To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Przełożenie główne Clio Sport

Anonymous - Wto 21 Wrz, 2010

najkrótsze przełożenie renault które podejdzie do Clio siedzi w skrzyni JB1 14/63 ,można też skrócić poszczególne biegi z innych modeli renault ze skrzyniami JC5 , ja mam właśnie hybrydę tak zrobioną i narazie fura ma super odejście z winkli :) na 4-ce V-max 150 wg nawigacji bo prędkościomierz 180 pokazuje :rotfl: , na 5ce przy 120km/h jest 4000obr
Yarko - Czw 05 Maj, 2011

Marek, masz zamiar działać coś w temacie ?
tak sobie ostatnio nad tym myślałem i ja chyba też pójdę w 4.83
Jak z wytrzymałością bacci romano ? dowiadywałeś się ?

MaxiA7 napisał/a:
najkrótsze przełożenie renault które podejdzie do Clio siedzi w skrzyni JB1 14/63 ,można też skrócić poszczególne biegi z innych modeli renault ze skrzyniami JC5 , ja mam właśnie hybrydę tak zrobioną i narazie fura ma super odejście z winkli na 4-ce V-max 150 wg nawigacji bo prędkościomierz 180 pokazuje , na 5ce przy 120km/h jest 4000obr

MaxiA7 podaj proszę kto podjąłby się złożenia takiej skrzyni i ile by to mniej więcej kosztowało.
A i jeszcze konkretne oznaczenie tej skrzyni w której siedzi to przełożenie - JB1... ?

roj - Czw 05 Maj, 2011

Yarko napisał/a:
kto podjąłby się złożenia takiej skrzyni

myślę, że możesz zapytać w frans-auto.
składali komuś kastoma - chyba EmerytRs2 ma z dłuższą jedynką i krótszym głównym.

Bad-i - Czw 05 Maj, 2011

Problem polega chyba na tym ze Marek23 potrzebuje homologowanych przelozen ;)

Marek - ta firma z Litwy czy Lotwy ma fajne skrzynie do sporta :)

Yarko - Czw 05 Maj, 2011

Bad-i, masz jakieś doświadczenie z bacci romano ? słyszałeś opinie o tej firmie ? warto brać od nich graty ?

no Marek musi się trzymać homologacji, ja mogę składać to co mi się podoba :)

Yarko - Czw 05 Maj, 2011

roj napisał/a:
Yarko napisał/a:
kto podjąłby się złożenia takiej skrzyni

myślę, że możesz zapytać w frans-auto.
składali komuś kastoma - chyba EmerytRs2 ma z dłuższą jedynką i krótszym głównym.

zapytam :)

Emeryt ma teraz taką skrzynię jak moja :) z głównym 4,06

qbus - Czw 05 Maj, 2011

Yarko napisał/a:
Bad-i, masz jakieś doświadczenie z bacci romano ? słyszałeś opinie o tej firmie ? warto brać od nich graty ?

Gilewski w Corsie mial od nich przelozenie glowne, 2 lata jazdy w rpp praktycznie wszystkie asfalty i zaczyna lekko huczeć.

Bad-i - Czw 05 Maj, 2011

qbus napisał/a:
Yarko napisał/a:

Gilewski w Corsie mial od nich przelozenie glowne, 2 lata jazdy w rpp praktycznie wszystkie asfalty i zaczyna lekko huczeć.

z Bacci jest o tyle problem ze w niektorych autach jest OK a w niektorych masakra. Podobno do francy nie polecaja, a w oplach w miare to dzialalo.

Tez wazne jest co bierzesz, czy przelozenie czy zeby ;)

Yarko, moim zdaniem nie ma sensu skladac czegos czego pozniej nie sprzedasz - lepiej jak juz wydawac to zalozyc cos co mozesz szybko i latwo opylic

Yarko - Czw 05 Maj, 2011

Bad-i napisał/a:
Yarko, moim zdaniem nie ma sensu skladac czegos czego pozniej nie sprzedasz - lepiej jak juz wydawac to zalozyc cos co mozesz szybko i latwo opylic

dlatego myślę nad homologowanym w gr. N 4.83

albo ewentualnie nad budżetową opcją czyli :
MaxiA7 napisał/a:
najkrótsze przełożenie renault które podejdzie do Clio siedzi w skrzyni JB1 14/63

używaną skrzynię JB1 można kupić nawet za 400 pln, a FD 4.5 i tak było by dużym zyskiem w porównaniu z 4.06

Marek23 - Czw 05 Maj, 2011

Bad-i napisał/a:

O jaką firmę chodzi?

Ja na razie nic nie robię,bo nie mam kasy. Do tego wiele niedomówień w sensie co można, ile to jedzie i czy jest dobre...

Bad-i - Czw 05 Maj, 2011

Marek23 napisał/a:
Bad-i napisał/a:

O jaką firmę chodzi?

Ja na razie nic nie robię,bo nie mam kasy. Do tego wiele niedomówień w sensie co można, ile to jedzie i czy jest dobre...

Samsonas

Bad-i napisał/a:

Samsonas

To mi pewno podpasi, mam bujna czuprynę :]

Yarko - Czw 05 Maj, 2011

Bad-i napisał/a:
Samsonas

napisałem do nich maila, zobaczymy co odpowiedzą :)

Yarko :*
EmerytRs2 - Czw 05 Maj, 2011

powiem tak ja tego nigdy nie liczyłem
napisali mi jakie dają przełożenie,
jest tez dłuższa 1 (nie skorzystałem jeszcze)

skrzynia ma zabezp na segerze, jest lepsza róznicowka, i szersze zęby, ogólnie złożona jest na el. z ph3.

od razu napisze ze nie chciałem krótszego głównego, autem jeżdzę na codzień.

teraz bym dał jakieś krótsze ;) , chciałem tez dodać ze przemyślana skrzynia to jeden z lepszych modów w sporcie :)

ale z wybieraka już powoli, się poci :crazy: