auto: Civic / Copen
silnik:: b16a
moc: 167 KMkm Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Skąd: Warsaw city
Wysłany: Pią 28 Gru, 2007 Cyfrowy polsat vs n
Panowie mam dylamat bo niewiem na co sie zdecydowac. Kupilem sobie 32" LCD (nie full HD tylko HD ready) poniewaz umnie w bloku niema kablowki chce zalozyc sobie antene.
Sa 3 opcje:
- Cyfrowy Polsat
- Cyfra +
- n
Interesuje mnie abonamnet tak ok 40zl. Zarowno Polsat jak i n maja teraz promocje.
W polsacie 5 miesiecy za darmo a potem 38z miesiecnzie. Ofeta Polsat
n - aktywacja za darmo, przez 3 miesiace wszystko zadarmo ogladasz wszystkei pakiety, potem okolo 40zl abonament.
Oferta n
Czy ktos z was ma albo polsat albo n? Chetnie wyslucham wasze opinie na ten temat. Pozdr
Nie wiem jak teraz, ale n byl znany z tego ze mial strasznie kiepski bitrate na innych kanalach niz hd, efekt taki ze nawet ich firmowy tvn wygladal lepiej z kablowki niz z dekodera n-ki, jesli sport Cie interesuje to mieli tez najgorsza chyba mozliwa oferte z platform w pl.
Nie wiem jak teraz, ale n byl znany z tego ze mial strasznie kiepski bitrate na innych kanalach niz hd, efekt taki ze nawet ich firmowy tvn wygladal lepiej z kablowki niz z dekodera n-ki, jesli sport Cie interesuje to mieli tez najgorsza chyba mozliwa oferte z platform w pl.
Z tym się niezgodze w żadnym stopniu.
Mam w domu telewizje nowej generacji od kąd tylko weszła na rynek a zrezygnowaliśmy dla niej z Cyfry +
Na początku mieliśmy zwykły dekoder Telewizji nowej generacji bo nie weszły jeszcze dekodery z nagrywarką i dyskiem twardym.
Po misiącu tata wymienił juz na dekoder z nagrywarką i hdd, zaznacze że jak coś się stanie z dekoderem popsuje sie czy coś w tym stylu idziesz do punktu sprzedaży i od ręki dają Ci nowy dekoder.(w Cyfrze za wymiane pilota do dekodera musieliśmy płacic)
Teraz dodali więcej opcji,co 2 tygodnie na dysk twardy są ściągane nowe filmy,VOD czyli filmy na życzenie.
Teraz też będzie można po nowym roku dokupić sobie kanały HBO w cenie 20-25zł
Marcel [Usunięty]
Wysłany: Pią 28 Gru, 2007
ja wybierałem z tata jakas platforme i wypadło na CYFRE+
sugerowalismy sie pakietem Sport w C+
poza tym za dodatkowa oplata u montera rozprowadza ci sygnał na kilka TV niezaleznie , kolejnym plusem było to,ze dekoder jest na twoja własnosc (nizszej klasy) za 1zł a te HD od 10-20zł m-c ....
Polsat wg mnie jest kiszka, N-ka w sumie dosc zblizona do C+
A My z Cyfry zrezygnowaliśmy
aczkolwiek poprawiło się u nich troszeche bo Telewizja Nowej Generacji narobiła na rynku zamieszania.
I Cyfra też powoli wprowadza HD i filmy 16:9
Dziuku nie zgadam się z tą złą jakością odbioru
auto: MZK KZK PKP
silnik:: zależy który
moc: jest w tobiekm Pomógł: 33 razy Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: Katowice
Wysłany: Pią 28 Gru, 2007
A ja miałem dekoder cyfry podłaczony do kompa i miałem wszystkie nanały C+ za 25 zł miesiecznie
NIestety przez problemy z kompem zrezygnowałem i teraz nie umien nawiazac na nowo kontaktu z gosciem
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
Wysłany: Sob 29 Gru, 2007
Stacho_16V napisał/a:
dzik napisał/a:
Mam w domu telewizje nowej generacji od kąd tylko weszła na rynek a zrezygnowaliśmy dla niej z Cyfry +
Na początku mieliśmy zwykły dekoder Telewizji nowej generacji bo nie weszły jeszcze dekodery z nagrywarką i dyskiem twardym.
