może druga poduszka, jak dobrze pójdzie to jutro już wszystko bedzie jasne.Michał - Pon 13 Lis, 2006 spokojnie.
U mnie wlasnie wylał sie olej na podłużnice , u ciebie mógł skapać na dół.saxorulez - Pon 13 Lis, 2006 luuz.. mi już 3 razy poszła ta prawa i zawsze śruba pękała - także nie mnusi to być olej.Loko - Pon 13 Lis, 2006 Niestety dziś nie udało mi się sporkac z mechanikie, ale jestem umówiony na jutro, wieć wtedy wszystko będzie już jasne. Potem jeszcze dzien czekania na częśc i saxofon znów będzie piekny i sprawny Anonymous - Śro 15 Lis, 2006
saxorulez napisał/a:
można jechać bo silnik jest na dwóch pozostałych - ale nie powinieś pałować bo każde gwałtowne dodawanie gazu, szarpanie powoduje że dwie pozostałe są moxcno nadwyrężane - a zapewne nie chcesz urwać kolejnej.
objawy zależą do poduszki która sie urwie - z reguły w saxo traci sie prawą poduszkę pod komputerem - wtedy poporstu całe auto drży na wolnych obrotach, natomiast poduszka pod skrzynia, nigdy nie miałem okazji zerwać... ale objawy muszą być podobne, spróbuj ruszyć silnikiem zgaszonym jeśli się łatwo buja to coś z nim nie tak
naprawa poduszki pod komputerem to zaden problem... wystarczy wymienić śrube mocująca (woze ze sobą jedną..) ale jest trochę pracochłonne, wykręcenie komputera, podniesienie silnika, zdjęcie koła żeby się dostać od spodu do poduchy.. wykręca się ją z łapą i wymienia śrubkę w środku - jak masz pecha to łąmie się tak ze nie da się jej wykręcić bo tracisz główkę sruby i zostajee tylko wkręcony gwint
poduszka pod silnikiem 0 nowa to 140PLn , polecam zrób sobie N kową u nas w wawie to 200PLN, oddajesz swoją i panowie wkładają tuleję do środka zamiast gumy wtedy troszkę drży samochód i jest mniej kąfortowo ale jes szybsza reakcja na gaz - bo motor się nie wychyla.
Można zalewać poduszkę pod silnikiem klejem do szyb jak się zerwała - co na jakis czas powinno jej przedłużyć żywotność
zamiast kleju polecam gume samowulkanizującą, lepszy efekt, ale tak jak napisałes najlepsze sa nkowe, tylko jak zakładać to wszystkieAnonymous - Śro 15 Lis, 2006 a myslalem ze jestem sam.
mi ta sruba pekala juz z 7-8 razy. juz sam nie wiem.
w tej chwili wymieniam ja sam trwa to 30-45min. chyba ze cos idzie nie tak. nie zakladal bym mocniejszej sruby poniewaz jak cos to peka sruba nie uszkadzajac poduszki.saxorulez - Śro 15 Lis, 2006 nie do końca sie zgadzam z tym ze wszystkie..
jeśli auto ma służyć do codziennej jazdy i nie jest w 100% rajdówką to wystarczy dolna - przyczyna prosta, skoro się to sprawdza w wielu autach i nie powoduje zrywania pozostałych to po co wydawać kasę
natomiast jeśli to ma być auto hardcorowe, jakieś weekendowe to śmiało idz nawet w A grupoweAnonymous - Śro 15 Lis, 2006
saxorulez napisał/a:
nie do końca sie zgadzam z tym ze wszystkie..
jeśli auto ma służyć do codziennej jazdy i nie jest w 100% rajdówką to wystarczy dolna - przyczyna prosta, skoro się to sprawdza w wielu autach i nie powoduje zrywania pozostałych to po co wydawać kasę
natomiast jeśli to ma być auto hardcorowe, jakieś weekendowe to śmiało idz nawet w A grupowe
w seju jest tak że jak zaożysz 1 twarda a reszta seria to te sere polecą raz dwa, ja mam u siebie betony ale biegi lepiej wchodzą a że nawet dźwignia od kierunków sie trzęsie to wali mnie tosaxorulez - Śro 15 Lis, 2006 w saxo jest tak że jak założysz dół mocny to jest akurat na KJS..
i dla tych co lubią jak im drrży na ulicy.Jakarti - Śro 15 Lis, 2006 przez ten wasz temat musze bede musial te poduchy posprawdzac... przed latem pod skrzynia wymienialem wiec pewnie przed zima przyjdzie pora na silnik.. Loko - Śro 15 Lis, 2006 Poduchy już wymienione na nowe seryjne, do tego założona jest mocniejsza śruba.
No i przy okazji olej wymieniłem w skrzyni na nowy, teraz troche lepiej skrzynia chodzi.
Chciałem jeszcze coś przekrecić do siebie z C2, bo właśnie jest w trakcie budowy na rajdówke, ale nic mi sie nie udało strick - Śro 15 Lis, 2006
Loko napisał/a:
Chciałem jeszcze coś przekrecić do siebie z C2, bo właśnie jest w trakcie budowy na rajdówke, ale nic mi sie nie udało
Trza sie było na bude zamienić grzech - Śro 15 Lis, 2006 a propo N grupowych poduszek zna ktos numery (jak dzownilem do peugeot polska sport to oni chcieli zebym im podal numery bo oni nie wiedza , pytalem Adasia ale on cos mowil ze jak z peugeota to Agrupa do saxo. Sprawdzalem jak poduszki Agrupy wygladaja na butikcostam peżot i to juz nie sa poduszki tylko jakies solidne metalowe mocowania :-/106 - Śro 15 Lis, 2006
Loko napisał/a:
C2, bo właśnie jest w trakcie budowy na rajdówke, ale nic mi sie nie udało :D
loko - kto? gdzie? co? jak? dlaczego? komu? u kogo? /taki standardowy
zestaw pytan :D/strick - Śro 15 Lis, 2006 Bartek zapomniałeś dodać za ile?