To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - zakup lustrzanki -Ma ktos znajomego w FotoJokerze lub Nikon?

Pirania - Śro 29 Sty, 2014

Twierdzisz, że kitowy obiektyw w lustrzance za 2000zł robi lepsze foty od Sony w każdych warunkach , dobrze interpretuje?
PiTT - Śro 29 Sty, 2014

dokladnie tak z ta drobna uwaga ze nie uwazam ze robi lepsze, tylko bardzo podobne
czym wyroznia sie ten obiektyw w sony?
przykladowe kitowe szklo ze stabilizacja 18-105 robi wystarczajaco dobra robote

dobra konkrety
robilismy z ojcem foty z dokladnie tych samych miejsc
ja d300 + tamron 17-50 (swietne szklo za male pieniadze)
oczywiscie d300 byl cos warty jakies 3 lata temu :)
teraz uzywki sa tanie i tak samo mozna wyrwac w dobrej kasie szklo
zdjecia z lustra zarowno przy fotkach wew. pomieszczen jak i zew. masakruja sony... sorry :)

rasta - Śro 29 Sty, 2014

Mam takiego Nikona, kitowe szkło jest do, że tak powiem kitu jest bardzo ciemne, a każda fota z niego musi u mnie przejść przez wyostrzenie w Photoshopie.
Pirania - Czw 30 Sty, 2014

Pitt googlałeś po ile stoi body takiego lustra plus ten obiektyw :-) ?
PiTT - Czw 30 Sty, 2014

rasta napisał/a:
Mam takiego Nikona, kitowe szkło jest do, że tak powiem kitu jest bardzo ciemne, a każda fota z niego musi u mnie przejść przez wyostrzenie w Photoshopie.

bo masz jakis szajs :)
ja mowie o nowych lustrzankach w aktualnych wypustow a nie lustrzance niskiej klasy sprzed np 3 lat, ktora mowiac szczerze robi gorsze zdjecia niz iphone 5 :D

napisze jeszcze raz, sony to swietny aparat, ale podjaranie sie ze ten aparat robi lepsze zdjecia od lustrzanki jest dokladnie tym samym co podjaranie sie ze saxo vts objechal lexusa na swiatlach... :D
po prostu lustro ma zdecydowanie wieksza funkcjonalnosc jesli oczywiscie ktos lubi sie w to bawic
w trybie auto nie mamy o czym rozmawiac bo w takim wypadku powinni zabronic kupowania ludziom lustrzanek ;)
nikon zrobil dobry krok usuwajac funkcje programowe z aparatow "wyzszej" klasy
niestety canon dalej uwaza ze wiekszosc jego uzytkownikow to idioci ktorzy kupuje sprzet tylko dlatego zeby sie pokazac i nadal pakuja smieszne programy typu plaza, fajerwerki, snieg :rotfl:

PiTT - Czw 30 Sty, 2014

Pirania napisał/a:
Pitt googlałeś po ile stoi body takiego lustra plus ten obiektyw :-) ?

a pewnie ze tak :)
wezmy na przyklad nikona d90 z kitowym 18-105
http://allegro.pl/aparat-...3926926090.html
to akurat powystawowka, ale sa tez fabrycznie nowe za dobre pieniadze
uwazam ze d90 niewiele odstaje jakoscia od d300

rasta - Czw 30 Sty, 2014

Pitt tu nikt nie chce udowodnić, że małpa jest lepsza od lustra.

Pati napisała, że jest pod wrażeniem tej zabawki i chciała się tą wspaniałą informacją z Wami podzielić, a że Wy jesteście męskimi szowinistycznymi świniami, to zawsze musicie zdisować biedną kobietę :D

PiTT - Czw 30 Sty, 2014

rasta napisał/a:
Pitt tu nikt nie chce udowodnić, że małpa jest lepsza od lustra.

