auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
Wysłany: Śro 05 Gru, 2007
rudeloo , mistrz !!!!
mikson [Usunięty]
Wysłany: Śro 05 Gru, 2007
a ja polecam szybka salatke z surimi:
jmk przeklejone:
ponieważ zawsze jak ktoś chce do nas wpaść dobrze mieć jakiś szybki przepis na zrobienie szybkiej sałatki ktorej czas nie powinien przekroczyc nakladu pracy 15min,
oto mój
szybka salatka z surimi paluszki krabowe
makaron ryzowy zalac wrzatkiem i posolic odczekac z 10min i odlac wode
ogorek surowy pokroic w kosteczke, dosypac puszke kukurydzy
paluszki krabowe 250g pokroic w plasterki .5cm dodac do reszty
przyprawy to koperek i majonez na koniec i troszke wycisnietego czosnku jak ktos lubi
pycha,
10min roboty
smacznego
Ostatnio zmieniony przez Pią 07 Gru, 2007, w całości zmieniany 1 raz
w tym watku sa tylko przepisy bez fotek, jak zrobie ta salatke niedlugo to zapodam dodatkowo
przypomniala mi sie fajna szybka salatka z tunczykiem na ostro ,moj przepis
puszka dobrego tunczyka np lisner lub black rose w sosie wlasnym w duzych kawalkach
puszka czerwonej fasolki
majonez , natka pietruszki lub rukoli ,, troszke soku z cytryny wycisnac np 1/4cytryny
troszke swierzego slodkiego chilli pokrojonego drobniutko ewentualnie w proszku i soli do smaku
zamieszac i gotowe
czas przygotowania 3minutki
smacznego
*paula* [Usunięty]
Wysłany: Czw 06 Gru, 2007
Witam witam
Znam wielbicieli tego smakolyku
Gotujemy ryz, w miedzyczasie kroimy szyneczke na drobno. Otwieramy puszke z kukurydza. Wrzucamy do duzej misy. Ugotowany ryz studzimy. Wyspujemy do miski. Mieszamy. Dodajemy majonez, sol, pieprz etc. Mieszamy i....Smacznego
Ps. dla bardziej spragnionych mozna dorzucic pomidora i starty ser, ogorka, czy co tam jeszcze chcecie