Techniczne - Problemy z Saxo, historia, rozbudowa...?
Przem_106 - Sob 01 Lis, 2008 Witam!
W Bydgoszczy masz 3 firmy budujące klatki i spawajace budy: Pro-tuning, Dakar-rally i Pan Gagacki!
W Toruniu też sa osoby zajmujące się przygotowaniem aut do sportu.
Przyjedź w przyszłą niedzielę na Mini-Maxa na poligon - są to rajdowe mistrzostwa Torunia które masz pod nosem.
Poznasz wiele osób przygotowujących auta do sportu i nie tylko.
Mogę posłużyć za twojego przewodnika. Znajdziesz mie w czarnym 106 rallyeAnonymous - Nie 02 Lis, 2008 HEJ!
No to przyszła niedziele już mam zarezerwowaną
Niestety w piątek miałem nieciekawe zdarzenie. Otóż po kilku sprintach, pojawiło się głośne walenie, szarpie skrzynią, przy skręconych kołach->> Przegób...? <HELP>GeKo - Nie 02 Lis, 2008
Mr Lucky 13 napisał/a:
HEJ!
No to przyszła niedziele już mam zarezerwowaną
Niestety w piątek miałem nieciekawe zdarzenie. Otóż po kilku sprintach, pojawiło się głośne walenie, szarpie skrzynią, przy skręconych kołach->> Przegób...? <HELP>
Moze poduszka po prawej stronie pasażera, ale niech sie wypowiedzą spece: Chrzanek, Saxorulez.Loko - Pon 03 Lis, 2008 Jak się urywa ta poduszka to telepie budą wydając różne dźwięki, ale niezależnie od tego czy są skręcone koła, po prostu łapa silnika skacze sobie po podłużnicy.Anonymous - Pon 03 Lis, 2008 W sumie na prostych kołach też szarpnie czasami ale znacznie rzadziej. Natomiast na skręconych aż widać jak koło skacze... , budą też nieźle szarpie.
Wczoraj dokulałem się do swojego mechanika, podstawiłem mu auto i dzisiaj powinienem już wiedzieć co i jak. Jakiś czas temu odkręciła sie poduszka, ale dolna od silnika.M - Pon 03 Lis, 2008 Moze przegub tez juz wymiekl?
NIeznam sie na saxo ale tak mialem w swoim bolidzie.Anonymous - Pon 03 Lis, 2008 No ja miałem urwaną skrzynie, ukręconą półoś, ale objawy są inne niż wtedy dlatego pomyślałem o przebugie, tak przy okazji drogi jest taki przegub...?M - Pon 03 Lis, 2008 Oj to juz niech koledzy od saxo sie wypowiedzą, ja nie mam zielonego pojecia Anonymous - Pon 03 Lis, 2008 Oki dzięki za sugestie Anonymous - Pon 03 Lis, 2008 I już wszystko wiadomo - dokończyłem poprostu moją skrzynkę - poszła zębatka w mechanizmie różnicowym, to właśnie powodowało szarpanie, bo raz napęd był, raz nie. Cieszę się nawet, bo w końcu będe mógł wymienić skrzynię (zostaje przy tej co miałem, oryginalne przełożenia). Szukam czegoś bliżej, ale jeśli nic nie znajdę bliżej to przyciągne stąd. http://frans-auto.pl/. 600 pln plus vat, plus 70 pln przesyłka także chyba tragedii nie ma. Kolega Fydi pisał, że Loko kupiłtam skrzynie i jest bardzo zadowolony.106 - Pon 03 Lis, 2008 tez od nich kiedys bralem .. bylem bardzo zadowolonyAnonymous - Pon 03 Lis, 2008 No to już decyzją zapadła tylko jeszcze trzeba miedziaki wysypać, ze świnki skarbonki CHRZANEK - Pon 03 Lis, 2008
Mr Lucky 13 napisał/a:
poszła zębatka w mechanizmie różnicowym
Ktoś miał u nas podobną awarię...
Chyba Polll...
Albo Grzech bo to jest "Gearbox killer" fydi - Pon 03 Lis, 2008
Mr Lucky 13 napisał/a:
600 pln plus vat, plus 70 pln przesyłka także chyba tragedii nie ma. Kolega Fydi pisał, że Loko kupiłtam skrzynie i jest bardzo zadowolony.
ja nie mogę, ale tam jest tanio Anonymous - Pon 03 Lis, 2008 NOO, nic tylko brać hehe