Marek23 - Czw 18 Gru, 2008 B6, przód na grubym wkładzie, gwint, tył wąski. Robione i ustawiane w Zerkopolu.
Kupisz coś innego, będzie słabe i w końcu i tak kupisz Billa. Been there, done that,CHRZANEK - Czw 18 Gru, 2008
GeKo napisał/a:
Bad-i napisał/a:
nie ma alternatywy dla billa, jest jeszcze proflex albo HP racing
Jest jeszcze GAZ Shock.
W Ohlinsie pewnie też by się pofatygowali...Loko - Czw 18 Gru, 2008 A ten GAZ? to co to jest, to jest półka ohlinsa i proflexa? a jak cenowo? Jezdzi ktoś na tym?rasta - Czw 18 Gru, 2008
Loko napisał/a:
A ten GAZ? to co to jest, to jest półka ohlinsa i proflexa? a jak cenowo? Jezdzi ktoś na tym?
Z google umiem korzystać i strone widziałem, nie dostaniesz pomógł Michał - Czw 18 Gru, 2008 JA mam/miałem billa. Regenerowałem. Mistrz sprawa poprostu ...Bad-i - Pią 19 Gru, 2008 moze ktos wiecej napisać o tym GAZ-ie bo ze strony to nic konkretnego sie nie dowiemyMarek23 - Pią 19 Gru, 2008
Cytat:
moze ktos wiecej napisać o tym GAZ-ie bo ze strony to nic konkretnego sie nie dowiemy
Ja Ci moge napisać. Nie do końca sprawdzone wydumki są fajne. Kupujesz, jeździsz,sprzedajesz, kupujesz Bilsteina. Bardzo fajna przygoda.Bad-i - Pią 19 Gru, 2008 Marek ale ja doskonale Ciebie rozumiem, sam jezdze na Billu i Proflexie.
Nigdy bym te3go nie zaminiel na nic innego - pytam sie tylko o "tą nowość" o której nigdy nic nie słyszałemMarek23 - Pią 19 Gru, 2008 W czym Ty masz Proflexa?saxorulez - Pią 19 Gru, 2008 GAZ jest oceniany w Anglii "in plus". Czytałem testy tego zawieszenia w nowym Clio i po założeniu poprawiło czasy na torze. W dodatku możliwość regulacji faktycznie działa.Marek23 - Pią 19 Gru, 2008 Być może, a wręcz pewno tak jest. Ale u nas jest jeden prawdziwy tor i parę mini. Bilstein jest uniwersalny, dobry na tor, a poza tym na drodze/oesie super się sprawdza.Bad-i - Pią 19 Gru, 2008
Marek23 napisał/a:
W czym Ty masz Proflexa?
w pugu na tyle
na przodzie, HP racingnox - Pią 19 Gru, 2008 Gaz tylko na równy tor billi ogarnia dobrze nierówności .
na + Gaza jest cena od około 1800-2000 za podstawowego Gwinta do około 3000-3500 za topowa wersje , w Uk na tym ścigają sie z mojego doświadczenia to na forach forda 95% wybiera Gaz'aGeKo - Pią 19 Gru, 2008 Ja w tej chwili poważnie interesuje się tym Gazem. z kitów są 2 rodzaje GHA oraz GGA
GGA to już tzw Gruba laga przód ma regulacje bump/rebouund i tył tak samo
w GHA przód rebound oraz wysokość a tył bump/rebound.
Jeśli ktoś byłby poważnie zainteresowany zapraszam na pw. Podam ceny czas oczekiwania itd.