M - Pią 19 Paź, 2007 Jak na kazdym biegu Ci sie to zdarza to mozesz miec juz zmeczony docisk, u mnie tak było.
Ale nie znam specyfiki skrzyn we francuzach wiec nie wyrokuje.FreeMan - Pią 19 Paź, 2007
eM napisał/a:
Jak na kazdym biegu Ci sie to zdarza to mozesz miec juz zmeczony docisk, u mnie tak było.
Ale nie znam specyfiki skrzyn we francuzach wiec nie wyrokuje.
ok.
Sprzeglo moze byc zmeczone, bo ja nie oszczedzam go zbytnio, niestety, zreszta o ile dobrze pamietam, dzik mowil ze na looblinie po moich startach na toyo r888 unosil sie zapach spalonego sprzegla.... No ale wlasnie zastanawia mnie to bo wczoraj na Hothatch Night Open na 10 startow 5 razy nie trafialem a to dwojki, a to trojki...Bad-i - Pią 19 Paź, 2007 ja bym wszedl w spieka..... sam niestety musze pomyslec o kupnie nowego sprzegla. Moje seryjne jest niby nowe ale przy podniesieniu o tyle mocy i momentu bede musial wejsc w cos konkretnego. Angole radza sprzeglo od 5gtt ale ja chyba wole wziac cos ala K-mart.M - Pią 19 Paź, 2007
FreeMan napisał/a:
eM napisał/a:
Jak na kazdym biegu Ci sie to zdarza to mozesz miec juz zmeczony docisk, u mnie tak było.
Ale nie znam specyfiki skrzyn we francuzach wiec nie wyrokuje.
ok.
Sprzeglo moze byc zmeczone, bo ja nie oszczedzam go zbytnio, niestety, zreszta o ile dobrze pamietam, dzik mowil ze na looblinie po moich startach na toyo r888 unosil sie zapach spalonego sprzegla.... No ale wlasnie zastanawia mnie to bo wczoraj na Hothatch Night Open na 10 startow 5 razy nie trafialem a to dwojki, a to trojki...
No zapewne tarcza sie dogrzała jesli opony były mocno klejące
Jeden mały test.. wrzuć bieg i czy podczas puszczania/wsprzeglania jest jednostajny opor, jesli jest inaczej to juz nie musze Ci mowić.FreeMan - Wto 30 Paź, 2007 Odswierza, bo moje sprzeglo dzis umarlo.
Raczej bede robil spieka, wiec prosilbym o kontakt do osob robiacych spieki. Najlepiej sprawdzonych juz ....Anonymous - Wto 30 Paź, 2007
FreeMan napisał/a:
Odswierza, bo moje sprzeglo dzis umarlo.
Raczej bede robil spieka, wiec prosilbym o kontakt do osob robiacych spieki. Najlepiej sprawdzonych juz ....
FreeMan to jest ten gosc o ktorym pisalem Ci na gg!CHRZANEK - Śro 31 Paź, 2007 Po pierwsze uwazam że temat sprzego jest tak samo wart podklejenia jak hamulce czy zawieszenie
Panowie w moim 106 kończy się sprzęglo (konkretnie to lozysko oporowe - ale doświadczenie uczy że nie ma sensu wymieniac tylko lożyska).
Ponieważ mam serię i nie planuje jakiś modów podnoszących moc, myslę że dobra seria wystarczy - polegam na zdaniu saxoruleza - gdzie można najtaniej kupić sprzęglo Valeo do 106 S16/Saxo VTS ??? ??? ???
I jaki to bedzie rząd wielkości.
Jezdzilem wczoraj CRX'em ze spiekiem robionym u tego goscia i.. jestem w szoku!! zajebiste jest to szprzeglo! Pedal (bez skojarzen) pracuje bardzo miekko, fakt faktem sprzeglo jest prawie ze zero-jedynkowe ale nie poczulem duzej roznicy przesiadajac sie od siebie!! Jestem pod duzym wrazeniem. W najblizszym czasie tez oddaje swoje sprzeglo do niego na przerobienie na spieka.Niemy - Śro 31 Paź, 2007
CHRZANEK napisał/a:
gdzie można najtaniej kupić sprzęglo Valeo do 106 S16/Saxo VTS ??? ??? ???
I jaki to bedzie rząd wielkości.
jak szukalem pare miesiecy temu to cos kolo 350zl kosztowalo, ale nie pamietam gdzieCHRZANEK - Śro 31 Paź, 2007
Niemy napisał/a:
cos kolo 350zl kosztowalo
Mówimy o komplecie: sprzęglo / docisk / lozysko czy samej tarczy ???Niemy - Śro 31 Paź, 2007
CHRZANEK napisał/a:
Niemy napisał/a:
cos kolo 350zl kosztowalo
Mówimy o komplecie: sprzęglo / docisk / lozysko czy samej tarczy ???
komplecik jaknajbardziejCHRZANEK - Nie 18 Lis, 2007 Koledzy: w takim razie poszukuje możliwie jak najtańszego dostępu do sprzęgła VALEO do saxovts/peugeot106.
Moje umarło, i nawet jeszcze nie identyfikowałem zwłok, ale niechybnie jest w częściach
(A K-mart ostrzegał: wszystko OK tylko sprzegło do wymiany...)PiTT - Nie 18 Lis, 2007
Jezdzilem wczoraj CRX'em ze spiekiem robionym u tego goscia i.. jestem w szoku!! zajebiste jest to szprzeglo! Pedal (bez skojarzen) pracuje bardzo miekko, fakt faktem sprzeglo jest prawie ze zero-jedynkowe ale nie poczulem duzej roznicy przesiadajac sie od siebie!! Jestem pod duzym wrazeniem. W najblizszym czasie tez oddaje swoje sprzeglo do niego na przerobienie na spieka.
co więcej mogę napisać, żeby nie wyszło, że nakręcam im klientów
Michał to mój dobry ziom od XX lat, razem z bratem prowadzą ten warsztat
Carlose robił u nich i jest zadowolony, z opowieści samego Michała robiło u nich bardzo dużo osób związanych z rajdami, wyścigami i wszelakiego rodzaju sportami
oczywiście robią też regenerację do aut seryjnych i ciężarowych
ostatnio rozkręcają się w spiekach bo mają bardzo dobre materiały
ja u nich jeszcze nie robiłem bo nie miałem potrzeby, więc się nie wypowiadam
powołajcie się na klub bo już coś mu kiedyś wspominałem, może będzie mały upust CHRZANEK - Nie 18 Lis, 2007 Czy to prawda że te samochody: