ale jak dla mnie cebula i sos czosnkowy out!
W zamian zero cebuli i jakiś inny sos.
fakt, cebula jest w pockecie a to taki niby-twister. generalnie smakuje dobrze i tak i tak, sos czosnkowy uwielbiam ale próbowałem też z tzw. kanapkowym. Nie czepiać się
PS tortille należy wg zaleceń producenta podgrzać żeby się lepiej układały
auto: clio sport
silnik:: 2.0
moc: 171km Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2006 Skąd: warszawa
Wysłany: Pią 29 Lut, 2008
Podaje przepis na panierke jak u Colonela:
zamiast bóły tartej mielimy Cornflakes`y na miał.
Żeby było ostro możemy dodać mielonej ostrej papryki (proszek), nie za dużo bo panierka bedzie czerwona (a to nie wygłada zdrowo )
I moczymy kurczaka pułkownika Sandersa w mleku->jajko (całe, zmemłane)->cornflakes`y (sypkie)
Brawo Konradzie!!
wybaczysz mi ze wrzucam tutaj przepis na panierke
bardzo dobrze. pamiętajmy jednak że pułkownik jest cwany i ma jeszcze jedną tajemnicę: otóż aby panierka faktycznie była identyczna musimy zaopatrzyć się w glutaminian sodu, który jest nieodzownym składnikiem wielu kuchni świata, niestety często pomijany w kuchni domowej.
SMACZNEGO!
Misiek_lbn Aż żal się spieszyć na tym forum victory is mine !
auto: Lancer Evo VII
moc: 330km Pomógł: 17 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Skąd: Horsham
Rudello napisał/a:
I moczymy kurczaka pułkownika Sandersa w mleku->jajko (całe, zmemłane)->cornflakes`y (sypkie)
ja zaczniesz od mąki, później dopiero jajko, to panierka będzie lepiej się trzymała
auto: clio sport
moc: 171km Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2006 Skąd: warszawa
KonradMK napisał/a:
otóż aby panierka faktycznie była identyczna musimy zaopatrzyć się w glutaminian sodu
dokladnie tak, ale nie ma potrzeby uzywać go w domu bo jest stosowany prawie wszedzie a w szczegolnosci w kuchni chińskiej. A efekt na zdrowie jest wątpliwy dlatego nie nalezy przesadzać i lepiej unikać jak jest to możliwe
Sharx to są cornflakes`y a nie buła więc jest tak ja mowie, nie znasz sie
Misiek_lbn Aż żal się spieszyć na tym forum victory is mine !
auto: Lancer Evo VII
moc: 330km Pomógł: 17 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Skąd: Horsham
nie śmiem wątpić ze jest tak jak mówisz, ale dzięki mące jajko lepiej "czepia" się kuczaka, co przekłada się na większą powierzchnię jajka na kurze zdolnego przyjąć na siebie cornflakes'y, i jest ich wtedy więcej, i nei mają one styczności z mąką
auto: saxofon
silnik:: 1.6 8v & 1.6 16v
moc: Za mało...km Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Sie 2006 Skąd: Podkowa Leśna City
kondzio ty dziku
rozwalasz mnie z kazdym takim przepisem.
znow profesjonalnie opisany caly proces
_________________ DOBRY SEX - można porównać do poślizgu na mokrej drodze, z którego wychodzi się bez najmniejszego szwanku. Serce w gardle, adrenalina, człowiek cały spocony, a na końcu szczerzy zęby jak idiota:)