Ustaw sobie D300 vs RX100 na iso 100 a później na ISO1600 vs ISO6400 bo RX ma 2ev przewagi ze względu na szkło.kamil - Czw 30 Sty, 2014 ale to nie stałe 1.8 tylko od 1.8 do 4.9 a to bardzo duża różnica dzik - Czw 30 Sty, 2014
kamil napisał/a:
ale to nie stałe 1.8 tylko od 1.8 do 4.9 a to bardzo duża różnica
A kity mają stałe 3.5?
Wiem że rx ciemnieje ale w praktyce jak jest ciemno, czyli pomieszczenia, to robisz fotki na szerokim końcu.
Od kiedy mam rx100 to 5D wyciągam tylko na sesje.
Trick dla posiadaczy RX100, jak jest już kompletna ciemnica to proponuje uruchomić lampę i trzymać ja wygiętą maksymalnie do tyłu podczas robienia fotki, efekt jest ciekawy
W tym czasie Pitt ze swoim D300 albo wyciąga lampę która waży tyle co dwa rx'y albo chowa klocka do torby kamil - Czw 30 Sty, 2014 a kto mówi o kitach ?
Dziku, no jasne że tak i takimi arguementami można się wymieniać do usranej śmierci i dyskutować a i tak Fuji bije na łeb tego Soniaka. dzik - Czw 30 Sty, 2014 Bo dyskusja była o zestawach w podobnej cenie Bartli - Czw 30 Sty, 2014 Podsumowując - wszyscy uj się znacie Oczywiście szacun dla Sony za RX100, bo jak na swoje rozmiary robi na prawdę zajebiste zdjęcia. Nie ma jednak szans, że kompakt zrobi lepsze zdjęcia od lustrzanki(nawet takiej sprzed 10 lat) Michał - Czw 30 Sty, 2014
jakość powala
ale i tak se go kupiekamil - Czw 30 Sty, 2014 aż normalnie nie wierze !dzik - Czw 30 Sty, 2014
Bartli napisał/a:
Podsumowując - wszyscy uj się znacie Oczywiście szacun dla Sony za RX100, bo jak na swoje rozmiary robi na prawdę zajebiste zdjęcia. Nie ma jednak szans, że kompakt zrobi lepsze zdjęcia od lustrzanki(nawet takiej sprzed 10 lat)
To że michał wkleja 6D vs RX to oczywiście śmieszne, jak można 6D kupić w ceie RX'a to biorę ale powiedz jakie lustro wystawiasz do próby. Bo jeśli mówisz o 10-cio letnich to okolice canona 300D
Mam 5D i z dobrym szkłem RX odstaje, ale cena pierwszeog zestawu to okolice 10kPLN i waga podobna
Wyzwanie, kto stawia się z lustrem w cenie <2500 razem ze szkłem na próbe z rx'em? Michał - Czw 30 Sty, 2014 dobra - wstawiłem to aby podgrzać atmosferkie
Sam wezme rx100 sobie w marcu bo w tej cenie nie ma aparatu kompatkowego który robi tak dobre zdjęcia. No doubt ( taki zespół )
Natomiast sranie sie ze on robi cudne zdjęcia to trochę przesada
no ale w końcu jak raścinścy coś kupują to jest najlepsze ( motorola , teraz aparat, wcześniej foka )
dziku dzieki za stronke - nie słyszałem o niej
600D + obiektyw który podał pitt 17-50 , na całej długości 2.8 - w 2.500 sie miescisz
Kasze wywaliło - norma, ale są chociaż zachowane jakieś tam szczegóły , i nie ma tego czegoś co wcześniej zaznaczyłemwas79 - Czw 30 Sty, 2014
Michał napisał/a:
no ale w końcu jak raścinścy coś kupują to jest najlepsze ( motorola , teraz aparat, wcześniej foka )