http://img261.imageshack....p6211495aj4.jpgMichał - Pią 31 Paź, 2008 widząc takie dziury nie pomyślałes ze był w sporcie uzywany ? Anonymous - Pią 31 Paź, 2008 sorry beginner... Anonymous - Pią 31 Paź, 2008 co prawda to prawda ale też to zaniedbalem i się mocno powiększylo, dlatego właśnie pytałem wcześniej o dodatkowe usztywnienie (klatka...?)Anonymous - Pią 31 Paź, 2008
Michał napisał/a:
widząc takie dziury nie pomyślałes ze był w sporcie uzywany ?
na allegro było przeciez napisane,ze nie
ty czerwony popraw te zdjecia lepiej bo zaraz ktos ci doyebie Anonymous - Pią 31 Paź, 2008 Powiedzcie tak szczerze źle to wygląda...? Chciałem docelowo popracować przy tym samochodzie z zawieszeniem, wydechem i silnikiem, plus właśnie ewentualne wzmocnienia.Michał - Pią 31 Paź, 2008 jak juz kupiłeś to działaj.CHRZANEK - Pią 31 Paź, 2008 Klatka - dobry pomysł tylko musi być dobrze zrobiona:
1) tylne podpory poprowadzone do mocowań belki tylnej
Np tak jak tu:
[img][/img]
Tu lepiej widać że poprowadzono podpore do przednich mocowań przedniej belki:
To jest bardzo ważne żeby to zrobić właśnie tak a nie jakoś inaczej |(nie będe wklejał przykładów JAK NIE ROBIĆ choć też mam)
Z przodu bezwzględnie przebicia do kielichów.
Tu taka uwaga że z lewej i z prawej strony trzeba różnie to dogiąć bo z lewej przeszkadza mechanizm wycieraczek a z prawej wentylator nagrzewnicy.
To co zrobisz pomiędzy przodem i tyłem to juz inna sprawa - ale to co napisałem być MUSI !!!
PS: Zwróć uwagę jak pałąki zostały połączone ze słupkami - to OCZYWIŚCIE też wpływa na sztywność nadwozia. Sama klatka którą pokazałem nie jest jakoś przesadnie rozbudowana bo nie w tym rzecz żeby nawkładać 50m rury (bo mozna) tylko żeby wsadzić 35m ale z sensem i dokładnie.
Jak byś chciał coś wiedzieć na ten temat to pytaj -postaram się pomóc.
Aha - zanim klatka to należy "obspawać" nadwozie (czyli poprawić fabryczne zgrzewy króciutkimi spawami 2-3cm)Vlodarsky - Pią 31 Paź, 2008 Co do wypadającego biegu dorzucę swoje 0,03 zł
Ja miałem taki przypadek w czarnym vts klienta, że wypadała jedynka ale z innego powodu - jeden z wodzików, cięgien opierał się o przegrodę podczas przechyłu silnika do tyłu ( przy przyspieszaniu ) i tym opieraniem wyrzucał bieg. Skrzynia była zdrowa.Anonymous - Pią 31 Paź, 2008
CHRZANEK napisał/a:
Klatka - dobry pomysł tylko musi być dobrze zrobiona:
1) tylne podpory poprowadzone do mocowań belki tylnej
Np tak jak tu:
[url=[url=http://img518.images...640.png]Obrazek[/URL]" resizemod="on" onload="rmw_img_loaded(this)" border="0" alt="" />
Tu lepiej widać że poprowadzono podpore do przednich mocowań przedniej belki:
To jest bardzo ważne żeby to zrobić właśnie tak a nie jakoś inaczej |(nie będe wklejał przykładów JAK NIE ROBIĆ choć też mam)
Z przodu bezwzględnie przebicia do kielichów.
Tu taka uwaga że z lewej i z prawej strony trzeba różnie to dogiąć bo z lewej przeszkadza mechanizm wycieraczek a z prawej wentylator nagrzewnicy.
To co zrobisz pomiędzy przodem i tyłem to juz inna sprawa - ale to co napisałem być MUSI !!!
PS: Zwróć uwagę jak pałąki zostały połączone ze słupkami - to OCZYWIŚCIE też wpływa na sztywność nadwozia. Sama klatka którą pokazałem nie jest jakoś przesadnie rozbudowana bo nie w tym rzecz żeby nawkładać 50m rury (bo mozna) tylko żeby wsadzić 35m ale z sensem i dokładnie.
Jak byś chciał coś wiedzieć na ten temat to pytaj -postaram się pomóc.
Aha - zanim klatka to należy "obspawać" nadwozie (czyli poprawić fabryczne zgrzewy króciutkimi spawami 2-3cm)
Czy znacie jakieś firmy, które zajmują się takim montażem klatek gdzieś w północnej części PL..? Wiem, że na południu ogólnie jest latwiej z takimi rzeczami i wogóle z częściami do saxolotów, ale może gdzieś niedaleko jest jakiś warsztat.. To kompleksowe obspawanie samochodu też wykonują w takim zakładzie..?
Chrzanek, widziałem też na fotkach w środku saxo jakby rozpórkę - mniej więcej w tym miejscu gdzie właśnie mi pękało. Widziałeś coś takiego..? I czy można zachować kokpit i palsitki z przodu przy montażu klatki, jeśli mógłbyś podać mi cenę takiej usługi byłbym wdzięczny Michał - Pią 31 Paź, 2008 chrzanek engineringAnonymous - Pią 31 Paź, 2008 Jeszcze co do hamulców, czy brak odpowietrzenia zacisków z tyłu przez odpowietrzniki Przy zaciskach, tylko przez kable przy korektorze może powodować takie objawy...? Odpowietrznik w jednym zacisku jest ukręcony a w drugim zapieczony, koleś ponad 5 godzin męczył się z odkręceniem przewodów od korektora, bo, słuchajcie tego, po 3 dniach i załatwianiu odpowiednich kluczy stwierdzili, że inaczej się nie da ja przeciąc kable i w ten sposób wymienić !!! Anonymous - Pią 31 Paź, 2008 Trochę tajemniczo zabrzmiało martin.h - Pią 31 Paź, 2008 Mr Lucky 13, życzę powodzenia w doprowadzeniu VTS'a do stanu idealnego. Nie poddawaj się, jak ci się uda to dopiero będziesz miał satysfakcję. A co do skrzyni to ja bym proponował jej całkowity przegląd.
PS. Apropo cwaniactwa przy sprzedaży. Człowiek od, od którego kupowałem 106'tke opowiadał mi, że kiedyś jak rozglądał się za autem to oglądał jednego Rejlaka, który był do sprzedania, a jak się okazało miał wcześniej zamontowaną klatkę (właściciel o tym nie wspomniał).