To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Problemy z Saxo, historia, rozbudowa...?

Anonymous - Pon 03 Lis, 2008

kolega Przem_106, zaprosił mnie na kajtki w niedziele, ale nie wiem czy zdążą z moj ą skrzynią na czas. najwyżej przyjadę backup'owym saxofonem :P

czy to możliwe, że komplet b6 do saxo bez sprężyn to coś koło 1100-1200 pln...??
martin.h - Pon 03 Lis, 2008

Mr Lucky 13 napisał/a:
czy to możliwe, że komplet b6 do saxo bez sprężyn to coś koło 1100-1200 pln...??

Niestety tak.

fydi - Pon 03 Lis, 2008

Ale na pocieszenie dodam, że b6 jest w pełni regenerowany w Zerkopolu :]

tak sie zdziwiłem, bo ostatnio widziałem za 1600 komplet... Ale te komplety są sprzedawane bez sprężyn i jak teraz właściwie zastąpić seryjną sprężynę, jaką sprężynę dobrać do wagi autka...?
Niemy - Pon 03 Lis, 2008

dużo osób tu jeździ na Eibach pro kit (ja tez) i chyba nikt nie narzeka

http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=90187

to jest sprężyna -30mm

A to prawda, że są różne kolory sprężyn eibacha i oznaczają różne twardości...?
Loko - Pon 03 Lis, 2008

Mr Lucky 13 napisał/a:

Tak, bilsteina w polsce kupuje się tutaj, mają bezkonkurencyjne ceny:
www.mts24.com

Co do eibacha, to do saxo są dwa rodzaje spreżyn -30 mm, liniowa, o twardości takiej jak seryjna sprężyna i -45 mm, progresywna, kolory grają jakąś tam role w autach gdzie sa do wyboru różne twardości przy tym samym obniżeniu.

Przem_106 - Pon 03 Lis, 2008

Generalnie jeśli chodzi o Bilsteina, to są różne modele B6, B8, Motorsport N-grupa, gruby Bill z Zerkopolu!
Sprężyn Eibacha tez jest sporo: pod seryjne talerze (śr wewn 130mm), pod gwint Peugeot Sport (śr wewn 90mm), pod gwint zerkopol (śr wewn 60mm)
Najpopularniejszy zestaw to B6 plus seria sprężyna (lub Eibach Pro-kit)
Na takim zestawie oblatasz KJS-y, ulicę, a nawet PPZM od biedy

CHRZANEK - Pon 03 Lis, 2008

Przem_106 napisał/a:
Najpopularniejszy zestaw to B6 plus seria sprężyna (lub Eibach Pro-kit)
Na takim zestawie oblatasz KJS-y, ulicę, a nawet PPZM od biedy

Dokładnie :)

Anonymous - Wto 04 Lis, 2008

Już mi przeszło na KYB, zostane przy pierwotnym wyborze czyli B6, mam nadzieje, że będzie dobrze się śmigało :rotfl:
Anonymous - Śro 05 Lis, 2008

Skrzynia zamówiona i zapłacona, ale przez cały dzień nie zdążyli jej wysłać i dopiero jutro z rana wyślą, pewnie na piątek będzie, więc nie wiadomo czy zdążę do weekendu się wyrobić...
Anonymous - Pią 07 Lis, 2008

No ja wiedziałem, że będzie BUBA!! Skrzynia jeszcze nie doszła, a koleś na dzisiaj popołudniu i na jutro ma już poumawiane fury, a że zbliża się długi weekend...... nie no po co ja się tu dołuje :P

Na mini maxie się pojawię, ale przyjadę Xantiolotem z kolegą :D

see you there :rotfl:

Maciusiowy - Pią 07 Lis, 2008

już chyba wiem skąd Twój nick 'Lucky_13' :>
Anonymous - Pią 07 Lis, 2008

Akurat zazwyczaj udaje się i strasznie farciaste życie prowadzę stąd nik, ale tym razem przegerałem z czasem :/ o_O