Mrozu - Czw 13 Gru, 2012 Pytanie czy zmiana flanszy wystarczy, bo mam w dobrych pieniążkach oryginał peugeot sport i się wahamkrzysiek_ - Czw 13 Gru, 2012 Mrozu, Dając flanszę zmieści Ci się przed chłodnicą? no chyba, że niemasz podwójnej ale moim zdaniem to nieprzejdzie..
Ja mam inne pytanie do znawców 16v. Miałem dobry wydech, ale 60mm z metalowym katem i przelotem na końcu i auto nie jechało (podobno dedykowany pod A-grupę więc może kręcony motor ogarnąłby to lepiej..). Sprzedałem, założyłem starą pordzewiałą serię, ze środkowym i zgnitym katalizatorem i auto zapierdala
Mam teraz okazje założyć wydech od 8v, prosta rura 45mm od kolektora + sam końcowy i teraz pytanie czy ciśnienie w układzie nadal będzie odpowiednie żeby to jechało?
Rozumiem, że dobry wydech to taki który stworzy warunki do "przepłukania" cylindra przy przekryciu zaworów czyli poprostu wydrze spaliny z cylindra czy coś pokręciłem?Mrozu - Czw 13 Gru, 2012 chłodnicę mam już pojedyńcząAnonymous - Nie 17 Mar, 2013 Układ na takich 2 tłumikach mocno głośny będzie ? http://moto.allegro.pl/aw...3101376512.html
Nadają się do czegoś te wyfuki czy nie ? Bo jak nie to będę musiał w Rm motors szukaćJakarti - Pon 18 Mar, 2013
wydaje mi sie, ze kupilem punto z czyms takim.. a to oznacza, ze jesli bedziesz odpalał samochód o 5 rano jadąc na ustawkę to Olsztynek będzie wstawał z Toba.kaziu1985pn - Pon 18 Mar, 2013 równie dobrze mógłbyś dac samą rure :DAnonymous - Pon 18 Mar, 2013 No to memory fajf , Rm motors i wszystko jasne ! Janusz - Śro 20 Mar, 2013
będzie głośny jak moje clio Dariano - Pon 25 Mar, 2013 Wszystko ładnie pięknie, rozumie że wydech do 1,6 ma być 2,25cala i żeby mieć dobrze ogarnięte to muszę jechać na południe do MG(w opcji spawany) Tak?! Pytanie brzmi : sprawdzona opcja do VTI dwa przelotowe i końcowy , czy jeden przelot i końcowy lub jeszcze coś innego proszę o podpowiedzi w temacie . Lepiej spawać czy kupić gotowiznę ? Temat bardziej będę wałkował koło wakacji ale rekonesans muszę przeprowadzić już CHRZANEK - Pon 25 Mar, 2013 Darku auto na codzień do jazdy czy tylko upalanie ???
Jeżeli tylko upalanie to ja bym poszedł wyłacznie w przelotowe , najlepiej jeden
Jak na ulice to musi być cichy - więc układ bym zrobił taki jak fabrycznie, tylko na szerokiej rurze.Dariano - Pon 25 Mar, 2013 Do codziennej jazdy to za dużo powiedziane, na tor i żeby po mieście przelecieć od czasu do czasu a i na ten tor dojechać tak żeby mi łeb nie odpadł bo na lawetę i coś do targania mnie nie stać