auto: maluch
silnik:: jeden sześć
moc: okurzaczkm Pomógł: 11 razy Dołączył: 07 Lip 2006 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Sob 16 Lut, 2008 [EXP] GOKART
Czas zapodać parę swoich fotek zanim bedzie kompromitacja na tle innych tematów z foceniem Wszyscy tutaj mają takie lufy że ja se swoją cyfrówką mogę co najwyżej pstrykać a nie robić foty... No dobra, sprzet to Pananasonic FZ30 hybryda z serii superzoomów z obiektywem 35-420 mm. "Sesja" robiona już przy zachodzącym słońcu więc czasy naświetlania dosyć długie od 1/8 do 1/30 przy średnich wartościach przysłony F3-F4. Wszystko robione z ręki co przy moich trzęsąch się łapach jest dla mnie nie lada wyczynem (jak piję to połowę rozlewam). To cud że wogółe coś wyszło. Dodatkowym niuansem jest to, że Panas strasznie szumi więc jedyne użyteczne ISO to 80 lub 100 więc ogólnie bajka...
Foty ze zlotu żaglowców w Szczecinie "TALL SHIPS RACES 2007"
Prawobrzeże (widać Dar Młodzieży i Kruzenstein'a)
Lewobrzeże
Trochę klimatów szantowych
Jak będą się podobac to wrzucę jeszcze parę fotek
Pisać jak Wam się podoba , nie zostawiać suchej nitki
Ostatnio zmieniony przez GOKART Pon 18 Lut, 2008, w całości zmieniany 2 razy
auto: maluch
silnik:: jeden sześć
moc: okurzaczkm Pomógł: 11 razy Dołączył: 07 Lip 2006 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Sob 16 Lut, 2008
Fotki były robione gdzieś w okresie wakacyjnym 2007. Impreza nosi nazwę Tall Ship Races i co rodku odbywa się w innym miescie na świecie. To była pierwsza tego typu i na taka sklaę impreza w Szczecinie
P.S. Saxorulez - Fuji S5600 to chyba ta sama półka co mój Panas. Można próbować już nim coś pofocić.
auto: Clio Williams
silnik:: F7R
moc: 154km Pomógł: 23 razy Dołączył: 21 Sty 2008 Skąd: Kraków
A to witam w klubie użytkowników panasonica Ja mam fz-20. Taki los matryc, że przy dużych zoomach szumią niemiłosiernie. Mam ten sam problem ISO 200 i 400 są praktycznie bezużyteczne. A tak poza tym to bardzo fajny aparat, chyba jedna z lepszych alternatyw dla lustrzanek. Fotki git .
auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
na szumach i innych rzeczach sie nie znam (jak saxoruleze) ale podobaja mi sie..
nie wiem czemu ale nie uwazam zdjec z autami za artystyczne.. wiem wiem.. to ytlko tematyka ale moze daltego, ze mam jej tutaj pod dostatkiem to wole kazde inne..
te sa fajne.. jest cos innego - kolory.. roznorodnosc.. nice
_________________ Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba.