To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - zakup lustrzanki -Ma ktos znajomego w FotoJokerze lub Nikon?

rasta - Czw 30 Sty, 2014

Powiedział ten co żadnej gównoburzy nie rozpętał :lol2:
dzik - Czw 30 Sty, 2014

PiTT napisał/a:
dokladnie tak z ta drobna uwaga ze nie uwazam ze robi lepsze, tylko bardzo podobne
czym wyroznia sie ten obiektyw w sony?

f1.8 ze stabilizacją i świetną ostrość na 1.8?

Gdzie takie coś w lustrach dają?

Jak jest jasno to każdy aparat sobie radzi, jak jest ciemno to może być smiesznie jak rx pozamiata d300 :)

http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

Ustaw sobie D300 vs RX100 na iso 100 a później na ISO1600 vs ISO6400 bo RX ma 2ev przewagi ze względu na szkło.

kamil - Czw 30 Sty, 2014

ale to nie stałe 1.8 tylko od 1.8 do 4.9 a to bardzo duża różnica :)
dzik - Czw 30 Sty, 2014

kamil napisał/a:
ale to nie stałe 1.8 tylko od 1.8 do 4.9 a to bardzo duża różnica :)

A kity mają stałe 3.5?

Wiem że rx ciemnieje ale w praktyce jak jest ciemno, czyli pomieszczenia, to robisz fotki na szerokim końcu.

Od kiedy mam rx100 to 5D wyciągam tylko na sesje.
Trick dla posiadaczy RX100, jak jest już kompletna ciemnica to proponuje uruchomić lampę i trzymać ja wygiętą maksymalnie do tyłu podczas robienia fotki, efekt jest ciekawy :)

W tym czasie Pitt ze swoim D300 albo wyciąga lampę która waży tyle co dwa rx'y albo chowa klocka do torby :)

kamil - Czw 30 Sty, 2014

a kto mówi o kitach ?

Dziku, no jasne że tak i takimi arguementami można się wymieniać do usranej śmierci i dyskutować a i tak Fuji bije na łeb tego Soniaka. ;D

dzik - Czw 30 Sty, 2014

Bo dyskusja była o zestawach w podobnej cenie :]
Bartli - Czw 30 Sty, 2014

Podsumowując - wszyscy uj się znacie :] Oczywiście szacun dla Sony za RX100, bo jak na swoje rozmiary robi na prawdę zajebiste zdjęcia. Nie ma jednak szans, że kompakt zrobi lepsze zdjęcia od lustrzanki(nawet takiej sprzed 10 lat) :)
Michał - Czw 30 Sty, 2014

jakość powala :rotfl:

ale i tak se go kupie

kamil - Czw 30 Sty, 2014

aż normalnie nie wierze !
dzik - Czw 30 Sty, 2014

Bartli napisał/a:
Podsumowując - wszyscy uj się znacie :] Oczywiście szacun dla Sony za RX100, bo jak na swoje rozmiary robi na prawdę zajebiste zdjęcia. Nie ma jednak szans, że kompakt zrobi lepsze zdjęcia od lustrzanki(nawet takiej sprzed 10 lat) :)

To że michał wkleja 6D vs RX to oczywiście śmieszne, jak można 6D kupić w ceie RX'a to biorę ale powiedz jakie lustro wystawiasz do próby. Bo jeśli mówisz o 10-cio letnich to okolice canona 300D :)

Mam 5D i z dobrym szkłem RX odstaje, ale cena pierwszeog zestawu to okolice 10kPLN i waga podobna :)

Wyzwanie, kto stawia się z lustrem w cenie <2500 razem ze szkłem na próbe z rx'em? ;D

dobra - wstawiłem to aby podgrzać atmosferkie

Sam wezme rx100 sobie w marcu bo w tej cenie nie ma aparatu kompatkowego który robi tak dobre zdjęcia. No doubt ( taki zespół )

Natomiast sranie sie ze on robi cudne zdjęcia to trochę przesada :D
no ale w końcu jak raścinścy coś kupują to jest najlepsze ( motorola , teraz aparat, wcześniej foka :rotfl: )
dziku dzieki za stronke - nie słyszałem o niej

600D + obiektyw który podał pitt 17-50 , na całej długości 2.8 - w 2.500 sie miescisz
Kasze wywaliło - norma, ale są chociaż zachowane jakieś tam szczegóły , i nie ma tego czegoś co wcześniej zaznaczyłem

was79 - Czw 30 Sty, 2014

Michał napisał/a:
no ale w końcu jak raścinścy coś kupują to jest najlepsze ( motorola , teraz aparat, wcześniej foka :rotfl: )

:rotfl:

;D :rotfl:
Kamill - Czw 30 Sty, 2014

Michał napisał/a:

:hhe:

anjas - Czw 30 Sty, 2014

Michał napisał/a:
jakość powala

ale i tak se go kupie

baba brodę zapuściła a Ty sie rx100 czepiasz. On prawie jak Max Kolonko - pokazuje jak jest.