TOXIC - Śro 20 Maj, 2009 A przed chwila sami plakaliscie na temat cen markowych rozwiazan.
srodkowa sekcja z tlumikiem kosztowala mnie 700pln
Kolektor ktory ma prawie 1/3 calego ukladu kupilem ponad rok temu wiec nawet nie licze tej kasy
teraz jakies 300 i bede mial sprawe zalatwiona
Czy myslicie ze jakosc do ceny bedzie tak duzo gorsza niz markowy produkt ??
Bo mnie sie zdecydowanie nie wydaje FreeMan - Śro 20 Maj, 2009
Rudello napisał/a:
:wall: tragedia... ja bym wstawił serie..
popieram.
Masakra te tlumiki.
Ja sciagnalem wydech z rajdowki n-ki z Francji. liczony , cuda nie widy itd itp i co.... dal 2 konie i masakryczny dziwiek.....TOXIC - Śro 20 Maj, 2009
FreeMan napisał/a:
Ja sciagnalem wydech z rajdowki n-ki z Francji. liczony , cuda nie widy itd itp i co.... dal 2 konie i masakryczny dziwiek.....
Pomijajac cale to wasze biadolenie FreeMan pierwszy powiedzial cos w temacie
Dzieki dzik - Śro 20 Maj, 2009
GeKo napisał/a:
Dziku przeczytaj jeszcze pytania z poprzedniej strony
Ktorego?saxorulez - Śro 20 Maj, 2009 TOXIC,
pokaż wykres przed i po i przestaniemy biadolićTOXIC - Śro 20 Maj, 2009
saxorulez napisał/a:
TOXIC,
pokaż wykres przed i po i przestaniemy biadolić
A myslisz ze po co pytam o wasze zdanie To ze mam ochote pokombinowac samemu nie znaczy ze mam ochote robic wszystko po 3 - 5 razy. Hondziarze na codziennej zasadzie pakuja tlumiki ala mugen. natomiast czekam na wypowiedz czy poza przerazliwym rykiem 75konnego 1.4 ktokolwiek zauwazyl jakis wzrost mocy.
Mnie chwilowo zalezy na zrobieniu calego ukladu na 60mm i sprawdzeniu jak sie autko spisze na rolkach. Ten Magnex zamontowac bedzie najprosciej bo on jest wyciagniety wlasnie ze Sporta, ma wlot ladnie na 60mm tak jak chcialem wiec zakladam ze powinno uklad odetkac na tyle na ile potrzeba ale nie za bardzo. Mugena wzialem na probe dzisiaj rano bo mnie przeraziliscie calym tym gadaniem o tych komorowych
Ale jak mi ktos powie wal przelot bo w tym silniku to moze zadzialac to zapakuje mugena.M - Śro 20 Maj, 2009 Toxic od hondziarzy to sie odpitol co?
I posluchaj sie kolegow ktorzy zjedli zeby na tym, ameryki nie odkryjesz a mozesz stracic troche czasu i kasy tylko.dzik - Śro 20 Maj, 2009 Loteria, trzeba sprawdzac, po moich wynikach moge powiedziec "wal przelot", jak bedzie u Ciebie trudno powiedziec. Ja te 20KM poczulem od razu, po wydechu pojawil sie pierwszy raz problem utraty przyczepnosci na I-ce przy 5krpm.TOXIC - Śro 20 Maj, 2009
eM napisał/a:
Toxic od hondziarzy to sie odpitol co?
I posluchaj sie kolegow ktorzy zjedli zeby na tym, ameryki nie odkryjesz a mozesz stracic troche czasu i kasy tylko.
eM ja absolutnie nie mam nic przeciwko myslisz ze po co ten OBX
mugen mi calkiem nawet podoba, a co poradze ze france kupilem
I slucham sie slucham tylko jak narazie widze tylko nawiazanie do strony estetycznej a nie technicznej.
Jak ja to zrobie, nie wazne na jakim tlumiku, to bedzie dobrze wygladac. Totalnej wiochy sobie z auta nie zrobie. No ale jak sie ma ktos obrazic za montowanie mugena do francy to co ja poradze M - Śro 20 Maj, 2009
dzik napisał/a:
Loteria, trzeba sprawdzac, po moich wynikach moge powiedziec "wal przelot", jak bedzie u Ciebie trudno powiedziec. Ja te 20KM poczulem od razu, po wydechu pojawil sie pierwszy raz problem utraty przyczepnosci na I-ce przy 5krpm.
Wypuściłeś niutony z klatki TOXIC - Śro 20 Maj, 2009
dzik napisał/a:
Loteria, trzeba sprawdzac, po moich wynikach moge powiedziec "wal przelot", jak bedzie u Ciebie trudno powiedziec. Ja te 20KM poczulem od razu, po wydechu pojawil sie pierwszy raz problem utraty przyczepnosci na I-ce przy 5krpm.
I wlasnie dlatego chce to zrobic dobrze za pierwszym podejsciem.
nie interesuje mnie wydfech za 3k bo tak jak napisal FreeMan moze byc wielka kupa.
Robiac "custom" mam swiadomosc ze jak cos nie wypali w tym samym budzecie moge to 2 razy poprawicKonradMK - Śro 20 Maj, 2009
Rudello napisał/a:
cieńcie
KonradMK - Śro 20 Maj, 2009 chyba jako jedyny ustosunkowałem się do pytania. spróbuj z przelotówką (wytnij to co już masz jeśli ci to pasuje) będzie głośno i przaśnie jak na polskiej wsi. jeśli jednak chcesz czegoś więcej to słuchaj saxoruleza, dedykowany tłumik dobrej firmy będzie ładnym zakończeniem projektu.TOXIC - Śro 20 Maj, 2009 Skupcie sie god damit
Magnex jest dedykowany / firma kiepska przeciez nie jest / ma srednice 60mm / a po szlifowaniu i polerce bedzie wygladal jak nowy / i byl na liscie jako pierwszy do montazu.
Mugena jeszcze nawet nie kupilem / pozyczylem od kumpla w celach pogladowych / tez spelnia wszystkie wymagania poza ta wsią
Pytanie czy ten komorowy magnex bedzie wystarczajaco dobry by nie pakowac sie w pelen przelotsaxorulez - Śro 20 Maj, 2009
TOXIC napisał/a:
Pytanie czy ten komorowy magnex bedzie wystarczajaco dobry by nie pakowac sie w pelen przelot
Nie ma odpowiedzi na to pytanie, żaden z nas nie projektował tego układu ani nie ma wiedzy (tak sądzę) na tyle dobrej w kwestii ukłądów zeby stiwerdzić czy ta puszka magnexa o konstrukcji X będzie paswał do wydechu o konstrukcji Y.
Reasumując poprostu nie wiemy czy puszka która dobrze działa w połaczeniu z całym układem Magnexa da cokolwiek poza dzwiękiem z ukłądem Y