To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Poduszka pod silnikem

vitesse - Wto 05 Sty, 2010

ja mam zrobiony gwint na wieksza srube pol roku jezdze czyli dlugo i jest okey a poducha pod aku od skrzyni pasuje od wielu citroenow wiec mozna cos wlozyc z dyza 1,9
vitesse - Śro 13 Sty, 2010

zmiekczał ktos poduszke z pouliretanu tylnia do saxo ?
jakies otwory zrobic czy cos ? bo jezdzi sie bomba ale trzepie jakby poduchy nie było :)

KonradMK - Śro 13 Sty, 2010

załóż seryjną, popsujesz
GeKo - Śro 13 Sty, 2010

możesz wokół tuleji nawircić kilka otworów. Tak leon zmiękczał poduchę.
Barejka - Śro 13 Sty, 2010

vitesse, a jaki sens bedzie takiej poduchy w takim razie o_O
Janusz - Śro 13 Sty, 2010

Barejka napisał/a:

taki ze dalej jest Twarda... ale nie aż tak bardzo :) u mnie była kolosalna różnica :) na pełnym poliuretanie o tej twardości która miałem przy 3tys było tyle basu w środku ze jak wysiadałeś po godzinie jazdy autostrada to ci w uszach szumiało ;p teraz ja nawierciłem dalej jest twarda i wszystko wibruje ale takiego basu nie ma ;)

Barejka - Śro 13 Sty, 2010

Janusz, albo zakladac seryjna poduszke i jezdzic jak emeryt, albo poliuretan i napierdac z karabinkow ;D

Barejka napisał/a:
Janusz, albo zakladac seryjna poduszke i jezdzic jak emeryt, albo poliuretan i napierdac z karabinkow ;D

stary ;p ludzi nie mogą zrozumieć jak ja teraz mogę jeździć :D zwłaszcza jak zmrozi przy -15 ;p ale jest dobrze :D

leon - Śro 13 Sty, 2010

janusz masz jakas fote jak sam ponawiercales ? tak dla porownania z moimi wyczynami ?

leon napisał/a:
janusz masz jakas fote jak sam ponawiercales ? tak dla porownania z moimi wyczynami ?

Ja ponawiercałem sposobem na "Leona" :rotfl: :rotfl: Na podstawie zdjęć które mi przesłaliście ponawiercałem sobie tak samo, żadnej innowacji tam nie wprowadzałem :)

leon - Czw 14 Sty, 2010

i powiadasz efekt byl u Ciebie o wiele lepszy tak ?
bo ja tez zrobilem "na leona" :rotfl: ;D i owszem bylo duzo lepiej ale i tak trzeslo jak jelczem :> na szczescie tak jak mowisz basowy/rezonansowy dziwek zniknal i zastanawiam sie czy dalej nawiercac czy nie :P

btw udalo Ci sie znalezc zamiennik oryginalnej poduchy przy rozrzadzie ?

KonradMK - Czw 14 Sty, 2010

Janusz napisał/a:
Barejka napisał/a:

taki ze dalej jest Twarda... ale nie aż tak bardzo :)

przy pierwszej okazji typu "hopa" ujebie ci się ta poducha

Janusz - Czw 14 Sty, 2010

leon napisał/a:
btw udalo Ci sie znalezc zamiennik oryginalnej poduchy przy rozrzadzie ?

tak jak CI mówiłem.. zamiennik do sporta to koszt 400 zł z sasica po cenie hurtowej do zwykłego coś ponad 100 ale nie pamiętam dokładnie.... natomiast najtańsza podróba kosztuje 60 zł ;p ale to tez do zwykłego :) optycznie nie różnią się niczym, ale twardością już na pewno.

KonradMK napisał/a:
Janusz napisał/a:
Barejka napisał/a:

pi pierwsze to rozumiem ze wiesz jak to nawiercenie wygląda, i znasz sie na poduchach lepiej niż goście którzy je robią z poliuretanu (bo to oni polecili tak zrobić)

a po drugie, to ja nie wiem jak często Ty latasz swoja ospoilerowaną preluda na air ridzie, ale ja żadnych hop nie przewiduje... no ale może gdybym miał taki zawias i pakiet aerodynamiczny jak Ty to bym częściej latał w przestworza swoim statkiem kosmicznym... no i na pewno przerobiłbym dach.

kubas - Czw 14 Sty, 2010

Janusz napisał/a:
a po drugie, to ja nie wiem jak często Ty latasz swoja ospoilerowaną preluda na air ridzie, ale ja żadnych hop nie przewiduje... no ale może gdybym miał taki zawias i pakiet aerodynamiczny jak Ty to bym częściej latał w przestworza swoim statkiem kosmicznym... no i na pewno przerobiłbym dach.

:rotfl: :rotfl:
janusz vs kondzio 1:0

KonradMK - Czw 14 Sty, 2010

Janusz napisał/a:
KonradMK napisał/a:
Janusz napisał/a:
Barejka napisał/a:

pi pierwsze to rozumiem ze wiesz jak to nawiercenie wygląda, i znasz sie na poduchach lepiej niż goście którzy je robią z poliuretanu (bo to oni polecili tak zrobić)

Mam spore doświadczenie z poduszkami silnika, kilka popsułem, kilka sam robiłem w drugą stronę (usztywniałem), gumowe jak tylko pojawi się pęknięcie rozrywają się od byle walnięcia w krawężnik, rozumiem że te z poliurtanu są mocniejsze ale skoro można je nawiercać to po chuy robią takie sztywne? nie lepiej od razu zrobić taką, żeby nie trzeba było jej modzić?

PS spie.rdalaj :lol2: nawiercania gum nauczyłeś się od twojej starej