MoRToN - Wto 19 Maj, 2009 nie do końac ok bo dzikowi po wydechu wy;pluło coś ok 185 Km a z tego co mówi po zminie koncowego na komorową serie moc również wróciła do serii (RS 172).GeKo - Wto 19 Maj, 2009 ale podobno to było niestabilne 185. Dziku prosimy uporządkuj nam swoją historię i wytłumacz co i jak z tymi tłumikami było.dzik - Wto 19 Maj, 2009 Po wydechu 186KM, po wsadzeniu seryjnego koncowego spadlo do 166
Wymienilem tylko i wylacznie ze wzgledu na halas, po zalozeniu koncowego seryjnego jest cisza.GeKo - Wto 19 Maj, 2009 Dziku przeczytaj jeszcze pytania z poprzedniej stronyTOXIC - Wto 19 Maj, 2009 Pozostajac przez chwile przy konstrukcjach komorowych.
Jak myslicie czy takie roznice mocy to tylko problem fabrycznej konstrukcji ?
Czy moze odpowiednio skrojony aftermarketowy tlumik o konstrukcji komorowej pozwoli na taki sam przyrost jak to dalo sie zaobserwowac u dzika ?
Mowimy oczywiscie czysto teoretycznie bo wiadomo, kazde auto jest inne.
Patrzac po ofercie układów w UK to raczej mało tlumikow przelotowych, no ale u nich pewnie mało kto by MOT na takim przeszedl Wiec pytanie czy robia komorowe poprostu lepiej czy tez wola poswiecic czesc przyrostu mocy aby auto bylo "road legal"wasq - Wto 19 Maj, 2009
leon napisał/a:
bylem dzis w mgmotrosport i za dwa tlumiki komorowe + decat na rurce (wszystko 2,5'') zycza sobie w okolicach 2400pln - to taka informacja dla potomnych
zapraszam do lodzi
kumpel ladny wydech z nierdzewy ustruga
lub dorzucic hajsu i kupic yozza k-teca lub cos innego teoretycznie przetestowanego pod cliowasq - Wto 19 Maj, 2009
dzik napisał/a:
Po wydechu 186KM, po wsadzeniu seryjnego koncowego spadlo do 166
Wymienilem tylko i wylacznie ze wzgledu na halas, po zalozeniu koncowego seryjnego jest cisza.
hmmm za glosny uklad a jak byl on rozwiazany ???
decat i koncowy przelotowy ?? jaka srednica rurki ??
cos oprocz wydechu wtedey Miales zdlubane ze taki wynik wyszedl ??
dzieki pozdroTOXIC - Śro 20 Maj, 2009 Nie chce nikomu krasc tematu ale skoro juz o wydechu do Clio mowimy to musze kontynułowac
Zastanowiliscie mnie tym komorowym wiec sie zakrecilem i stanalem przed wyborem sposrod 3
OBX Racing - nierdzewka srednica wlotowa 60mm (totalny przelot z 110mm koncowka ale dzieki bogu jest dodatkowy silencer )
No i 3 ewentualnosc rozpruc tego mojego REMUSA i przerobic go na wewnetrzna srednice 60mm
Czy przelot wedlug was da najlepszy rezultat jesli chodzi o moc ??KonradMK - Śro 20 Maj, 2009 pruj remusa, jak ci się nie spodoba to magnexRudello - Śro 20 Maj, 2009 tragedia... ja bym wstawił serie.. TOXIC - Śro 20 Maj, 2009
Rudello napisał/a:
:wall: tragedia... ja bym wstawił serie..
moc ma byc na pierwszym miejscu
A tak serio to musze zaczac jakas alternatywe uprawiac bo cos ta moc za wolno przybywa. Majac 3 tlumiki do testow mozna sie pobawic i sprawdzic co tak naprawde dziala.saxorulez - Śro 20 Maj, 2009 TOXIC,
działa cały układ wydechowy, a nie prócie tłumików. Co to wogóle za pomysły.. nie żyjemy w Afryce. Kup porządny układ Yozza, Ktec, Magnex, Milltek jest spory wybór. Jeśli są poza budżetem polecam rozwiązanie z Polski (aczkolwiek kasa podobna) - może tak jak Rudello zrobił to w El-Tecu, końcówka schowana nie wieje wsią w stylu DTM lub imitacją JDM (OBX ?? WTF?? Amerykańska firma w Europejskim aucie...)
Kombinujesz tak jak z wałkami, wybrałeś model zbyt ostry co Ci już tłumaczyłem jak zdecydowałeś się na zakup ich z w UK moim zdaniem możesz nadal walczyć z ECU a nic nie uzyskasz w momencie gdy wałki były projektowane pod 4P lub co najmniej stopień sprężania o 20% wyższyRudello - Śro 20 Maj, 2009
saxorulez napisał/a:
może tak jak Rudello zrobił to w El-Tecu,
zrobił pcs, a ja jestem zadowolony. Mocowo jest super, akustycznie mile
Co do wyboru koncówki (wyglad) to kwestia charakterku i osobowosci
saxorulez napisał/a:
końcówka schowana nie wieje wsią w stylu DTM lub imitacją JDM
moim zdaniem w clio ciężko zrobić tak żeby wyglądało rasowo (wystająca koncówka) a cieńcie zderzaka nie jest cool TOXIC - Śro 20 Maj, 2009 No ale co w tym zlego ze skladam sobie to powoli kawalek po kawalku ??
Układ mam juz dokladnie taki jaki chcialem, kolektorek 4-2-1 bezposrednio za nim ladna nierdzewka 60mm z jednym tlumikiem srodkowym.
została sama koncowa sekcja z tlumikiem dosłownie 40-50cm zebym wszystko miał tak jak planowalem na 60mm srednicy. Przy okazji moge pokombinowac z tlumikiem.
Wiec skoro rozmawiamy o wydechu to rozmawiajmy
Poza tym nie wracajmy tu do walkow bo chyba wszyscy sie nieco zdziwili jak juz sie okazalo ze to jednak potrafi jezdzic na seryjnym kompie i to jeszcze strojonym na odleglosc. Nie jest idealnie ale zdecydowanie lepiej niz seria.
To ze mi nadal za malo mocy nie znaczy ze skopalem cos po drodze ....
Poprostu jeszcze wszystkiego nie zrobilem
A teraz wracajac do tematu.
Czy z waszych doswiadczen tlumik przelot czy ten komorowy magnex moze poprawic osiagi auta? I nie mowcie "aaa bo nie wiadomo czy dobrze policzony itp" wiadomo ze rozmawiamy czysto teoretycznie.
Jesli chodzi o amerykanskie do europejskiego nie mam nic przeciwko takiemu mariazowi, o ile wszystko jest ladnie spasowane to niech se bedzie JDM DTM dzerman stajl i inne.
Mnie chwilowo interesuje max moc w ramach dostepnego budzetu i mozliwych do wykonania samemu modyfikacji.Bad-i - Śro 20 Maj, 2009 kurde jakos nie bardzo rozumiem takie projekty (chodzi o taki tlumik). Jezeli chcesz wkladac i robic cos kroczkami to rob te kroczki małe ale profesjonalne i porządne. Dla mnie wywalanie kasy na takie scierwo (wszystkie 3 zaprezentowane koncowe) to wyrzucenie kasy w błoto.