Loko - Śro 15 Lis, 2006 Kurwa włąśnie nie spytałem dla kogo to się buduje, ale robi ją pan Marek H serwis koło borku (moze jednak bez nazwisk:) i tak pewnie wiesz o kogo chodzi ). Wogóle jakiś przywieszony byłem, bo nie wiem co on robi, czy zajmuje się budową całości, czy tylko jakąś część robi, C2 jak na razie stoi u niego.grzech - Śro 15 Lis, 2006 wiem ze Grono buduje C2 RC2 N2 i w nastepnym roku bedzie startowal w RSMP, ale gdzie auto sklada to nie wiem. Ma swoj warsztat gdzie robi obecnego saxofona + kilka aut, ale nie podejrzewam ze sam tez bedzie skladal C2.106 - Śro 15 Lis, 2006 grono teraz tec vtka sklada do n2
loko serwisujesz vtsa u marka? :)Loko - Śro 15 Lis, 2006 Tak serwisuje wszystko u pana Marka , ja vtsa, ojciec serwisował już wcześniej forda, jeszcze jak wszystko było u Kuliga na nowohuckiej.106 - Śro 15 Lis, 2006 supa. swiat jest maly. znam bardzo dobrze. BTW maciek robil najpierw z mojej
1/2 w kjsach pilota, a pozniej ze mnie w ppzm :Dvitesse - Nie 07 Cze, 2009 odkopie zapomniany temat musze sie pochwalic 4 raz poduche zerwalem, ale teraz wkrece oryginalna srube a tak wogole to mozna tez przerobic na wieksza srubke i tak tez zrobie jak fabryczna pojdzie w piz.uvitesse - Sob 27 Cze, 2009 tym razem sama poduszka mi padła, co myslicie od włozeniu odpowiednika z diesla ?Anonymous - Sob 27 Cze, 2009 W dieselu jest taka sama jak w vts'ie.Michał - Sob 27 Cze, 2009 adamant mówił mi że inna. Powaga ...
Zamontował mi tą z dieslaAnonymous - Sob 27 Cze, 2009 To Cie zrobił w chu.ja vitesse - Sob 27 Cze, 2009 a to jak taka sama to zaloze z vts, szkoda bo na ogol wersje w diezlu maja twardsze poduchyJaco707 - Śro 23 Wrz, 2009 W 106 też pojawił się problem z poduszką silnika. Auto w czasie jazdy nagle zaczęło wibrować. Standardowo okazało się, że pękła śruba poduszki od strony komputera. Śruba została wymieniona, auto teraz mniej wibruje, ale nadal nie chodzi tak jak wcześniej, a silnik w czasie jazdy głośniej pracuje.
Jakieś pomysły, czym to może być spowodowane? Inne poduszki na oko wyglądają na dobrze.
Aha, był problem z odkręceniem starej zerwanej śruby, więc dospawana była inna śruba. Może temperatura spowodowała, że poduszka straciła swoje właściwości?vitesse - Wto 20 Paź, 2009 całkiem mozliwe w koncu tam jest troche gumy, zawsze poduszke mozesz usztywnic domowa metoda Przem_106 - Pon 04 Sty, 2010 Odgrzewam po raz kolejny. Przeczytałem cały temat uwaznie i mimo to mam kilka pytan.
Otoz wylało mi poduche spod komputera. Zdemontowałem łapę i wyjąłem poduszke.
Była uszkodzona - mocno wyrwany trzpien co siedzi w nim sruba. Calosc paskudnie mokra.
Pogrzebałem w zapasowych czesciach i znalazlem 2 takie poduszki. Na pierwszy rzut oka są identyczne, ale jednak roznią się długoscią nagwintowanego trzpienia . Roznica ok 4-5mm.
Czy potrafi ktos odpowiedzec dlaczego sie roznią i ktora jest od ktorej wersji? Dodam, ze ta z krotszym trzpieniem troche nie pasuje na łape, chyba, zeby ją scisnac lub podłozyc podkładke miedzy łape a poduche. Druga - dłuzsza nie pasuje za to bo wydaje sie zbyt długa (poduche lekko buja na boki)
Ktorą zamontowac?
Nigdy nie zerwałem sruby od tej poduchy, ale i nie chce zerwac. Czy warto przegwintowac na grubszą srube przy okazji?
Zalac nową poduszke gumę (mam taką okazje)
Dodam jeszcze, ze mocowanie łapy mam ospawane i mam wstawione blaszki wypełniające na wzor PS.
Pozostałe poduchy mam rozniez wzmocnione - N kowe.michool_vt - Pon 04 Sty, 2010 nie wiem jak ale kombinuj tak zeby duzo sruby wkrecilo sie w poduszke, jak malo wkrecisz to zapewne zerwie Ci gwint w poduszce
ta sruba ma odpowiednia twardosc, ale to zapewnie wiesz
gdzies mi sie obilo o uszy ze ranimowano wylane poduszki klejem do szyb, ale czy to trzyma to nie wiem
ja chcialem zuzyta poduszke zalac poliuretanem, ale koszt takiego zabiegu przerastal koszt nowej wiec nie podejmowalem proby