dzik - Śro 20 Gru, 2006 Wole 200Nm przy 8000rpm niz 400Nm przy 2000
Bo 2x szybciej to pojedzie
Tak na marginesie, diesle wcale nie maja wyzszego momentu.
100Nm z litra dla wolnossacego diesla to marzenie, a 600Nm dla 2.0 benzyny turbo to tez nie wielki wyczyn. Tak tylko chcialem dodac
eM, ale trzeba pamietac ze wartosc momentu w NA mowi nam o kondycji, napelnianiu itd silnika, poprostu dazy sie do rozsadnej wartosci a pozniej walczy by miec go jak najwyzej.M - Śro 20 Gru, 2006
dzik napisał/a:
eM, ale trzeba pamietac ze wartosc momentu w NA mowi nam o kondycji, napelnianiu itd silnika, poprostu dazy sie do rozsadnej wartosci a pozniej walczy by miec go jak najwyzej.
Zgadzam sie z toba jak zwykle, napisalem to samo.dzik - Czw 21 Gru, 2006
eM napisał/a:
Zgadzam sie z toba jak zwykle, napisalem to samo.
To fakt, ale nabilem posta Bad-i - Czw 21 Gru, 2006
Moje 1.8 tez nie ma wiele momentu, ale przynajmniej jest rowno od dolu Jakarti - Czw 21 Gru, 2006 Prezesiak!! mam bardzo podobny wykres do Twojego!! z tym, ze troszke wczesniej mi sie prawie max zaczyna i nie mam tego dolka.. Bad-i - Czw 21 Gru, 2006
Moje 1.8 tez nie ma wiele momentu, ale przynajmniej jest rowno od dolu
wieksza moc i moment powinny zrobic swoje - ile wazy twoje auto??106 - Czw 21 Gru, 2006
Cytat:
Modyfikacje: 166 KM, 188 Nm (wydruk od hamowni obciążeniowej)
Zmiany:
- ostre wałki
- splanowana głowica
- wydech 2,5 (usunięty katalizator, tłumik przelotowy zamiast środkowego)
- chip V-tech
- wydajniejsza pompa paliwa
- 4 bar regulator ciśnienia paliwa
na hodze sprzedaje gosc cos takiego... silnik tez 1.8 16v 188Nm to masz jeszcze
spory zapas na silniku przy swoich modach.. cos trzeba jeszcze podlubac :)dzik - Pią 22 Gru, 2006 I teraz powiem wam: spokojnie.
Moment jest czesto blednie mierzony na hamowni ze wzgledu na przeklamamnia obrotkow Bad-i - Pią 22 Gru, 2006 i po raz kolejny Einstein zabil temat :mikolaj:Prezesiak - Pią 22 Gru, 2006 wazy sporo bo ponad 1100 kg . Niestety nie jest to najlzejsza buda z civicowBad-i - Pon 25 Gru, 2006 w takim razie mam szanse