To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - [rally]czy Robert Kubica się skończył i dlaczego tak szybko?

bizon - Pią 12 Kwi, 2013

roj napisał/a:
kurde, słabo na maksa.. tu był nieduży rów i krzaki a na kanarach barierka ale błąd w sumie podobny więc równie dobrze jakby trafił tu na "mostek Januszka" to by się skończyła nauka, rehabilitacja, trening i zdobywanie doświadczenia w Portugalii.

Uważam, że jest jednym z najlepszych kierowców na świecie jeśli chodzi o wszechstronność i był w top5 najlepszych w f1.

ale ja jestem zdania (chyba w przeciwieństwie do wielu), że lepiej dowozić furę i szukać co raz szybszej bezpiecznej jazdy niż zacząć od 110% i szukać momentu kiedy w końcu się nie przepałuje..

ale trzymam kciuki :jupi:

mysle, ze sie zgadzam na 90% :D

GeKo - Pią 12 Kwi, 2013

Jest to o tyle ciekawe że w F1 raczej należał do tych co się nie rozbijają, można więc mieć nadzieję że szybko znajdzie swój limit.
martin.h - Sob 13 Kwi, 2013

Robert na pierwszym dzisiejszym odcinku miał awarię łopatki zmiany biegów i niestety traci bardzo dużo czasu przez to :/

No i szkoda Sordo :/

Vlodarsky - Sob 13 Kwi, 2013

martin.h napisał/a:
miał awarię łopatki zmiany biegów

znowu ta ręka...

leszq - Sob 13 Kwi, 2013

Ciekawy dzień, sporo załóg odpadło, szutry zbierają swoje żniwo :) .

Citroen RK trochę się sypnął, ale jest szansa że poskładają go jakoś na jutro...

Mini Kiepściuszki dalej w formie:

nowy system chłodzenia :devil:

siema - Nie 14 Kwi, 2013

Będzie sławny :lol2:
Shymek - Nie 14 Kwi, 2013

Pierwszy dzisiejszy odcinek Robert był drugi w klasie WRC-2 :) Czyli jedzie dalej.
W ogólnej klasyfikacji w klasie jest 9, a 27 w open.

Za wczoraj dostał kolejne 10 minut kary...

Vlodarsky - Nie 14 Kwi, 2013

leszq napisał/a:
http://www.youtube.com/wa...player_embedded

Na bogato :D

RK nie ma już szans na jakiś dobry wynik czasowy, ale za to bez spiny może lecieć kolejne oesowe kilometry zdobywając doświadczenie :) .

Daleko mu do perfekcji w rajdach :)
Ja to oceniam jako dobrą zabawę RK i mi się podoba jego jazda :) Po co się jarać zwycięstwem jak i tak nie dowiezie do mety :)

edit: no chyba, że w przyszłym sezonie :)

leszq - Nie 14 Kwi, 2013

Vlodarsky, to na pewno, ale w świecie rajdów 350km doświadczenia w jeździe po szutrach to nic. Pewnie każdy ze stawki, który ściga się w ramach serii rajdowych mistrzostw świata przejeździł tysiące km testów na różnych nawierzchniach. Fakt że RK do momentu, kiedy musiał zrezygnować z 5 OS z powodu awarii, był bardzo blisko Lappi'ego, który póki co kasuje wszystkich w WRC2. Widać że jego "nauka" przebiega w znacznie szybszym tempie niż przeciętnego kierowcy. To co mówił sam RK, rajdy są dla niego dobrym sposobem zajęcia swoich myśli czymś, co pomoże mu osiągnąć założony cel. Aktualnie ma wszelkie warunki do tego żeby uczyć się jak najwięcej o prowadzeniu rajdówki. Ma solidnego sponsora, auto obsługiwane przez fabryczny team Citroena, nic tylko na**rwiać w Januszowym stylu :D .
roj - Nie 14 Kwi, 2013

Cytat:
14:29 Na każdym z pomiarów czasów Kubica jest lepszy od Lappiego, oby tak dalej!

Shymek - Nie 14 Kwi, 2013

No i prawie koniec - na przed ost odcinku szybszy od Lappiego ale minimalnie wolniejszy od Evansa :)
roj - Nie 14 Kwi, 2013

Shymek napisał/a:
No i prawie koniec

taa, jeszcze tylko ostatni odcineczek.. :D

roj - Nie 14 Kwi, 2013

Cytat:
To było wielkie wyzwanie dzięki człowiekowi, który zadecydował o wypuszczeniu nas ze startu wcześniej, minutę za poprzednią załogą. Jechałem na ślepo i chciałbym, żeby następnym razem ten pan przejechał się ze mną w takich warunkach - zdradził Kubica na mecie tego oesu.

martin.h - Wto 23 Kwi, 2013

Azory tuż tuż :D

Gaydek - Wto 23 Kwi, 2013

:lol2: