jesli z chlodnicy leci to są środki uszczelniające które należy wlać do chłodnicy,
kiedyś czytałem też o jakimś śmiesznym domowym sposobie ale nie pamiętam
co to było.... ale chyba jajko trzeba wbić do chłodnicy wtedy otwory się uszczelnią.
heheheh
przy okazji tej wypowiedzi proszę o zapoznanie się z podpisem moim pod postem...
zeby potem nie było!
:564:
_________________ "...i w tym momencie nawigacja mówi mi : "ZRÓB ALTONENA", no to bach rekaw..." cytat dr. prof. CHRZANKA - santo subito!!!!
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Śro 10 Maj, 2006
Jak Ci cieknie z chłodnicy to najlepszym adresem, jest adres hipermarketu :D
Słoiczek majonezu i będzie grało
To taki domowy sposób o którym słyszałem i nawet widziałem go w zastosowaniu
auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 11 Maj, 2006
moj papa kupil wczoraj na stacji takie cos co ma uszczelniac dziury.. z tym, ze napisane jest na opakowaniu, ze trzeba wlac bezposrednio do chlodnicy.. a u mnie tak nie mozna.. ewentualnie przez zbiorniczek ale tego wole nie ryzykowac jesli ma mi "zastygnac" w przewodach a od dolu nie wleje bo grawitacja chyba dziala w druga strone
Takie uszczelniacze się nie nadają. Jeśli już to wyłączyć z obiegu ten rząd, który jest dziurawy. Są do takich celów specjalne zakłady, robiłem tak kiedyś w Audi i było gitara.
Mnie zdarzył sie w lutym podobny przypadek , chłodnica zaczeła delikatnie przeciekać, zajechałem na stacje i zakupiłem srodek do uszczelniania.Co prawda chłodnica sie uszczelniła ale w aucie ogrzewanie zaczeło słabiej pracować.Podejrzewam ze kanaliki w nagrzewnicy sie pozatykały. Skończyło sie na kilkakrotnym płukaniu układu i zalutowaniu chłodnicy. Wystarczy ła dobra lutownica i szczere checi, co jest bezcenne, za wszystko inne mógłbym zapłacic karta Mast.....
auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 12 Maj, 2006
do ogledzin oddam chlodnice najwczesniej kolo srody - wteedy bede wiedzial cos dokladniej ale wydaje sie ze to alu bedzie bo tak jakos to widze
[ Dodano: Czw 18 Maj, 2006 ]
hahahahahah powiedzieli mi ze nie ma przeciekow w chlodnicy... lol kurwa ide im pokazac zdjecia hahaha ja pierdole.. co za idioci..