auto: 106 S16, Willy
silnik:: TU5J4 1.6 16V
moc: 168km Pomógł: 18 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 16 Sty, 2008 Lakierowanie całego auta.
Siema!
Czy orientujecie sie ile może kosztować polakierowanie całego auta (np. Civic'a 6gen)? Oczywiście chodzi mi o bardzo dobrą robotę, z przygotowaniem i demontażem elementów. Ile drożej może być za pomalowanie jeszcze wnętrza i komory silnika? Tak, żeby calutka fura miała nowy kolor...
Pytam Was z ciekawości, bo może ktoś miał jakies doświadczenia, słyszał itd. Nie udaje sie z tym do lakiernika, bo nie wiem w jakim stanie byłoby auto itd.
A dlaczego pytam? Od dawna chodzi mi po głowie zakup VTI, polakierowanie go na biało i zrobienie z niego repliki EK9 Type-R (zderzaki, dokładki, spoiler, felgi, wnętrze; potem zawias, hamulce i performance).
auto: XR2
silnik:: Kent 1.6
moc: nie wiadomokm Pomógł: 26 razy Dołączył: 11 Sty 2006 Skąd: Katowice
Wysłany: Śro 16 Sty, 2008
jakiś czas temu znajomy oddał capri gdzies pod Warszawe auto było całe gołe za lakier zapłacił jak dobrze pamięta~4500zł to było bez rozbierania ani ubierania auta zato lakier był pierwsza klasa .
Greg u nas w Lublinie ludzie biorą 200-300zł za element,
Zobacz sobie sharxa Clio jest ładnie pomalowane i gościu powiedział mi że pomaluje mi auto całe za 1800zł a jest naprade profi zrobiony i gościu jest pracowanikiem b.dobrej lakierni i znanej na lubelszyźnie.
gościu jest pracowanikiem b.dobrej lakierni i znanej na lubelszyźnie.
nie wiem jak Was, ale mnie to przekonało
nie ważne czy malował czy sprzedawał puszki z lakierem, ważne, że jest pracownikiem lakierni
sorki nie mogłem się powstrzymać
ogólnie coś takiego do mnie nie przemawia, nie ważne jest czy gość pracuje w dobrej albo złej lakierni, ważne jest jak robi robotę i czy jest polecany przez innych
mi kiedyś ktoś polecił lakiernika pod warszawą, jeszcze jak renie miałem, ale jakoś zwlekałem i odstawił do niego inny znajomy z klubu... jezuuuu jak mu auto pomalował, to był atrakcją na każdym spocie, mazy, zacieki, rysy, wszystko było
chyba się z tym gościem procesował, tamten go psami straszył itd. itp.
Lakiernik ktorego Stacho ma na mysli akurat znam, bardzo polecam.
Zaklad w ktorym pracuje jest bardzo drogi, normalne elementy typu blotnik, zderzak drzwi to 400zl.
Rozmawiałem z tym gościem co sprzedał Sharxowi Clio sam je pomalował i byłem zdziwiony jak to wygląda solidnie i całą robote za 1700-1800zł całe Clio więc uważam że warto
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Wysłany: Czw 17 Sty, 2008
tak, ale malowal to na wlasna reke w zakladzie w ktorym pracuje.
Jego szef (ktorego dobrze znam) napewno nie pozwoli by malowal samochod dla kogos w firmie i sam sobie ustalal ceny.
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Mozliwe, ale jakby nie patrzec Lublin lub ogolnie Polska po tej stronie wisly to nadal Polska B, tylko ze wiekszosc chce rownac ceny z wielkimi swiatowcami z Warszawy
K-mart, on mi mówił że malował to sam w swoim garażu.
Marcel [Usunięty]
wszystko zalezy od rodzaju lakieru ale jezeli to ma byc jakis "odcień" białego TYPE R to wg mnie koszta moga sie wahac w okolicach 4000-6000zł - oczywiscie z malowaniem całości i rozłożeniem na czyniki pierwsze
moj adam zajmuje sie odbudowa aut i tyle trzeba liczyc
jak cos zadzwon i sie dowiedz osobiscie 501 14 14 58