Po misiącu tata wymienił juz na dekoder z nagrywarką i hdd, zaznacze że jak coś się stanie z dekoderem popsuje sie czy coś w tym stylu idziesz do punktu sprzedaży i od ręki dają Ci nowy dekoder.(w Cyfrze za wymiane pilota do dekodera musieliśmy płacic)
Teraz dodali więcej opcji,co 2 tygodnie na dysk twardy są ściągane nowe filmy,VOD czyli filmy na życzenie.
ale ześ ku.rw.a wtłumaczył dzikowi.
Czyli lepiej brać N bo wymieniają dekodery od ręki, i piloty sa za darmo .. siet, napewno dymkowi o to chodzi. Daj jakies konkrety dziecko.
Stach, az sprawde przy okazji jak wyglada teraz n-ka. Ich problem to byl bitrate i miejsce na transponderach. Bili rekordy w upychaniu kanalow a bitrate TVP byl duzo gorszy niz darmowego trwam. Nawet MPEG4 cudow nie zdziala.
Na czym ogladasz n-ke?
PS. mialem nadzieje do n-ki ale szybko mi opadlo, rowniez mialem nadzieje na sensowna oferte multiroom ktora dlugo zapowiadali. Skonczylo sie na konwerterze. Chyba ze cos sie zmienilo, nie sledze juz tego rynku.
ale ześ ku.rw.a wtłumaczył dzikowi.
Czyli lepiej brać N bo wymieniają dekodery od ręki, i piloty sa za darmo .. siet, napewno dymkowi o to chodzi. Daj jakies konkrety dziecko.
Pójdz wymień dekoder w cyfrze to będziesz wiedział o co chodzi jak Ci sie spierdoli dekoder to mozesz go sobie w dupe wsadzić bo na wymiane możesz czekać dniami i tygodniami bynajmniej u nas w Lublinie tak jest i tutaj mi chodziło o sposób traktowania klienta jak by sie trudno domyśleć! dlatego dla mnie to jest minus dla Cyfry !
Taksamo jest to minus jak nas potraktowali 2 lata temu mówiąc że nie będą wprowadzać HD i filmów 16:9 bo Polska to za biedny kraj i nas nie będzie stać na telewizory HD ! Po tym jak zaistniała telewizja N odeszło od Cyfry i Polsatu multum ludu i dlatego teraz dają niby takie wspaniałe promocje żeby zwabić klientów,sąsiad który ma Cyfre to powiedział że tylko ma nowy kanał Canalu + 16:9 i tyle !
I jak narazie to Telewizja N ma kilka kanałów z HD a nie cyfra czy polsat !
PS: Michał może Ty powiesz coś na temat N albo Cyfry czy Polsatu ?
Ostatnio zmieniony przez Stacho Sob 29 Gru, 2007, w całości zmieniany 3 razy
sąsiad który ma Cyfre to powiedział że tylko ma nowy kanał Canalu + 16:9 i tyle !
jak tyle sobie wykupił to tyle ma. Na bank jest jeszcze Discovery w HD. Wiem, bo dziś pytałem
_________________ Poznań: 22,5cm
Misiek_lbn Aż żal się spieszyć na tym forum victory is mine !
auto: Lancer Evo VII
silnik:: 2.0
moc: 330km Pomógł: 17 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Skąd: Horsham
Wysłany: Sob 29 Gru, 2007
Stacho_16V napisał/a:
klijentów
[OT]
klientów
[/OT]
dziku, czy w zwykłym, jakimś nei zmyślnym TV będzie różnica o której mówisz z odbiorem ??
czy wtedy raczej decydować się na to kto ma lepszy pakiet, niż na odbiór na opcjach, których pewnie w TV nie ma ? )
dziku, czy w zwykłym, jakimś nei zmyślnym TV będzie różnica o której mówisz z odbiorem ??
czy wtedy raczej decydować się na to kto ma lepszy pakiet, niż na odbiór na opcjach, których pewnie w TV nie ma ? )
Dramatyczna roznica. Crt wszystko zniesie. Taka wada nowych technologii.
Stachu, co moge obejrzec w n-ce w HD? Hokej? Discovery?
Wole doplacic do cyfry i miec dobre kanaly filmowe. Lepiej obejrzec dobry film w SD niz setny raz latajace po lace antylopy w HD.