Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
nowe auto "duże" w okolicach 75tys
Autor Wiadomość

mikson
[Usunięty]

Wysłany: Wto 11 Mar, 2008   nowe auto "duże" w okolicach 75tys

kurcze zrobiłem sobie analizę rynku i tak naprawdę nie ma nic ciekawego do wyboru przy założeniu
że chce się kupić "duże" auto nowe które ma trochę ikry około 8sek , i duży bagażnik
i jedyne co jest dostępne przy tym założeniu to skoda octavia z silnikiem 1.8 turbo 160KM która ma 8sek , i bagażnik 560litrów
podobno te silniki są bardzo udane i relatywnie nie palą dużo a mają bardzo dobrą elastyczność

czy ktoś może ma lub jeździł taką octavia? co sądzicie o tym aucie? jak z awaryjnością?

bo w następnym roku będę musiał coś zmienić , wiem ze skoda nie jest wyględna ale z tym silnikiem i takim bagażnikiem spełnia moje potrzeby. :)

CHRZANEK 
bzuuummmmmmmmmmmm
Dr Prof.

auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km

Wysłany: Wto 11 Mar, 2008   

Mikson: myślę (przy mojej niechęci do skód) że to bardzo fajny wybór.
Golf kombi bazujacy na tej samej plycie podlogowej jest sporo mniejszy (szczególnie bagażnik),i kosztuje znacznie więcej.

Z francji też ciężko znaleźć coś dużego z mocnym silnikiem za te pieniądze...
Zazwyczaj max co mozna mieć to 2,0 NA ok 140KM...

mikson
[Usunięty]

Wysłany: Wto 11 Mar, 2008   

ponoć testowali tą 1.8 160KM i lepiej szła jak wersja RS 170KM w dizlu :o
a też jest dodatkowy plus bo można ja zczipiwac do 200KM :)

Marek23 
Gonna giv'm a cziken?

auto: gc8r
silnik:: 2.0
moc: 280km

Wysłany: Czw 13 Mar, 2008   

Za te pieniądze możesz mieć rocznego passata tdi 170 koni, lekko przerysowany czy coś takiego, tylko trzeba dobrze poszukać. Silnik tdi 170 idzie jak burza, 230 to żadne problem.
Leciałem teraz takim 1000 km, prędkości od 160 wzwyż i spalił niecałe 8 litrów. a wierz mi że nie jechałem wogóle ekonomicznie. Benzyniak by spalił minimum 11-12.

CHRZANEK 
bzuuummmmmmmmmmmm
Dr Prof.

auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km

mikson napisał/a:
"duże" auto nowe

W kategori używki też bym coś więcej zaproponował :D

Marek23 
Gonna giv'm a cziken?

CHRZANEK napisał/a:
W kategori używki też bym coś więcej zaproponował :D

Sorry, moje niedopatrzenie... Z nowych to nie wiem, bo wolę używki :jupi:

mikson
[Usunięty]

Wysłany: Pią 14 Mar, 2008   

oki :) słucham propozycji używek do 60tys i ma mieć bagażnik powyżej 450litrów , mieć dobre właściwości jezdne , maks 4lata :) i nie przejechane więcej jak 80tys? preferuje benzynę :) i raczej mniej niż 9sek do paki ,
mój typ bmw e46 320i :) kombi 2004 ale tylko jedna taka sztuke widziałem
octavia z silnikiem 1.8 turbo w używkach występuje niezwykle rzadko :(
http://otomoto.pl/skoda-octavia-rs-C4376309.html to jest fajne ale powyżej 60tys
słucham waszych propozycji

Marek23 
Gonna giv'm a cziken?

Wieczorem coś skrobnę... Czemu w dupowozie wolisz beznynę? Jak jechałem tym paskiem paląc 8l na 100, to mi na autostradzie co chwilę zawadzali tacy w benzynie, co w sumie mają osiągi, ale gdyby chcieli polecieć 200 to by się w baku wir zrobił

Olek
[Usunięty]

to jest niezłe tylko ze 5k droższe i niewiem jak z bagaznikiem ;) ale ładniutkie :)

http://moto.allegro.pl/it...2007_ideal.html

I takie coś made in japan

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3187158

mikson
[Usunięty]

leon za mały bagażnik coś około 350 litrów
mazda fajna tylko nie wiem jak z serwisowaniem

co do dizli to ja jestem sceptycznie nastawiony bo, wielu moim znajomych ma i naprawdę sa to fajne silniki do czasu jak coś nie walnie albo turbina i to często albo wtryskiwacze itd i to zwłaszcza w nowych wysilonych jednostkach i cala oszczędność wychodzi na zero jak trzeba naprawić, to jest pozorna oszczędność, tym bardziej
że taki 140KM dizel po mieście będzie palił 8litrow a benzyna 150KM z 10l więc przy małych przebiegach nie wygeneruje się dużych oszczędności,
ktoś kto kupuje dizla to robi wielkie przeloty i nie sprzedaje 4 latka z przebiegiem 60tys bo to dziwne jest, jeździłem i moment jest fajny w dizlach , elastyczność , tylko ja w chwili obecnej robie jakieś maks 25tys rocznie to mało wiec kupowanie dizla i potem wymiana wtryskiwaczy za 2tys nie uśmiecha mi sie ,

Olek
[Usunięty]

sevisy mazdy w wwa są 3 ,ale ogólnie w kraju zadużo niestety niema ,a np. ten Olsztynie
to w sumie na tenczas nieistnieje , szkoda że mazda tak olewa nasz kraj , bo to fajne
i ładne fury http://www.mazda.pl/dealers.html

PiTT 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: .
silnik:: .
moc: .km

a nie myślałeś nad BMW 5 E60?
jeśli potrzebujesz miejsca to kombi chyba w zupełności Cię zadowoli

Bart 
HEJTER

auto: ...bus
silnik:: jest
moc: jestkm

Trochę z dupy wyskoczę i zostanę wyśmiany - za 75 klocków kupujesz nową cromę - samochód dość ekscentryczny, ale wielki wewnątrz i z zacną gwarancją. Za taką kasę masz diesla 120KM lub beznynowego 1.8 140KM.

mi 
Stawiam wszystkim ....

auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm

trochę z dupy wyskoczyłeś, ale moim zdaniem ma to sens. Co prawda fur wygląda dość ekscentrycznie (kwestia gustu), ale wewnątrz jest kozak...

mikson
[Usunięty]

w sumie nowa croma całkiem fajna , tylko nie przepadam za fiatem :)
ale dzięki propozycja do analizy, oczywiście ja robie przymiarki bo wymiana pewnie za rok

co do bmw , 5 e39 http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4376465 w kombi to już fajna krówka, tam widać potęgę bagażnika :) strasznie mi sie podobają ale jak patrzyłem
to roczniki ostatnie 2002 2003 maja przeloty prawie po 200tys, wiem ze to są trwałe auta , ale w sumie troszkę bym sie obawiał o koszty eksploatacji , oczywiście tu mowie wyłącznie o 525 530 w dizlu wyjątkowo, bo w benzynie praktycznie wyboru brak

Odpowiedz do tematu