To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Wydech

saxorulez - Czw 10 Mar, 2011

wejdz na Renault Sport i ta jest sklep i są schmeaty wszystkie, przynajmniej były do wcześniejszej wersji Clio
Janusz - Pią 18 Mar, 2011

panowie jak będę miał rurę na wew fi 60 a tłumiki na jakieś 61-62 to będzie bardzo źle ?? czy nie zawracać sobie tym gitary??
M - Pią 18 Mar, 2011

tak

tak, czyli będzie bardzo źle??
bizon - Pią 18 Mar, 2011

powinienes miec rure 60 a tlumiki 30 i lagodne przejscia na wlocie i ostre na wylocie, slyszalem, ze wtedy spaliny przyspieszaja i robia podcisnienie, przez to wlatuje wiecej powietrza i masz prawie turbo ;D
GeKo - Pią 18 Mar, 2011

60wewn zewn 63,5mm

GeKo napisał/a:
60wewn zewn 63,5mm

Wiem Grzesiek rozumiem to... ale chodzi mi o tłumiki.. jeśli tłumiki będą większe... tzn wewn będą miały jakieś 61-62 bo po zewn. jest 65... to czy to będzie miało jakiś negatywny wpływ??

vitesse - Pią 18 Mar, 2011

Janusz napisał/a:
GeKo napisał/a:
60wewn zewn 63,5mm

Wiem Grzesiek rozumiem to... ale chodzi mi o tłumiki.. jeśli tłumiki będą większe... tzn wewn będą miały jakieś 61-62 bo po zewn. jest 65... to czy to będzie miało jakiś negatywny wpływ??

Janusz z golfa nie pasuja, szkoda Twojego czasu i tak Ci mocy nieprzybedzie

vitesse napisał/a:
Janusz z golfa nie pasuja, szkoda Twojego czasu i tak Ci mocy nieprzybedzie

ale od czego od zrobienia wydechu?? czy od wsadzenia większych puszek, po prostu mam dobra cenę na takie tłumiki poza tym muszę je baardzo szybko załatwić i jest drobny problem, dlatego pytam, żeby się nie okazało ze te 2 mm zabiorą mi wszystko co mi da wydech :P ale może mi sie gdzieś jeszcze uda na szybko dopaść 60 :)

Yarko - Pią 18 Mar, 2011

Janusz po co Ci te konie, jesteś szybki driver, daj szanse się dogonić

Yarko napisał/a:
Janusz po co Ci te konie, jesteś szybki driver, daj szanse się dogonić

to ze prowadzę jak młody bóg, nie oznacza ze mam nie iść ślepo za mocą :D

a tan na serio to w nosie mam te konie... za to marchewki mi się śnią po nocach :D

kaziu1985pn - Sob 19 Mar, 2011

Janusz, te 2 mm nic Tobie nie zmienią byle by dobrze to ze sobą pospawać.
kaziu1985pn - Sob 19 Mar, 2011

pytanie o pseudo hh czyli czy w pugu 106 z silnikiem 1,1 rok 98 wydech w serii składa się tylko z kata i końcowego ?? czy było po prostu w nim coś kombinowane bo samochód teściowej głośno chodzi jak na ta pojemność i moc :D
GeKo - Sob 19 Mar, 2011

Janusz, Zrób specjalistyczne obliczenia :D to się dowiesz.
vitesse - Nie 20 Mar, 2011

kaziu1985pn napisał/a:
pytanie o pseudo hh czyli czy w pugu 106 z silnikiem 1,1 rok 98 wydech w serii składa się tylko z kata i końcowego ?? czy było po prostu w nim coś kombinowane bo samochód teściowej głośno chodzi jak na ta pojemność i moc :D

w saxo 1,0 97 rok mialem jeszcze srodkowy