auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Wysłany: Pią 29 Lut, 2008 WRC Rajd Meksyku
Wlaśnie są wieści z pierwszego OeSu:
Już pierwszy oes Rajdu Meksyku - Alfaro 1 - przyniósł sporo dramatów. Dani Sordo nie ukończył próby, zaś Toni Gardemeister i Petter Solberg mieli kłopoty techniczne. Pierwszym liderem został Latvala.
Dani Sordo prawdopodobni wypadł z trasy - Toni Gardemeister poinformował, że Hiszpan stał przy drodze ale nigdzie nie było widać jego samochodu. Sam Toni stracił już ponad 5 minut - w SX4 zaczęła zawodzić przepustnica.
Petter Solberg od początku miał kłopoty z hamulcami i sprzęgłem, ale udało mu się wykręcić szósty czas. Martin Prokop uszkodził przód i chwilę stał na oesie, zaś Sean Gallagher zgasił swojego C2 S1600 na starcie próby.
Latvala wyprzedził Atkinsona o 3 sekundy, trzeci był Galli a czwarty Loeb, który był zaskoczony 7-sekundową przewagą Latvali.
auto: 205/C4
silnik:: tu5j2
moc: ~100km Pomógł: 73 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Pią 29 Lut, 2008
Swoja droga ciekawa akcja z silnikiem loeba.. po zapoznaniu wymienili na nowy, loeb dostaje 5 minut kary, citroen naprawia stary silnik wkladaja go do c4 i tym sposobem loeb startuje bez kary.
auto: Clio Williams
silnik:: F7R
moc: 154km Pomógł: 23 razy Dołączył: 21 Sty 2008 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie 02 Mar, 2008
No i pierwszy rajd szutrowy wygrał Loeb. Drugie miejsce Atkinson, a trzeci Latvala. Szkoda, ze Hirvonen tak daleko stracił chyba przewagę w klasyfikacji generalnej. Całkiem nieźle wypadł Kościuszko trzeci Jwrc.
auto: 205/C4
silnik:: tu5j2
moc: ~100km Pomógł: 73 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Nie 02 Mar, 2008
No i pieknie Dla mnie fajny wynik !! Szkoda mi troche latvali ktory gdyby nie ten zardzewialy ford podczas drugiego dnia to moglby spokojnie walczyc z sebem Gratulacje dla atkinsona i szuruburu Kosciuszko powtorzyl swoj najelpszy wynik i wygral superoes takze gratulacje jak najbardziej zasluzone