Techniczne - Problemy z Saxo, historia, rozbudowa...?
Anonymous - Czw 30 Paź, 2008 Niby miało odłączoną kostkę i dlatego nie bylo, kontrolka się nie paliła ze względu na brak podświetlenia zegarów, kontrolek, zresztą czegokolwiek w środku. Najpierw okazało się, że nawet gdyby podlączyć to i tak by nie działał, bo lewa półoś była bez pierścienia ABS, po wymianie w ASO stwierdzili, że wszystkie czujniki ABS są spalone...Misiek_lbn - Czw 30 Paź, 2008 bez obrazy, ale chyba niezłego szrota kupiłeś...
aż mi się przypomina historia z clio i moja oszczędność Anonymous - Czw 30 Paź, 2008 Może być, a to że muszę trzymać drążek bo inaczej wyskakuje to też wina synchronizatora....?CHRZANEK - Czw 30 Paź, 2008
saxorulez napisał/a:
można zamienić synchronizator 2 biegu z 1 biegiem bo jedynki nie wrzucasz przy 7 000
Wg mnie nie ma sensu.
To co zainwestujesz w synchronizator to i tak mniej niż robocizna za kolejne zrzucenie i rozebranie skrzyni.
Jak już rzęzi to wymienić na nowy.
Jak synchronizator sie zużyje to nie trzeba 7000rpm zeby zgrzytał....Anonymous - Czw 30 Paź, 2008 Misiek Ty z pewnością możesz wiedzieć przez co przechodzę. Tak wogóle trafilem tu samperience uksaxorulez - Czw 30 Paź, 2008
Mr Lucky 13 napisał/a:
Tak wogóle trafilem tu samperience uk
??Misiek_lbn - Czw 30 Paź, 2008 mówisz jak byś znał historie clio
a powiesz ile już wyszło Cię saxo Anonymous - Czw 30 Paź, 2008 saxperience uk miało być. Może i szrot algo wskrzesze taki mam plan. Dziwna sprawa z tymi hamulcami a mówie wam jakie to niebezpieczne... Anonymous - Czw 30 Paź, 2008 drugie tyle Misiek_lbn - Czw 30 Paź, 2008 czyli ile
i co z fotami
aha, i dobra rada ode mnie, jeśli niejaki saxorulez albo prof. chrzanek coś Ci powiedzą/doradzą, to nie szukaj drogi naokoło, tylko zrób to co usłyszałeś
wiedzą co mówią...qbus - Czw 30 Paź, 2008
Mr Lucky 13 napisał/a:
Może być, a to że muszę trzymać drążek bo inaczej wyskakuje to też wina synchronizatora....?
nie... to wina przesuwki...Anonymous - Czw 30 Paź, 2008 Musi też być walnięta, bo wyskakuje prawie zawsze..
Oba razem. Za chwilę więcej fotek.[img][/img]Greg - Czw 30 Paź, 2008 To trochę umoczyłeś, niekoniecznie na cieplutko.
Szkoda, że są takie cwaniaczki w naszym kraju i szkoda, że nie nie sprawdziłeś dokłądniej auta przed zakupem.
Że tak zapytam - opłaca się wkładać drugie tyle w odbudowę? Przecież to niemal never-ending story. Nie taniej i lepiej byłoby rozejrzeć się za drugą sztuką? Chociaż włożonej kasy i tak nie odzyskasz.
A Saxo stawia bokiem. Ten typ chyba tak ma. Przynajmniej wiele osób mi tak mówiło, a sam doświadczyłem tego przy pierwszym test-drive w Saxo (przed mającym dojść do skutku zakupem), tył chciał mnie wyprzedzić przy awaryjnym hamowaniu. Misiek_lbn - Czw 30 Paź, 2008 wygląda ładnie...
tamto saxo ma felgi na 3 śruby Anonymous - Czw 30 Paź, 2008 Tyle, że mi się to dzieje nawet przy 30km/h na suchej nawierzchni. Mam gołe blachy z tylu i wyraźnie słyszę jak prawe koło szybciej bierze i później puszcza.