Pati napisała, że jest pod wrażeniem tej zabawki i chciała się tą wspaniałą informacją z Wami podzielić, a że Wy jesteście męskimi szowinistycznymi świniami, to zawsze musicie zdisować biedną kobietę :D

:rotfl:
ale mamy podobne zdanie przeciez bo caly czas pisalem ze ten soniak jest mistrz
dalej tak uwazam, ale nie uwazam ze jest lepszy od lustrzanki np nikona d90 ;)
gdybym stal przed wyborem aparatu w tej kasie i nie mial ani zew. lampy ani innych szkiel to pewnie bym kupil tego soniaka jako uniwersalny i wygodny sprzecik

Anonymous - Czw 30 Sty, 2014

Pitt ty kurwa nolife . W kazdym temacie Cie pełno do porzygu ! Walnij lepiej jakaś traskę pastuchem w kapeluszu , cebulaku :D :rotfl: :rotfl: :rotfl:
PiTT - Czw 30 Sty, 2014

Czesio napisał/a:
Pitt ty kurwa nolife . W kazdym temacie Cie pełno do porzygu ! Walnij lepiej jakaś traskę pastuchem w kapeluszu , cebulaku :D :rotfl: :rotfl: :rotfl:

:rotfl: :fuck:

wiem, juz zamykam jape ;D

Walle - Czw 30 Sty, 2014

gdybym nie miał pojęcia o fotografii, to kupiłbym soniaka lub coś w tym rodzaju. Ktoś kto wie co to jest przysłona, czas naświetlania, głębia ostrości, zna pojęcie złotego podziału i kojarzy co to ISO - wybierze lustrzankę, bo daje więcej możliwości kreatywnej fotografii.

A tak BTW - lustrzanka z kitem za 2000 pln potrafi robić już cudne zdjęcia i niczego nie trzeba wyostrzać w Photoshopie, trzeba po prostu umieć zrobić zdjęcie. Za około 2000 PLN kupisz Canona 650d lub nawet 100d, które już naprawdę dają radę. Z Nikona d3200 na przykład. Kitowe szkła w Nikonie są lepsze. Popieram.

d300 jak Pitt miałem - teraz używka kosztuje około 2000-2400 pln (body). Cudowny aparat.

Pirania - Czw 30 Sty, 2014

KURCZE, nie porównujcie aparatu dla małpy z lustrzanką ok :) ?!

Mówimy o małym poręcznym aparacie, który nie licząc grubości i obiektywu jest mniejszy niż niektóre smatrfony :-)

ps. dalej nie napisaliście gdzie znajdę lustro i obiektyw o podobnych parametrach zdjęć wyjściowych DO 2000 zł xP

rasta - Czw 30 Sty, 2014

Walle napisał/a:
gdybym nie miał pojęcia o fotografii, to kupiłbym soniaka lub coś w tym rodzaju. Ktoś kto wie co to jest przysłona, czas naświetlania, głębia ostrości, zna pojęcie złotego podziału i kojarzy co to ISO - wybierze lustrzankę, bo daje więcej możliwości kreatywnej fotografii.

A tak BTW - lustrzanka z kitem za 2000 pln potrafi robić już cudne zdjęcia i niczego nie trzeba wyostrzać w Photoshopie, trzeba po prostu umieć zrobić zdjęcie. Za około 2000 PLN kupisz Canona 650d lub nawet 100d, które już naprawdę dają radę. Z Nikona d3200 na przykład. Kitowe szkła w Nikonie są lepsze. Popieram.

d300 jak Pitt miałem - teraz używka kosztuje około 2000-2400 pln (body). Cudowny aparat.

Umiem robić zdjęcia, znam wszystkie pojęcia, nawet prowadziłem szkolenia z Photoshopa. :rotfl: Nie porównujmy małpy z lustrzanką. Po prostu w kategorii, wyjęcia z torebki lub kieszeni w spodniach aparatu i pstryknięcia na gotowym programie foto w ułamek sekundy RX100 jest kozakiem i tyle.

Mors nigdy nie będzie EVO ale jak się jebnie w pedał gazu to i tak się posrasz na fotelu pasażera, szczególnie w ruchu miejskim :rotfl:

M - Czw 30 Sty, 2014

Fajna gównoburza :D
anjas - Czw 30 Sty, 2014

i zupełnie bezsensowna bo wiadomo, że rx100 nie ma sobie równych nawet wśród profi lustrzanek.
Już to kiedyś pisałem ale widzę, że muszę przypomnieć - rx100 to taki yaris TS wśród aparatów. Może nie wygląda imponująco, może na papierze nie powala ale w akcji potrafi zaskoczyć.