Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Tatoo
Autor Wiadomość

Niemy 
Jeszcze 4 dni...

auto: Saxo VTS
silnik:: 1,6 16V
moc: 145km

Wysłany: Sob 08 Mar, 2008   Tatoo

Zastanawiam sie nad zrobieniem sobie jakiegos tatuazu, chcialbym cos nieduzego w malo widocznym miejscu, najlepiej kolorowego, jednak nie jestem zdecydowany co by to mialo byc. Moze ktos ma jakas wizje, zna sie bardziej na rzeczy, moze ktos chcialby sie pochwalic swoim tatoo, generalnie temat bardzo szeroki!

anjas 
Penetrator
Szok tato QP

auto: Izera RS
silnik:: H00Y
moc: 51kWkm

Wysłany: Sob 08 Mar, 2008   

No cóż, trafiłeś w mój słaby punkt.
Czuję się wywołany do tablicy i muszę się pochwalić kilkoma swoimi dziarami, które zdobią moje piękne ciało.

No i jeszcze mam jeden napis "willy", który zmienia się w "welcome to jamaica, have a nice day" (ze zrozumiałych względów nie mogę zamieścić zdjęcia)

Jak chcesz coś skopiować to nie będę miał za złe. ;)

A tak serio, nie ma nic przeciwko delikatnym tatuażom ale sobie nigdy bym nie zrobił. Nie ważne co to będzie i gdzie taki tatuaż sobie walniesz zawsze może Ci się przydażyć sytuacja, że będziesz się go wstydził (jeśli nie teraz to może za 10, 20 albo 40 lat) A wtedy jest problem - bo zlikwidować nie jest wcale łatwo i nie jest to przyjemne.

gaugan 
    to byłem ja, Jarząbek
    Cpt.

auto: Pilatus PC12NG
    silnik:: P&W
    moc: 1200km

nie trawie, nie rozumiem, nie podoba mi sie to. dziwny wymysl dla ludzi, ktorzy musza sie ozdabiac.. tak samo jak kolczyki we lbie czy kutasie.. =P~

CHRZANEK 
    bzuuummmmmmmmmmmm
    Dr Prof.

auto: MINI Cooper S
    silnik:: 1,6 supercharger
    moc: 170km

Ja lubie mam i nie widze w tym nic zdrożnego.
    Za 40 lat moje ciało będzie wyglądało tak samo źle z tatoo jak i bez.

Czuje że temat nas podzieli podobnie jak polityka ;)

Niemy jeżeli mogę poradzić: przede wszystkim tatoo nie może sie z niczym kojarzyc, bo czlowiek przez całe swoje życie zmienia zdanie, poglądy itp.

Ponadczasowe są tribale, gotyk, chińszczyzna, oraz znaki zodiaku.

Przede wszystkim bylo by źle gdybyś wybierał sobie wzór na 5 minut przed zrobieniem tatuażu.
    Proponuje pójść sobie pooglądać katalogi w renomowanych studiach, oraz fachową prasę branżową np w Empiku.
    Jeżeli Ci sie coś spodoba to już będziesz wiedział co chcesz ;)
    Np tam gdzie ja robiłem koleś który sie tym zajmował, był grafikiem i potrafił przygotować 2-3 wersje mojej wizji i zawsze coś było wlaśnie takie jak chcialem ;)

To jest coś na całe życie więc nawet trzeba grymasić w przypadku najmniejszej wątpliwości...
    To musi być perfect.
    TY musisz być w 101% przekonany że ci sie podoba. Jeżeli będziesz to wtedy sukces gwarantowany.
    NAtomiast musisz sie liczyć z tym że nie każdemu się to będzie podobać, ale da sie z tym żyć :D :D :D

Stacho 
    check&correct
    Renault Szporot !

auto: Clio
    silnik:: 1.8 16V
    moc: 135km

Ja nie mam tatoo, ale za to ma go mój brat,
    Jest to ogólnie tribal, jak się przyjrzysz z bliska to widzisz twarz klałna.
    Na dodatek jest fajny bo jest wypukły :)
    jak znajde fotke to zapodam.

nie jest to jakas super fotka i nie widać tego jak trzeba :/
    Ostatnio zmieniony przez Stacho Sob 08 Mar, 2008, w całości zmieniany 2 razy  

anjas 
    Penetrator
    Szok tato QP

auto: Izera RS
    silnik:: H00Y
    moc: 51kWkm

Stacho napisał/a:
    jak się przyjrzysz z daleka to widzisz twarz klałna.

super! chciałbym mieć wytatuowaną twarz klauna na całe życie!

Niemy 
    Jeszcze 4 dni...

