To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Poduszka pod silnikem

Loko - Śro 15 Lis, 2006

Kurwa włąśnie nie spytałem dla kogo to się buduje, ale robi ją pan Marek H serwis koło borku (moze jednak bez nazwisk:) i tak pewnie wiesz o kogo chodzi ). Wogóle jakiś przywieszony byłem, bo nie wiem co on robi, czy zajmuje się budową całości, czy tylko jakąś część robi, C2 jak na razie stoi u niego.
grzech - Śro 15 Lis, 2006

wiem ze Grono buduje C2 RC2 N2 i w nastepnym roku bedzie startowal w RSMP, ale gdzie auto sklada to nie wiem. Ma swoj warsztat gdzie robi obecnego saxofona + kilka aut, ale nie podejrzewam ze sam tez bedzie skladal C2.
106 - Śro 15 Lis, 2006

grono teraz tec vtka sklada do n2

loko serwisujesz vtsa u marka? :)

Loko - Śro 15 Lis, 2006

Tak serwisuje wszystko u pana Marka :D , ja vtsa, ojciec serwisował już wcześniej forda, jeszcze jak wszystko było u Kuliga na nowohuckiej.
106 - Śro 15 Lis, 2006

supa. swiat jest maly. znam bardzo dobrze. BTW maciek robil najpierw z mojej
1/2 w kjsach pilota, a pozniej ze mnie w ppzm :D

vitesse - Nie 07 Cze, 2009

odkopie zapomniany temat :rotfl: musze sie pochwalic 4 raz poduche zerwalem, ale teraz wkrece oryginalna srube :) a tak wogole to mozna tez przerobic na wieksza srubke :) i tak tez zrobie jak fabryczna pojdzie w piz.u
vitesse - Sob 27 Cze, 2009

tym razem sama poduszka mi padła, co myslicie od włozeniu odpowiednika z diesla ?
Anonymous - Sob 27 Cze, 2009

W dieselu jest taka sama jak w vts'ie.
Michał - Sob 27 Cze, 2009

adamant mówił mi że inna. Powaga ...
Zamontował mi tą z diesla

Anonymous - Sob 27 Cze, 2009

To Cie zrobił w chu.ja ;)
vitesse - Sob 27 Cze, 2009

a to jak taka sama to zaloze z vts, szkoda bo na ogol wersje w diezlu maja twardsze poduchy
Jaco707 - Śro 23 Wrz, 2009

W 106 też pojawił się problem z poduszką silnika. Auto w czasie jazdy nagle zaczęło wibrować. Standardowo okazało się, że pękła śruba poduszki od strony komputera. Śruba została wymieniona, auto teraz mniej wibruje, ale nadal nie chodzi tak jak wcześniej, a silnik w czasie jazdy głośniej pracuje.
Jakieś pomysły, czym to może być spowodowane? Inne poduszki na oko wyglądają na dobrze.
Aha, był problem z odkręceniem starej zerwanej śruby, więc dospawana była inna śruba. Może temperatura spowodowała, że poduszka straciła swoje właściwości?

vitesse - Wto 20 Paź, 2009

całkiem mozliwe w koncu tam jest troche gumy, zawsze poduszke mozesz usztywnic domowa metoda :)
Przem_106 - Pon 04 Sty, 2010

Odgrzewam po raz kolejny. Przeczytałem cały temat uwaznie i mimo to mam kilka pytan.
Otoz wylało mi poduche spod komputera. Zdemontowałem łapę i wyjąłem poduszke.
Była uszkodzona - mocno wyrwany trzpien co siedzi w nim sruba. Calosc paskudnie mokra.
Pogrzebałem w zapasowych czesciach i znalazlem 2 takie poduszki. Na pierwszy rzut oka są identyczne, ale jednak roznią się długoscią nagwintowanego trzpienia . Roznica ok 4-5mm.
Czy potrafi ktos odpowiedzec dlaczego sie roznią i ktora jest od ktorej wersji? Dodam, ze ta z krotszym trzpieniem troche nie pasuje na łape, chyba, zeby ją scisnac lub podłozyc podkładke miedzy łape a poduche. Druga - dłuzsza nie pasuje za to bo wydaje sie zbyt długa (poduche lekko buja na boki)
Ktorą zamontowac?
Nigdy nie zerwałem sruby od tej poduchy, ale i nie chce zerwac. Czy warto przegwintowac na grubszą srube przy okazji?
Zalac nową poduszke gumę (mam taką okazje)
Dodam jeszcze, ze mocowanie łapy mam ospawane i mam wstawione blaszki wypełniające na wzor PS.
Pozostałe poduchy mam rozniez wzmocnione - N kowe.

michool_vt - Pon 04 Sty, 2010

nie wiem jak ale kombinuj tak zeby duzo sruby wkrecilo sie w poduszke, jak malo wkrecisz to zapewne zerwie Ci gwint w poduszce

ta sruba ma odpowiednia twardosc, ale to zapewnie wiesz :)

gdzies mi sie obilo o uszy ze ranimowano wylane poduszki klejem do szyb, ale czy to trzyma to nie wiem :)

ja chcialem zuzyta poduszke zalac poliuretanem, ale koszt takiego zabiegu przerastal koszt nowej wiec nie podejmowalem proby :]