Anonymous - Pon 02 Lut, 2009 STF
W poprzednim WRC ktos wystawial na sprzedaz Impreze type Ra(czyli jap STI) z 97r,przebieg chyba 60 kkm,na gwincie,i jeszcze cos tam porobione, za 29 tysi + gratis do tego Impreza wolnyssak na graty do przekladki
To moze byc lepsza opcja bo zlecisz przekładke komus konkretnemu i masz pewne ze jest ok
jak chcesz to poszukam gdzies tej gazetyAnonymous - Pon 02 Lut, 2009 No i 22B LHD bylo chyba tylko kilka sztuk a wszystkiego zrobili cos koło 400sztk-mart - Pon 02 Lut, 2009 Najfajniesza opcja jest kupic NA z usa w wersji 2D, oczywiscie za grosze.
Do tego znalezc type ra i przelozyc wszystko do 2D.
Po Lublinie przez wiele lat jakas stara kobita jezdzila wlasnie takim zwyklym 2.0NA w 2D.
Zawsze mi sie marzylo by zrobic tam przekladke nawet z GT. martin.h - Pon 02 Lut, 2009
rabarbar napisał/a:
No i 22B LHD bylo chyba tylko kilka sztuk a wszystkiego zrobili cos koło 400szt
22B nie było LHD, wszystkie były RHD.Anonymous - Pon 02 Lut, 2009 wiec te LHD co sa to przekładki?GeKo - Pon 02 Lut, 2009
martin.h napisał/a:
rabarbar napisał/a:
No i 22B LHD bylo chyba tylko kilka sztuk a wszystkiego zrobili cos koło 400szt
22B nie było LHD, wszystkie były RHD.
martin.h Jeśli się mylę to wyprowadź z błędu. Czy to auto po hołku czarne to nie 22B. Bo z tego co się pisało w prasie to właśnie Hołek i Enrico Bertone dostali od Prodrive'u takie auta LHD i to były jedyne 2 w europie.k-mart - Pon 02 Lut, 2009 oni mieli chyba type ra ver.V z tego co pamietam....
Anonymous - Pon 02 Lut, 2009 Jedyne znane 22B w PL ma/miał gieruszczak.Kiedys widzialem je chyba w Jeleniej,ciezko pomylic bo mocno poszerzone jestJanusz - Pon 02 Lut, 2009 ja swojego czasu (byłem baardzo mały) słysząłem ze w PL było tylko jedno 22b... i było niebieskie.... miał jej jakis koles mocno zwiazyny z subaru, nawet plakat kiedys z tm subarakiem wisiał u mnie na scianie wiec raczej go MIchałku nie widziałes zwłaszcza srebrnego:)Stf - Pon 02 Lut, 2009 na forum subaru jest to 22b(albo i było już) na sprzedaż. koleś coś koło 250tyś pln za nie chciał - właśnie Gieruszczak chyba - było kierą po lewej po przekładce.
Czy ktoś się orientuje ile może kosztować przekładka w gieteku - sti ? Total cost - uwzględniające części, robociznę itd. ??Marek23 - Pon 02 Lut, 2009
GeKo napisał/a:
martin.h Jeśli się mylę to wyprowadź z błędu. Czy to auto po hołku czarne to nie 22B. Bo z tego co się pisało w prasie to właśnie Hołek i Enrico Bertone dostali od Prodrive'u takie auta LHD i to były jedyne 2 w europie.
Z tego co wiem na pewno nie... 22B to mega rarytas, tak jak ktoś napisał zrobiono około 400sztuk. Oficjalnie 280 koni, nieoficjalnie mówiło się o nawet 380. Solberg powiedział, że żadne seryjne auto nie jest bliższe Wurcowi w feelingu,prowadzeniu,itd. Krótka skrzynia, v-max 180, 0-100 podobno poniżej 4sek. Chorowałem na ten samochó i dotąd jest to jedyne Subaru które przedłożyłbym nad jakiekolwiek evo...martin.h - Pon 02 Lut, 2009 GeKo, auto po Hołku to STI Type-R, właścicielami byli również Kuzaj i Biernacki więc auto ma swoją przeszłość.
Stf napisał/a:
Czy ktoś się orientuje ile może kosztować przekładka w gieteku - sti ? Total cost - uwzględniające części, robociznę itd. ??
ok. 10-15 tyś zł, w zależnośći za ile kupisz części.
A co do 22b to jedyny egzemplarz w PL jest w posiadaniu Marka Gieruszczaka.Stf - Pon 02 Lut, 2009 dobra strona, pewnie części z Was już znana ale chyba nie wszystkim:
Czy ktoś się orientuje ile może kosztować przekładka w gieteku - sti ?
generalnie to za japonce sie ludize niechetnie biora do pzrekładek.... (tak mi powiedizał jedne klient który zajmuje sie przekładkami) ale gdzies na jkims internetowym forum przeczytałem ze technicznie subaru jest łatwe w pzrekładce bo jest symetryczne (czy jakos tak), ale podobno jest pzre.jebane z elektryka Michał - Pon 02 Lut, 2009 hmmm
myslałem ze 22b to jest 2 drzwiowe subaru ...
bardzo podobne. jaśniejsze