CHRZANEK napisał/a:
    To jest coś na całe życie więc nawet trzeba grymasić w przypadku najmniejszej wątpliwości...
    To musi być perfect.
    TY musisz być w 101% przekonany że ci sie podoba. Jeżeli będziesz to wtedy sukces gwarantowany.

no wlasnie ja narazie sam nie wiem co chce (jak baba :D ) dlatego tez stworzylem ten temat
    anjas napisał/a:
    Nie ważne co to będzie i gdzie taki tatuaż sobie walniesz zawsze może Ci się przydażyć sytuacja, że będziesz się go wstydził (jeśli nie teraz to może za 10, 20 albo 40 lat) A wtedy jest problem - bo zlikwidować nie jest wcale łatwo i nie jest to przyjemne.

zdaje sobie z tego sprawe, dlatego chcialem cos malego i w malo widocznym miejscu

gaugan napisał/a:
    nie trawie, nie rozumiem, nie podoba mi sie to

no coz, rozni ludzie, rozne potrzeby, rozne zestawy pan-vitan
    CHRZANEK napisał/a:
    NAtomiast musisz sie liczyć z tym że nie każdemu się to będzie podobać, ale da sie z tym żyć

to akurat najmniej mnie interesuje :D

mikson
    [Usunięty]

podpowiem

nie rób kolorowego, kolory blakną, wchłaniają sie etc i wyglada to pozniej malo efektownie
    nie rób w miejscu widocznym, np palce etc , żebyś mógł się ubrać "normalnie"
    i musisz wiedzieć że u każdego inaczej kreski się zachowują, tzn jednemu który ma skóre "słabą" potrafią się rozmazać i po kilku latach wyglada słabo tatoo, a drugiemu będzie wyglądało dobrze, tatoo źle toleruje opalanie, skóra w tych miejscach jest bardziej wrażliwa, w miejscach gdzie są np ciemne kreski potrafi spuchnąć , trzeba najlepiej mocniejszym kremem UV się smarować, to tyle z własnego doświadczenia,

tatoo fajna sprawa tylko trzeba przemyśleć co i gdzie

JIMEK
    [Usunięty]

UEEEEEEEEEEEEEEEHEHEHEHEHE ANJAS!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :DD :lol: :-D :rotfl: :lol2: :lol2: ;D

Bart 
    HEJTER

auto: ...bus
    silnik:: jest
    moc: jestkm

Jestem generalnie za, choć sam jestem "czysty" :]
    kumpel sobie zapodał ostatnio całkiem niemały tatuaż na ramieniu, wygląda kozacko. Poszukam fot (są gdzieś w sieci) i zapodam. Duży, kolorowy, robiony u fachowców.

Myślę, że to jest bardzo ważna sprawa przy tatuowaniu - miejsce (= studio, a nie część ciała :ble: ) gdzie to się robi. Cena jest ostatnim parametrem, który należy brać pod uwagę. Tatuaż to nie buty, które jeśli są do dupy można wyrzucić i w wypadku tatoo nie ma co oszczędzać.
    Trzeba poszukać ziomków, którzy wiedzą co robią i robią to dobrze.

ten kumpel tatuował się tu:
    http://juniorink.pl/

edit: mam - tak to wygląda:

a możę takie coś? :rotfl:

JIMEK
    [Usunięty]

inspiracje?

Marcel
    [Usunięty]

zrób sobie HOThatch'a :]

k-mart 
    bzuuummmmmmmmmmmm

auto: -
    silnik:: 0.0
    moc: 000km

ja bym se jebnal logo hh.org oraz nicki wszystkich klubowiczow

CHRZANEK 
    bzuuummmmmmmmmmmm
    Dr Prof.

auto: MINI Cooper S
    silnik:: 1,6 supercharger
    moc: 170km

mikson napisał/a:
    nie rób kolorowego, kolory blakną, wchłaniają sie etc i wyglada to pozniej malo efektownie

To prawda.
    Co prawda obecne tusze są o niebo lepsze od poprzednich, ale nie sposób przewidzieć jak będzie za pół wieku...
    mikson napisał/a:
    nie rób w miejscu widocznym, np palce etc

Podobnie jak mikson uważam że tatoo powinien być w miejscu na codzień "ubranym" :)
    bart napisał/a:
    Cena jest ostatnim parametrem, który należy brać pod uwagę. Tatuaż to nie buty, które jeśli są do dupy można wyrzucić i w wypadku tatoo nie ma co oszczędzać.

100% racja.
    mikson napisał/a:
    i musisz wiedzieć że u każdego inaczej kreski się zachowują, tzn jednemu który ma skóre "słabą" potrafią się rozmazać i po kilku latach wyglada słabo tatoo, a drugiemu będzie wyglądało dobrze

Dodał bym że w niektórych miejscach robią się rozstępy, szczególnie widoczne na czarnych grubych tatuażach (np tribal). Można to uzupełnić, i wygląda dalej dobrze, ale informuje że czasem tak sie robi.
    W Wawie mam jednego czlowieka godnego polecenia, ale na śląsku musisz szukać sam ;)

Niemy 
    Jeszcze 4 dni...

CHRZANEK napisał/a:
    mikson napisał/a:

To prawda.
    Co prawda obecne tusze są o niebo lepsze od poprzednich, ale nie sposób przewidzieć jak będzie za pół wieku...

zdaje sobie z tego sprawe, jednak chcialbym cos z kolorem, nie odrazu cala paleta barw, ale nie tylko czern, a pozatym jak wyblaknie to mozna poprawic, bo poprawki trzeba zalozyc juz na wstepie

CHRZANEK napisał/a:
    mikson napisał/a:
    nie rób w miejscu widocznym, np palce etc

Podobnie jak mikson uważam że tatoo powinien być w miejscu na codzień "ubranym" :)

to bylo zalozenie podstawowe
    CHRZANEK napisał/a:
    W Wawie mam jednego czlowieka godnego polecenia, ale na śląsku musisz szukać sam

wybor salonu to jeszcze nie moj etap, narazie trzeba wiedziec co sie chce i gdzie, a pozniej napewno cos na slasku sie znajdzie

Odpowiedz do tematu