po chuy robią takie sztywne? nie lepiej od razu zrobić taką, żeby nie trzeba było jej modzić?
lepiej i da sie... ale goscie zalali najtwardsza mieszanka i powiedzieli ze jak będzie zbyt twardo to można nawiercić czy jakoś tak to Geko z nimi gadał.... jak się zerwie to sie zaleje miększą mieszanka i będzie dobrze ale krawężników tez nie przewiduje vitesse - Czw 14 Sty, 2010 seryjna poduche mozna w rekach zginac do 2 cm, na aucie niech bedzie 3cm a to juz duzy zakres ruchania i lewarek lata na boki
z pouliretanu niech sie wygnie max 0,5 cm, bo rekach nawet niedrgnie,
ja nawiercilem 3 albo 4 rowki wiertlem 5 mm dlugie na 2 cm, ale duzo lepiej nie jest ona jest poprostu twarda, najbardziej nmnie irytuje drganie na biegu jalowym podczas jazdy jestt okeyJanusz - Czw 14 Sty, 2010 drgania są fajne ja sobie kładę telefon na prawym i patrze jak na wolnych podskakuje KonradMK - Czw 14 Sty, 2010 może te nawiercenia są gówniane, każda poducha pracuje w jakiejś płaszczyźnie, może trzeba najpierw pomyśleć a potem wiercić? macie jakieś foty tej poduchy?Anonymous - Czw 14 Sty, 2010 qbus - Czw 14 Sty, 2010
tym moze zalac fabryczna i bedzie okey?KonradMK - Czw 14 Sty, 2010 myślę że tak, tylko nie zalewaj uszkodzonej poduszki bo długo nie pojeździ i takJanusz - Czw 14 Sty, 2010
qbus napisał/a:
jak masz bude obspawana
i właśnie ten temat nie daje mi spokoju...... bo moja buda nie jest obspawana...
i co teraz...?? niech ktoś wyjaśni bo tego nie ogarniam, co sie mi rozejdzie a co nie...;p ewentualnie da się to zrobi w prawie stockowym samochodzie?? jaki koszt itp itd qbus - Czw 14 Sty, 2010 co sie rozejdzie to nie wiem, w saxo/106 pekaja elementy laczenia dachu ze slupkami z przodu i z tylu, rozchodzi sie podloga w bagazniku (znajomy ktory spawa klatki pokazywal mi to na przykladzie auta masteli ze bardzo czesto spotyka sie wlasnie z ubytkami w tych miejscach)
trzeba rozebrac wnetrze i albo pospawac w wlasnym zakresie albo komus oddac, sredni koszt obspawania calej budy to 600 złJanusz - Czw 14 Sty, 2010
qbus napisał/a:
co sie rozejdzie to nie wiem, w saxo/106 pekaja elementy laczenia dachu ze slupkami z przodu i z tylu, rozchodzi sie podloga w bagazniku (znajomy ktory spawa klatki pokazywal mi to na przykladzie auta masteli ze bardzo czesto spotyka sie wlasnie z ubytkami w tych miejscach)
trzeba rozebrac wnetrze i albo pospawac w wlasnym zakresie albo komus oddac, sredni koszt obspawania calej budy to 600 zł
i to ze mam twardsza poduchę odrazu mnie kwalifikuje do obspawania budy?? bo w sumie to mam twarda jedna poduchę pod silnik, i jedna pod skrzynie.qbus - Czw 14 Sty, 2010 a trzesie Ci sie buda? jak sie trzesie to imo kwalifikuje do obspawania
poza tym w kazdym aucie ktorym chcemy upalac pasowalo by taki zabieg wykonac.Janusz - Czw 14 Sty, 2010
qbus napisał/a:
a trzesie Ci sie buda? jak sie trzesie to imo kwalifikuje do obspawania
poza tym w kazdym aucie ktorym chcemy upalac pasowalo by taki zabieg wykonac.
hmmm.. no wibruje... spotkamy się to mi powiesz 600 zl przy założeniu ze sam wszystko wybebeszam?? Czy wtedy oprócz satysfakcji i kilku dodatkowych kilogramów będzie jakaś różnica w prowadzeniu, zachowaniu lub czymś takim??Barejka - Nie 11 Kwi, 2010 karwa nie moge znalesc tematu o poduszce pod skrzynia, dzisiaj szykuje sie troche upalic dziada, wiec aku wkladam z ladowania, i widze ukrecona srube przy skrzyni, przygladam sie dokladniej i ktos przykrecil na dwaie sruby a trzecia to szpilka. I tak jedna sruba ukrecona szpilka juz od dawna nie widziala nakretki, wisi tylko na jednej do polowy wykreconej srubie niezly drut ktos zrobil i mam pytanie czym wykrecic ta urwana szpilke i jakie zakupic zeby problem sie nie powtorzyl?qbica - Nie 11 Kwi, 2010 to i tak dobrze ze skrzynia dalej wisi, mi pekla obudowa pod poduszka kiedys bo tez byla tylko jedna sruba w calosci a dwie byly wyrwane razem z gwintem z obudowy. Rozwiercilem obudowe na wieksze sruby, wkleilem szpilki na kleju do gwintów i teraz trzyma elegancko