To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Wydech

Marek23 - Nie 15 Sie, 2010

A konkretnie jaki ten koncowy wydech, w sensie jaka firma,itd? Najlepiej zeby byla jedna koncowka, w Rybniku za 4 masz wpie.rdol :rotfl:
Bart - Nie 15 Sie, 2010

ponieważ mocy nie przybędzie, więc zostają doznania akustyczne... może niech chłopak posłucha filmików na youtube, pewnie kilka golfiarskich nagrań się znajdzie z różnymi tłumikami :]
PiTT - Nie 15 Sie, 2010

z opinii użytkowników wiem, że najładniejszy dźwięk daje Milltek i wygląda nadal seryjnie
wydech MG podobno daje większy przyrost mocy, ale tylko w przypadku całego wydechu, za to dźwięk ma słabszy niż Milltek

KarQ - Nie 15 Sie, 2010

PiTT napisał/a:
w mnie zrobili program 10KM słabszy

A na tej samej hamowane auto i w podobnych warunkach?

PiTT - Nie 15 Sie, 2010

KarQ napisał/a:
PiTT napisał/a:
w mnie zrobili program 10KM słabszy

A na tej samej hamowane auto i w podobnych warunkach?

nawet bez hamowania auto po MT dławiło się po zmianie biegu, wg. Krzyśka wszystko ok było :/
236 po MT wyszło na MAHA przy niższej temp. niż kolejny pomiar
246 po CS wyszło na Mineralnej - jak wiem, ta hamownia ma praktycznie identyczne pomiary co maha, tak w praktyce wychodzi
zresztą zanim pojechałem na kolejne shamowanie myślałem że doszło mi z 20KM po CSowym programie, więc to chyba najlepiej świadczy o ich pracy ;)

KarQ - Nie 15 Sie, 2010

Hamownią nie można się sugerować, ale skoro Ty odczuwałeś różnicę to mogło być coś nie tak.
PiTT - Nie 15 Sie, 2010

KarQ napisał/a:
Hamownią nie można się sugerować, ale skoro Ty odczuwałeś różnicę to mogło być coś nie tak.

dokładnie, na hamownie pojechałem chyba miesiąc po powrocie od compotów
jazda w trasie zupełnie inna
od samego początku jak mi wgrali w MT program miałem ten efekt zdławienia po wrzuceniu na wyższy bieg, myślałem że tak musi być bo np. turbo jest za małe... ale nic bardziej mylnego
po CSach poczułem jakby ktoś zamontował mi większe turbo
no, ale namawiać nie będę ;)
ja wydałem w błoto sporo kasy pierwszym razem bo mi się nie chciało przejechać do Bielska :/

za to podobno MT mega dobrze ogrania diesle, nie słyszałem żeby ktoś narzekał
ale sam jestem sobie winien bo ktoś kiedyś robił gti w MT i nie był zadowolony, chciałem być mądrzejszy ehhh :D

krz_p - Nie 15 Sie, 2010

PiTT napisał/a:
po wizycie u Compotów, odebrałem zupełnie inne auto, więc szczerze mogę polecić

też robiłem w CS i polecam, jeździ się o wiele lepiej niż na seryjnym sofcie

jarek-malopolska - Nie 15 Sie, 2010

ja nie robiłem w CS ale też polecam, bo kolega robił i jest mega zadowolony ;) poważnie !! ;D
zefir - Pon 16 Sie, 2010

PiTT napisał/a:
KarQ napisał/a:

dokładnie, na hamownie pojechałem chyba miesiąc po powrocie od compotów
jazda w trasie zupełnie inna
od samego początku jak mi wgrali w MT program miałem ten efekt zdławienia po wrzuceniu na wyższy bieg, myślałem że tak musi być bo np. turbo jest za małe... ale nic bardziej mylnego
po CSach poczułem jakby ktoś zamontował mi większe turbo
no, ale namawiać nie będę ;)
ja wydałem w błoto sporo kasy pierwszym razem bo mi się nie chciało przejechać do Bielska :/

za to podobno MT mega dobrze ogrania diesle, nie słyszałem żeby ktoś narzekał
ale sam jestem sobie winien bo ktoś kiedyś robił gti w MT i nie był zadowolony, chciałem być mądrzejszy ehhh :D

teraz do Lodzi masz blizej :) )

sporo chlopakow z Wawy w Lodzkim CS czesto gosci :)

rasta - Pon 16 Sie, 2010

Z Ałdi Stf'a CS jakoś do końca se idealnie nie poradził z tego co mi wiadomo.....
zefir - Pon 16 Sie, 2010

bzdura ;) ))

Audi Stf nie smigalo lepiej po wizycie u nich??, podobnie jak 99% S3 ktore jezdza po polsce, zawsze przed programem jest cos do roboty, i w wiekszosci prac chlopaki ogarneli,
miara tego jak robia jest to, ze nie mozna sobie przyjechac z ulicy i oni przyjma bo maja wolne, zasadniczo duzo ogarniaja aut, roznych aut i osobiscie nie slyszalem narzekan na ich profesjonalizm, kretactwo i sciemnianie, jak czegos nie wiedza mowia wprost, poza tym maja jedna zajebista zalete, maja Patryka z Bielska w awaryjych sytuacjach, a tej postaci nie trzeba przedstawiac, ma leb jak sklep do wielu rzeczy nie tylko programow, i naprawde ogarnia temat diesli i nie tylko.

pozatym u Macka z CS pracuje, moj dobry przyjaciel, i nie dlatego to pisze, ale jest jednym z najdokladniejszych mechanikow jakich poznalem w zyciu.

kamil - Sob 21 Sie, 2010

zapomniałeś o Vlodim ;) a to niewybaczalne ;)

ale słyszałem, że CS to dobra firma i jak juz bedę miał swoje wyśnione s3 to tam pojadę, jednak jak będzie http://allegro.pl/item118...rw_idealny.html to już do BSR lub Maptec ;)

MG robi wydechy do s3 tych, co miał Stf ?

Nath - Nie 19 Gru, 2010

A kupowal ktos moze produkty firmy Powersprint ? Moze macie jakies zdanie/ opinie i doswiadczenia z wydechami tej firmy
saxorulez - Nie 19 Gru, 2010

To układy wydechowe robione dla firmy SANDTLER - na mój gust jest to trzaskane przez Supersprinta