r26rulez - Śro 26 Gru, 2007 p.s. TMs- o to dokladnie mi chodzilo tylko nic nie rozumiem Marek23 - Śro 26 Gru, 2007
mAbZ napisał/a:
Czyli taki WRX
Czyli nie jedzie, bo wczoraj miałem przyjemność
A tak serio to twórca Evo powiedział, że X będzie najbardziej luksusowe z wszystkich dotychczasowych Evo. Niech oni lepiej się skoncetrują robieniem surowego samochodu dla kierowców maniaków... Ale co tu gadać skoro nawet Gt2 ma PSM...Loko - Sob 09 Lut, 2008 No i znów zaczynają mi się podobać recenzje EVO.
Okazuje się podobnie jak w poprzednich gen, że jak weźmiemy do testu wersje z poza japoni
(sti z 2,5 litrowym silnikiem), to jak zwykle evo daje po dupie stiajowi
But take the STI and its new softer suspension setup to a racetrack, drive it against the Evo and two things become clear: 1) The Evo is a superior track machine and 2) No matter how many different settings we tried on Subaru's DCCD (Driver Controlled Center Differential), we couldn't get it to produce anywhere near the level of rear-biased torque that Mitsu's Active Yaw Control (AYC) provides.
So while the new STI posted very similar handling numbers to the last STI we tested, it suffers in comparison to the new Evo — especially on a racetrack. The STI's best lap was 1.6 sec. slower than the 5-speed GSR, and a whopping 2.5 sec. slower than the twin-clutch, Bilstein-equipped Evo MR.
But the difference is much more than lap times; there's also this category called "having fun flogging a car around a racetrack." You see, Mitsubishi's AYC rear differential makes the Evo think it's a 4-wheel-drive drift machine.
Cytat:
And for track duty, the Evo's super-bolstered Recaro seats make the STI's seem wimpy by comparison. Come on, Subaru, don't forget about the enthusiasts!
Cytat:
...and, you're going slower than the Evo, no matter how hard you drive it.
Marek23 - Nie 10 Lut, 2008 Loko, dziękuję Ci bardzo!k-mart - Nie 10 Lut, 2008 Moze evo jest i szybsze o X sekund, subaru przez ostatnie pare lat mialo troche wiecej sukcesow w rajdach. Loko - Nie 10 Lut, 2008 Sukcesami w rajdach se ne pojeździsz k-mart - Nie 10 Lut, 2008 nie no wiesz, jabky to sformulowac:
Nie kazdy kupuje evo lub sti po to, by bic rekordy na torach
A w moim oldskool-trupie-jdm-my96 i tak bedzie LPG, chyba sekwencja strick - Nie 10 Lut, 2008
k-mart napisał/a:
tak bedzie LPG, chyba sekwencja
A jest gdzie w CH zatankowac? Ciekawe czy wiedza co to jest jezeli bys pokazał Loko - Nie 10 Lut, 2008 No właśnie i takich klientów nie powinno się obsługiwać w salonach subaru i mitsu, klientów którzy kupują evo albo imprez po to żeby chwalić się przed kolegami, że mają "rajdowe" auto, a w gruncie rzeczy jazda wcale nie sprawia im przyjemności. k-mart - Pon 11 Lut, 2008
strick napisał/a:
A jest gdzie w CH zatankowac?
Jest, ale ma inne skladniki i jest sporo drozszy niz lpg w PL. Ogolnie to prawie nikt na tym nie jezdzi.
Loko napisał/a:
a w gruncie rzeczy jazda wcale nie sprawia im przyjemności.
hehehe, nie jezdzilem i nie wiem jak to jest.
Imprezy gt nie ma co porownywac z evo, ale STi MY02 i MY05 duzo lub wcale nie odstawaly od Evo.
Odpowiednikiem EVO byly wersje WRX STi V II - V IV, niestety wychodzily tylko na JP.Marek23 - Wto 12 Lut, 2008 EVO 6 t.m.e klepneło nawet 22b, wtedy zrozumiałem, że subaru jest fajne, ale trzeba przejść na stronę mitsu.CHRZANEK - Wto 12 Lut, 2008
Marek23 napisał/a:
EVO 6 t.m.e
- Marku to jest moje ulubione EVO.
I nawet jeżeli jakieś EVO XI lub XII bedzie szybsze to i tak tamto bedzie obiektem westchnień.
Poza tym wymaga dużo bardziej agresywnej jazdy niż "wspólczesne" miśki TomsoN - Wto 12 Lut, 2008 evo6 tme najagresywniejsze , najmuskularniejsze najszybsze ale piąteczka też dawała radek-mart - Wto 12 Lut, 2008
Marek23 napisał/a:
EVO 6 t.m.e klepneło nawet 22b
22b moze i tak, ale WRX Type RA STi Version V jest szybsze od 22b i minimalnie lzejsze Marek23 - Śro 13 Lut, 2008
Cytat:
22b moze i tak, ale WRX Type RA STi Version V jest szybsze od 22b i minimalnie lzejsze
Ziomuś, nie wiem jakim cudem.... 22b ma silnik 2.2, więc na dzień dobry mocą i jej przebiegiem klepie każde inne STI z tamtych lat. Do tego ma krótszą skrzynię. Lżjesze?
Nie wierzę... 22b to najszybsza impreza z tamtych lat, ewentualnie P1 mogło soę podpiąć, ale jak już wspominałem silnik 2.2 robił swoje...