Wysłany: Wto 08 Kwi, 2008 Wysokość VTS s16 rallye na seryjnej sprężynie
Mam pytanie do właścicieli VTS lub s16, którzy maja auta na seryjnych sprężynach.
Panowie mógłby mi ktoś z Was zmierzyć wyskość swojego auta?
Jest to dużo prostsze niż zakładanie przeze mnie całego zawiasu tylko do sprawdzenia wysokości.
Interesuje mnie wymiar homologacyjny tj. od środka piasty do krawędzi błotnika.
Jeśli to nie kłopot, to w ten sam sposób proszę o zmierzenie wysokości tyłu na seryjnie ustawionej belce.
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto 08 Kwi, 2008
Auto ma stać na kołach podczas pomiaru?
Jak dziś się udam do garażu to to zmierzę.
A no i jeszcze krawędź błotnika to ma być prawdziwa metalowa krawędź błotnika, czy do krawędzi plastikowej nakładki?
Słuszne uwagi!
Auto musi stać o własnych siłach na kołach najlepiej 14" i oponach 185/55 lub na 15" i oponach 195/45 i musi być puste.
Liczy się krawędź nakładki błotnika!
spodziewzm się wyniku z przodu ok 340 - 350mm, ale chciałbym wiedzieć dokładnie:-)
będe wdzięczny
Chrznek: Wiem, że mam to w homologacji i wiem, że jest tam podana wartośc min. Np 326mm dla rallye w gr N.
Ale nie o to mi chodzi. Potrzebuje tego wymiaru z innego powodu. Mam teraz sportowy zawias, którego wys. mieści się w homo gr N (obecnie moje auto stoi na nim na 330mm), ale ciekawi mnie o ile podniesie się auto, gdy wcisne seryjną sprężyne.
Oczywiście zawias nowy, a zjeżdżony ma inną wysokość, no i oto tu chodzi.
Jeśli podasz mi Ty, Loko i ktoś inny swoją wysokość na serii, to będe miał fajna bazę danych i punkty odniesienia.