ten chiniol nie wygląda źle, mam na niego lekkiego napała, z moich informacji wynika, że rulez też
To co - ile bierzemy?
stux [Usunięty]
Wysłany: Pią 04 Sty, 2008
Wlasnie od jakiegos czasu tez sie zaczalem w tym rozgladac. Szukam czegos w stylu 350mm + zamsz. Zainteresowaly mnie oferty sabelta np. - http://www.sabelt.com.pl/...mm-gleboka.html
Jak za tę cenę to chinska wyglada na prawde dobrze ... szkoda ze nie zamsz
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Moja, jestem mega zadowolony. Nie jest zbyt mala, srednica to moze 1cm mniej od orginalnej.
Jak dla mnie ma super odsadzenie, zamsz troche starty ale mimo to ladnie sie trzyma w rekach.
Bardzo lekka.
Jedyny minus lub kwestia przyzwyczajenia, to spora odleglosc do kierunkow, wajchy do szyb itd.
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
No to tak, mam ta kiere jakos od sierpnia, nadal nic sie z nia nie stalo, nie jest powycierana i dobrze sie trzyma , jesli chodzi o jakosc to jest ok, na pewno sparco czy sabelt bedzie mialo lepszj jakosci skóre i homo, ale to tyle różnic.
Odsadzenie, mi pasuje idealnie kiera jest dosc blisko, do kierunków dosiegam koniuszkami palców, (mam niewielkie raczki )
Z takich kierownic bez homo to fomen jeszcze robi wersje w zamszu za 350 zł i xxl chyba tak samo, ale nie widzialem tych kierownic.
Do uzywania na codzien lepsza jest skóra, bo zamsz sie wyciera i trzeba jezdzic w rekawicach non stop.
Co do homologacji, to ostatnio na przegladzie pan mówil, ze jesli kiera nie ma homo to mozna miec problemy z policja.
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Bad-i napisał/a:
ja bym proponowal tak jak k-mart wrzucil SPARCO. Taka kiera to jakies 630 pln - odsadzenie 90 mm i srednica 350 (tylko i wylacznie zamsz)
Sparco mozesz miec w jakim chcesz wariancie 350 mm, i odsadzenia ok 60 lub 90, moze byc wieksza srednica, zamsz albo skora do wyboru. W takim wyglądzie jak monza, tylko różnia sie nazwami.
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Saxorulez: jak widzisz w zasadzie różnica jest taka:
1)Lepsza jakośc + prestiz + homologacja/atest = 600-650pln
2)Gorsza jakość + brak atestu = 200-250pln
W kazdym razie do upalania najlepsza będzie kierownica z odsadzeniem.
Jezeli auto tylko do upalania (a wszyscy wiemy że tak ) to szukaj modelu w zamszu.
Z tych tańszych to mysle że to co ma Loko jest OK.
Z tych droższych "markowych" najtańszy jest Sabelt i Oreca (ok 450pln)
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Loko napisał/a:
Bad-i napisał/a:
ja bym proponowal tak jak k-mart wrzucil SPARCO. Taka kiera to jakies 630 pln - odsadzenie 90 mm i srednica 350 (tylko i wylacznie zamsz)
Sparco mozesz miec w jakim chcesz wariancie 350 mm, i odsadzenia ok 60 lub 90, moze byc wieksza srednica, zamsz albo skora do wyboru. W takim wyglądzie jak monza, tylko różnia sie nazwami.
doskonale o tym wiem bo swoja zamawialem dokladnie tutaj:
a ja polecam -> http://sklep.istore.pl/sk...n,202151,0.html jakosc praktycznie identyczna jak w przypadku omp, owszem zamsz... wyciera sie jak sie jedzi bez rekawiczek... ale za to jaki lans ja w rekawiczki nie zainwestowalem powycierala sie owszem, ale precyzja trzymania jest i tak bardzo dobra, przy seryjnej kierownicy nieraz zdarzylo mi sie na kjsie ze przeslizgnela mi sie ona po spoconej dloni, jak zalozylem ta nie mialem ani jednego takiego przypadku, (jak to jest w przypadku tej skory z tych tanszych kierownic? 3-4 minuty nieustannego machania kierownica w 30 stopniowym upale mocno potrafia spocic rece) jak auto ma sluzyc do upalania to wtedy mozna zainwestowac w rekawiczki, jesli nie... kierownice zawsze mozna ponownie obszyc.