SaxoFan - Pią 27 Sty, 2012 Witam szukam kompletnego wydechu do saxo, znalazłem dedykowany układ ultera http://new.ulter.com.pl/o...en_saxo-vts/404 da rade taki układ? Ewentualnie co polecacie?Mrozu - Pią 27 Sty, 2012 Ten z ultera o ile pamiętam ma seryjną średnicę tyle, że jest przelotowy, szkoda kasy. Nie lepiej wyspawać na aucie?BNU - Sob 28 Sty, 2012 podepne sie co do wydechu, gdzie można w okolicach warszawy kupic kształtki? potrzebuję kolano 90* 2.5"/2" i potem kawałek jeszcze rury 2" grubosc max2mmGreg - Wto 21 Lut, 2012 Z ciekawości.
Ktoś może ogarnia sens bandażowania całego wydechu, a nie tylko kolektora? Ma to ręce i nogi?
GT-R:
kamil - Wto 21 Lut, 2012 nie maM - Wto 21 Lut, 2012 Ma to sens jak masz za dużo bandaża lub srodek Ci się mocno grzeje gdy GTR ma 1000koni.
Jest jeszcze sens gdy masz turbo zamiast końcowego zderzaka, ale to już eksperci muszą się wypowiedzieć.Greg - Wto 21 Lut, 2012 A np. dla wywalenia osłon wydechu i zyskania na wadze?
chociaż... może przy takich projektach to i poprawi lekko przepływ spalin trzymając ciepło.Kamill - Wto 21 Lut, 2012 Może się okręca jak ktoś ma podwozie zabudowane płytą i nie ma przepływu powietrza.
Ciekawe czy sie zderzak nie topi jak jest tak okręcone Barejka - Wto 21 Lut, 2012 Greg, bedzie smierdzialo w aucie do usranej smierciKamill - Wto 21 Lut, 2012 Jest tam sporo gratów w około tego wydechu:
BNU - Wto 21 Lut, 2012
M napisał/a:
turbo zamiast końcowego zderzaka, ale to już eksperci muszą się wypowiedzieć.
Greg - Wto 21 Lut, 2012
Barejka napisał/a:
Greg, bedzie smierdzialo w aucie do usranej smierci
W związku z czym? Bandażem? jarek-malopolska - Śro 22 Lut, 2012 Greg nie wiem czy "styknałeś" sie z przepalonym bandazem, takim na aucie, ale po krotce - u mnie wygladało to tak:
Bandaż na kolektor-> kolektor na auto-> i jazda poczatkowo yebało jak cholera dopoki sie nie wypalił, teraz yebie nieznacznie a co do trwałosci - po ok. 1.5 roku wymieniałem chłodnice, było troche zabawy przy wyciaganiu, pare razy bandaz został "pociagniety" kluczem, oraz otarty wyciagna chłodnica i... sypał sie jak papier z ogniska !! Nie wiem moze był za mocno na cigniety-choc nie wydaje mi sie, zawijany był tak zeby sie trzymał, w kazdym razie dotkniecie go nawet palcami powodowało rozwarstwianie itp, itd. skonczyło sie na tym, ze sciagnałem kolektor i zrobiłem ponowny zakup i bandazowałem go raz jeszcze.. na razie nic tam nie grzebałem w poblizu kolektora wiec jest spoko.. dodam od razu ze NIE BYŁ TO BANDAZ ZA 20ZŁ Z ALLEGRO TYLKO TEN DOSTEPNY NA RE5PECT.PL ! Dlatego dla mnie takie bandaze nie maja mega trwałosci na uszkodzenia mechaniczne-jesli to bedzie pod autem i bedzie co jakis czas przemoczony,beda po nim waliły jakies kamienie to nie wiem ile to moze wytrzymac, po moich doswiadczeniach wydaje mi sie ze nie duzo ale moze ja miałem jakis lewy bandaz i niefarta Kamill - Śro 22 Lut, 2012 Jarek, możesz napisac którą dokładnie miałeś tasme z respect i ile ci jej poszło ? Ew zdjecie twojego kolektora ? Miałem owijac u siebie własnie taśmą od nich.
Z tego co widziałem maja zwykłą 150zł za 15m i z jakiś włókien wulkanicznych za 175
I np z tego co piszą tutaj tej wulkanicznej nie trzeba pokrywać farbą, a tą szklano/ceramiczną trzeba w celu impregnacji http://allegro.pl/bazalto...2118111011.htmljarek-malopolska - Śro 22 Lut, 2012 Na 99,9% jest to dokładnie ta tasma:
http://www.re5pect.pl/tas...x10m-biala.html
A na pewno jej szerokosc i długosc sie zgadza, poszło mi prawie całe 10m, natomiast wygladało to po owinieciu tak:
Niczym jej nie nasaczałem, nie malowałem, nie impregnowałem bo nic takiego w opisie jej nie było poza tym tutaj na forum była o tym rozmowa i wszyscy godnie mowili ze tylko zabandazowac i jazda