Bad-i - Pią 22 Lip, 2011 poczekaj odloz - nie rob dwa razy Greg - Pią 22 Lip, 2011 Badi, a ile Ciebie kosztowała konwersja na mechanikę, jeśli to nie tajemnica? Może być PW. Nie mogę znaleźć takiego info.
No i to nie jest wyścig o złota patelnię, wywalić kasę i żeby auto stało to nie sztuka, ale ja chcę jeździć Nie wiem jak się lata takim pryszczem ze 175KM czy coś, będę musiał się nauczyć i trochę pewnie minie zanim będę to wykorzystywał i ogarniał więc póki co 200KM nie potrzeba kubas - Pią 22 Lip, 2011
Cytat:
No i to nie jest wyścig o złota patelnię, wywalić kasę i żeby auto stało to nie sztuka, ale ja chcę jeździć Nie wiem jak się lata takim pryszczem ze 175KM czy coś, będę musiał się nauczyć i trochę pewnie minie zanim będę to wykorzystywał i ogarniał więc póki co 200KM nie potrzeba
Cytat:
Jeśli używasz wyłącznie pełnego gazu oraz pełnego hamowania, to znaczy, że opanowałeś dany samochód na 100% i potrzebujesz mocniejszego silnika.
CHRZANEK - Wto 26 Lip, 2011 No i co jest lepsze ???
W końcu nie wiem Greg - Wto 26 Lip, 2011 Lepsze kitcarowe, ale nikt tego później ewentualnie nie kupi, więc pozostaje jednak opcja tych A-grupowych, ale w wersji pod głowicę JP4 z większymi zaworami.
kubas napisał/a:
Jeśli używasz wyłącznie pełnego gazu oraz pełnego hamowania, to znaczy, że opanowałeś dany samochód na 100% i potrzebujesz mocniejszego silnika.
Mam dużo pokory w podejściu do swojej jazdy i raczej na chwilę obecną nie wykorzystam 100%, poza tym zawsze będą szybsi kierowcy nawet w tym samym aucie - i do tego zamierzam dążyć tuningiem wkładki mięsnej.