vitesse - Wto 05 Sty, 2010 ja mam zrobiony gwint na wieksza srube pol roku jezdze czyli dlugo i jest okey a poducha pod aku od skrzyni pasuje od wielu citroenow wiec mozna cos wlozyc z dyza 1,9vitesse - Śro 13 Sty, 2010 zmiekczał ktos poduszke z pouliretanu tylnia do saxo ?
jakies otwory zrobic czy cos ? bo jezdzi sie bomba ale trzepie jakby poduchy nie było KonradMK - Śro 13 Sty, 2010 załóż seryjną, popsujeszGeKo - Śro 13 Sty, 2010 możesz wokół tuleji nawircić kilka otworów. Tak leon zmiękczał poduchę.Barejka - Śro 13 Sty, 2010 vitesse, a jaki sens bedzie takiej poduchy w takim razie Janusz - Śro 13 Sty, 2010
Barejka napisał/a:
vitesse, a jaki sens bedzie takiej poduchy w takim razie
taki ze dalej jest Twarda... ale nie aż tak bardzo u mnie była kolosalna różnica na pełnym poliuretanie o tej twardości która miałem przy 3tys było tyle basu w środku ze jak wysiadałeś po godzinie jazdy autostrada to ci w uszach szumiało teraz ja nawierciłem dalej jest twarda i wszystko wibruje ale takiego basu nie ma Barejka - Śro 13 Sty, 2010 Janusz, albo zakladac seryjna poduszke i jezdzic jak emeryt, albo poliuretan i napierdac z karabinkow Janusz - Śro 13 Sty, 2010
Barejka napisał/a:
Janusz, albo zakladac seryjna poduszke i jezdzic jak emeryt, albo poliuretan i napierdac z karabinkow
stary ludzi nie mogą zrozumieć jak ja teraz mogę jeździć zwłaszcza jak zmrozi przy -15 ale jest dobrze leon - Śro 13 Sty, 2010 janusz masz jakas fote jak sam ponawiercales ? tak dla porownania z moimi wyczynami ?Janusz - Śro 13 Sty, 2010
leon napisał/a:
janusz masz jakas fote jak sam ponawiercales ? tak dla porownania z moimi wyczynami ?
Ja ponawiercałem sposobem na "Leona" Na podstawie zdjęć które mi przesłaliście ponawiercałem sobie tak samo, żadnej innowacji tam nie wprowadzałem leon - Czw 14 Sty, 2010 i powiadasz efekt byl u Ciebie o wiele lepszy tak ?
bo ja tez zrobilem "na leona" i owszem bylo duzo lepiej ale i tak trzeslo jak jelczem na szczescie tak jak mowisz basowy/rezonansowy dziwek zniknal i zastanawiam sie czy dalej nawiercac czy nie
btw udalo Ci sie znalezc zamiennik oryginalnej poduchy przy rozrzadzie ?KonradMK - Czw 14 Sty, 2010
Janusz napisał/a:
Barejka napisał/a:
taki ze dalej jest Twarda... ale nie aż tak bardzo
przy pierwszej okazji typu "hopa" ujebie ci się ta poduchaJanusz - Czw 14 Sty, 2010
leon napisał/a:
btw udalo Ci sie znalezc zamiennik oryginalnej poduchy przy rozrzadzie ?
tak jak CI mówiłem.. zamiennik do sporta to koszt 400 zł z sasica po cenie hurtowej do zwykłego coś ponad 100 ale nie pamiętam dokładnie.... natomiast najtańsza podróba kosztuje 60 zł ale to tez do zwykłego optycznie nie różnią się niczym, ale twardością już na pewno.
KonradMK napisał/a:
Janusz napisał/a:
Barejka napisał/a:
przy pierwszej okazji typu "hopa" ujebie ci się ta poducha
pi pierwsze to rozumiem ze wiesz jak to nawiercenie wygląda, i znasz sie na poduchach lepiej niż goście którzy je robią z poliuretanu (bo to oni polecili tak zrobić)
a po drugie, to ja nie wiem jak często Ty latasz swoja ospoilerowaną preluda na air ridzie, ale ja żadnych hop nie przewiduje... no ale może gdybym miał taki zawias i pakiet aerodynamiczny jak Ty to bym częściej latał w przestworza swoim statkiem kosmicznym... no i na pewno przerobiłbym dach.kubas - Czw 14 Sty, 2010
Janusz napisał/a:
a po drugie, to ja nie wiem jak często Ty latasz swoja ospoilerowaną preluda na air ridzie, ale ja żadnych hop nie przewiduje... no ale może gdybym miał taki zawias i pakiet aerodynamiczny jak Ty to bym częściej latał w przestworza swoim statkiem kosmicznym... no i na pewno przerobiłbym dach.
janusz vs kondzio 1:0KonradMK - Czw 14 Sty, 2010
Janusz napisał/a:
KonradMK napisał/a:
Janusz napisał/a:
Barejka napisał/a:
przy pierwszej okazji typu "hopa" ujebie ci się ta poducha
pi pierwsze to rozumiem ze wiesz jak to nawiercenie wygląda, i znasz sie na poduchach lepiej niż goście którzy je robią z poliuretanu (bo to oni polecili tak zrobić)
a po drugie, to ja nie wiem jak często Ty latasz swoja ospoilerowaną preluda na air ridzie, ale ja żadnych hop nie przewiduje... no ale może gdybym miał taki zawias i pakiet aerodynamiczny jak Ty to bym częściej latał w przestworza swoim statkiem kosmicznym... no i na pewno przerobiłbym dach.
Mam spore doświadczenie z poduszkami silnika, kilka popsułem, kilka sam robiłem w drugą stronę (usztywniałem), gumowe jak tylko pojawi się pęknięcie rozrywają się od byle walnięcia w krawężnik, rozumiem że te z poliurtanu są mocniejsze ale skoro można je nawiercać to po chuy robią takie sztywne? nie lepiej od razu zrobić taką, żeby nie trzeba było jej modzić?
PS spie.rdalaj nawiercania gum nauczyłeś się od twojej starej