Wysłany: Czw 20 Kwi, 2006 Towarzystwa Ubezpieczeniowe
Mam pytanko w jakich towarzystwach ubez. macie fury poubezpieczane ?? i co sadzicie o LINK 4 najbardziej jestem zainteresowany zdaniem tych co maja własnie tam ubezpieczone samochody lub znaja kogos kto mial juz jakies doswiadczenia z ta firma narazie mam jeden pozytyw ze strony saxorulez i nie kryje ze wasze zdanie bedzie miało znaczacy wpływ na mój wybór.
Yarisa mam w pakiecie toyoty w Hestii, a jak ubezpieczałem prelude to zrobiłem solidną kalkulację i mi wyszło najtaniej w towarzystwie Uniqa. Wyszło nawet taniej niż w Link 4 (liczyłem za pomocą ich kalkulatora na stronie) i taniej niż w PTU. A słyszałem kilka pozytywnych opinii na temat Uniqa, więc się długo nie zastanawiałem.
Wcześniej ubezpieczałem samochody w PZU a potem w Warcie - miałem jakieś szkody i w jednym i w drugim i muszę przyznać, że o wiele lepiej było wszystko załatwiane w Warcie. Ale to było jakieś 3 lata temu i wcześniej, więc trochę się mogło pozmieniać.
ja mam ubezp w Alianz Polska i jestem zadowolony-profi obsluga i niskie ceny
Link 4 ZDECYDOWANIE odradzam! moj dobry znajomy mial tam ubezpieczone auto i wszystko bylo ok, az do wypadku.Ubezpieczyciel szukal dziury w calym, standardowe oszustwa typu obliczanie ubezpieczenia od wiele nizszej kwoty niz ta na ktora auto bylo ubezpieczone itd.W koncu na nic sie zdaly odwolania, Link 4 wyplacil zanizone odszkodowanie, na co qmpel sie nie zgodzil, podal sprawe do sadu i sad przyznal mu racje i zasadzil odpowiednie odszkodowanie.Chyba jasno opisalem sprawe, zatem NIE POLECAM!
Grzesiek VTS You cant handle the truth! Czy to jest saxo ??
auto: saxo 2 x 16V
silnik:: 1.6
moc: 136 i ??km Pomógł: 19 razy Dołączył: 13 Gru 2005 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw 20 Kwi, 2006
Ja jestem w PZU zadowolonie w 100% AC OC NW wszystko.
Kiedy koleś mnie przytarł na parkingu to jego ubezpieczenie nie chciało zapłacić wiec pojechałem do pzu i wyceniłem z własnego AC, wypłacili bez żadnych problemów co do grosza i kasa w ciągu 2 tygodni była .Potem sie sadzili z Samopomoca żeby oddal im kasę z Oc sprawcy .WIEC PZU jest oki fakt ze cena nie jest mała bo place 1920zl za wszystko saxo jest ubezpieczone na 21 tys zł.
1st - nie korzystaj z Link4! Kancelaria ojca zajmuje się głównie likwidacją szkód komunikacyjnych, więc wiele ZŁEGO się nasłuchałem o tej ubezpieczalni. Jak będzie trzeba, to podam kilka przykładów.
Osobiście, polecam oczywiście Allianz - mam tam ubezpieczone wszystkie auta, dom i siebie. Nigdy nie miałem żadnych problemów.
odświeżam
czeka mnie odnowienie OC+AC
teraz mam w PZU, ale składka na kolejny rok jest 2x większa niż jak kupowałem auto
(uwielbiam te promocje przy zakupie)
nie dam się robić w konia, więc poszukam taniej
i teraz tak
koszt w Hestii wynosi ok 70% ceny z PZU
koszt w PTU to ok. 50% ceny z PZU
czy ktoś ma dośw. z powyższymi ubezpieczycielami?
ja kupuje w mbanku, OC na bmw wyszło mi 500zl na cały rok.
wiem wiem
OC można brać gdziekolwiek bo to nie jest istotne
gorzej z AC - tutaj mogą pojawić się problemy
napisałem do dealera, ale obawiam się że to była fajna promocja, ale jednorazowa
auto: ...bus
silnik:: jest
moc: jestkm Pomógł: 167 razy Dołączył: 03 Cze 2007 Skąd: z dupy
Wysłany: Nie 14 Lut, 2010
niedawno likwidowałem szkodę w PTU (z AC) i trochę kiepsko to wyglądało - długo musiałem czekać na rzeczoznawcę (w końcu sam pojechałem do nich [samochód był jeżdżący]), okazało się, że trzeba zrobić drugie oględziny - po długim czasie i odwlekaniu rzeczoznawca oparł się ostatecznie na zdjęciach z warsztatu (bo nie miał czasu/nie chciało mu się przyjeżdżać), z kasą też kilka tygodni poślizgu było.
a no właśnie
wiesz, ja nigdy nie korzystałem z usług ze składki AC (odpukać), ale jest coś takiego jak złośliwość losu, raz weźmiesz coś taniej albo nie wykupisz składki i ciach, jest problemik
dzięki, chyba jednak wybiorę Hestię
Podobno Allianz jest wysoko w rankingach. A ich ubezpieczenia też wcale drogie nie są, ja przechodząc z PZU zmniejszyłem składkę na OC z 800 zł na 390.