auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie 23 Kwi, 2006 Focus 1.6 vs Civic 1.4
To ja dla odmiany opisze jak dostałem po pupie.
Samochody to Ford Focus 1.6 100km i Honda Civic 6 gen 1.4 90 km.
Wyścig byl ustawiony, postanowiliśmy sprawdzić te dwa autka, no i niestety nie udało mi się poszaleć
Można powiedzieć że jechaliśmy 5 razy, ale dwa starty były spalone, raz kumplowi nie wszedł bieg a raz mi wiec ostateczny wynik to 2:1 dla hondy.
Na starcie straszna porażka forda za każdym razem na jedynce dostawałem ponad długsć samochodu i potem 2 i 3 powolutku zaczynałem odrabiać. Z tym odrabianiem tez nie było zbyt kolorowo, bo tylko raz udało mi się wysunąć o jakąś długość samochodu do przodu, a dwa razy mój przód zdąrzył dokulać sie tylko gdzieś w okolice drzwi hondy. Nie wiem na jakim dystansie się ścigalismy, ale dochodzilismy do jakiś 120 na 3 i koniec.
No ale jednym słowem dostałem po dupie i tyle
pocieszeniem powinno byc to ze pomimo tego iz przegrałeś masz większy bagażnik
No chyba że focus to hatchback a civic to sedan... w tym przypadku honda miałaby też większy bagażnik.
A tak swoją drogą to miałem kiedyś takiego civica w sedanie i był całkiem przyjemny. Jak się go odpowiednio przeciągało na biegach to potrafił całkiem fajnie, jak na tak mały silnik, się odpychać, choć oczywiście rakieta to to nie była. Dobrze go wspominam