auto: Civic / Copen
silnik:: b16a
moc: 167 KMkm Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Skąd: Warsaw city
Wysłany: Wto 19 Lut, 2008 Kilka pytan w jednym temcie
Koledzy mam 3 pytanie zupelnie ze soba nie zwiazane ale nie bede zakladal oddzielnych tematow (bo jeszcze zaduzo postow sobie nabije)
#1- mam spore luzy na kierownicy i wiem ze maglownica jest do wymiany. Chcialbym wiedziec czy ktos z was regenerowal maglownice? Mam o tyle ulatwiona sprawe ze nie mam wspomagania (bo jestem cholereni silny jak moj brat Jarek Dymek ) ale slyszalem ze dzieki temu regeneracja jest o wiele prostsza i tansza. Moje pytanie czy warto regenerowac czy szukac uzywanej/nowej ? Jezeli regenerowac to znacie jakis dobry warsztat w Warszawie?
Czy jest w polsce przepis ktory zabrania aby przednie kierunki sie caly czas palily (tak jak w amerykanskich wersjach) ?
Czeka mnie wymiana uszczelki pod glowica czy kupowac oryginalna czy moze zwiekszac kompresje i kupic cos innego firmowego? Nie pamietam czy byla juz tutaj dyskusja o usczelkach dlatego jestem ciekaw waszych opini.
_________________ STICAR.pl - Grafika samochodowa
"I couldn't repair my brakes so i made my horn louder"
Marcel [Usunięty]
Wysłany: Wto 19 Lut, 2008
ad 1 - na Śniadeckich wszem i wobec polecaja;) jak nie masz wspomagania to nie wiem czy nie bedzie lepiej kupic drugiej - ja do 106 zaplacilem 270zł
JIMEK [Usunięty]
Wysłany: Śro 20 Lut, 2008
nie pomoge ci stary ale masz wypas podpisik!! jara mnie!
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Adaś co do uszczelki - chyba cometic robi doprężające uszczelki wiec zwiekszenie kompresji nie jest zlym pomyslem (chyba ze planujesz doładowanie).
Co do reszty to nie mam zdania.
Olek [Usunięty]
Ad 1- W sobote u zioma wymienialiśmy maglownice w hondzie civ 4G bez wspomagania
, niechciała suka skrecać w jedną strone . Nie pamiętam teraz ile dokładnie
w olsztynie chcieli za regeneracje (ziomek się dowiadywał) ale duuuzo a i tak nie było co
, za 100 kupił dobrą na szrocie . Jak koszty się mocno liczą to lepiej uzywke.
Wysłany: Śro 20 Lut, 2008 Re: Kilka pytan w jednym temcie
The Mc napisał/a:
Koledzy mam 3 pytanie zupelnie ze soba nie zwiazane ale nie bede zakladal oddzielnych tematow (bo jeszcze zaduzo postow sobie nabije)
#1- mam spore luzy na kierownicy i wiem ze maglownica jest do wymiany. Chcialbym wiedziec czy ktos z was regenerowal maglownice? Mam o tyle ulatwiona sprawe ze nie mam wspomagania (bo jestem cholereni silny jak moj brat Jarek Dymek ) ale slyszalem ze dzieki temu regeneracja jest o wiele prostsza i tansza. Moje pytanie czy warto regenerowac czy szukac uzywanej/nowej ? Jezeli regenerowac to znacie jakis dobry warsztat w Warszawie?
Czy jest w polsce przepis ktory zabrania aby przednie kierunki sie caly czas palily (tak jak w amerykanskich wersjach) ?
Czeka mnie wymiana uszczelki pod glowica czy kupowac oryginalna czy moze zwiekszac kompresje i kupic cos innego firmowego? Nie pamietam czy byla juz tutaj dyskusja o usczelkach dlatego jestem ciekaw waszych opini.
ad2:D
no napewno jest w przepisach, ze migacz musi miec pomaranczowe switlo migajace...
i napewno nie mozna miec zadnych dodatkowych swiatel, np obrysowek, dokladnie jest okreslone, jakie swiatla ma miec auto...
wszystkie postojowe musza byc biale, a przednie kierunki palace sie na pomaranczowo byly by traktowane jak postojowe.
zajac [Usunięty]
Wysłany: Czw 21 Lut, 2008
ad1 sadze ze uzywana ze szrotu to juz masz.. pamietaj ze czasem cos lezy sobie troche..
potem sie rozrusza i okaze sie ze znow masz luzy po tygodniu i to jeszcze wieksze bo jak lezalo to tu przyrdzewialo tam zasniedzialo i chodzilo ladnie przez 3-4 dni potem siara..
tak wiec nie wiem czy to dobry pomysl kupowac na szrocie .
Regenaracja dobry pomysl . troche napewno polata jeszcze po dobrej regenracji . szczegolnie jak przypadkiem calkiem dostaniesz np gwarancje na pol roku .
( kiedys pan w zielonej gorze mi dal taka gwarancje na 6 miesiecy po regeneracji )
zajac [Usunięty]
wogole to ktora civic ? bo w IC znalazlem w detalu do modelu 91-95 /1.5 1.6
nowa za 471 zl ( cena detaliczna)
producent LAUBER
symbol IC : LAU 69.0589
tak wiec moze warto nowa wsadzic ?
daj znac na priv jakie to autko to zobaczymy .
auto: Civic / Copen
silnik:: b16a
moc: 167 KMkm Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Skąd: Warsaw city
Regeneracja w Warszawie kosztuje 250zl.. Wiec moze warto nowa, tym bardziej ze chyba ktos u nas w klubei ma znizki w IC.
Zajac sprawdz prosze maglownice do Civica 1992-95 EG5 (VTi mialo wspomaganie a ja mam z wersji 1.5)
zajac [Usunięty]
Wysłany: Pią 22 Lut, 2008
zerkam zerkam wiecej na PM ci naskrobalem zakopsaj jakis namiar szybszy do ciebie na PM np nr telefonu bo to najlatwiejsze